
Tre Flöjter
Barley wine
Exalted Beer
2 juli 2019 kl 20:57
Barley wine
Exalted Beer
2 juli 2019 kl 20:57
Mängd | Koktid | IBU | OG | FG | ABV | Kalorier / L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 120 min | 73 | 1.097 SG | 1.023 SG | 10,0% | 0 |
38 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg |
---|---|---|---|---|
Pale Malt, Maris Otter | 6,00 kg | 71,1% | Malt |
6 EBC
|
Malningsgrad: 1,50% Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters. |
||||
Oats, Golden Naked (Simpsons) | 0,26 kg | 3,1% | Malt |
20 EBC
|
Malningsgrad: 1,50% This unique product from Simpsons has a special, sweet berry-nut flavor. Used at a rate of 4-15% of total grist by weight, Golden Naked Oats will deliver a deep golden hue with light caramel flavors to the finished beer as well as a creamy, satin finish. |
||||
Crystal 400 (Dark Crystal) | 0,18 kg | 2,1% | Malt |
450 EBC
|
Malningsgrad: 1,50% Dark Crystal Malt, hel, 1 kg
Färg: 420 – 480 °EBC (158 – 181 °Lovibond).
Tillverkare: Crisp http://shop.humle.se/malt/crisp/dark-crystal-malt/dark-crystal-malt-hel-1-kg |
||||
Carahell (Weyermann) | 0,16 kg | 1,9% | Malt |
26 EBC
|
Malningsgrad: 1,50% Light colored caramel malt. Adds body, color and aroma. Use up to 30% in low alcohol beers |
||||
Pilsner (Weyermann) | 0,10 kg | 1,2% | Malt |
3 EBC
|
Malningsgrad: 1,20% Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt. |
||||
Chocolate Malt | 0,09 kg | 1,1% | Malt |
690 EBC
|
Malningsgrad: 1,50% Dark malt that gives a rich red or brown color and nutty flavor.
|
||||
Gotländsk Rökmalt | 0,09 kg | 1,1% | Malt |
300 EBC
|
Malningsgrad: 1,50% Hantverksmässigt och småskaligt framställd rökmalt från Gotland. Malten torkas över rök från öppen eld, vilket ger den en karakteristisk och mycket kraftig röksmak. Detta är den ursprungliga metoden för malttorkning. |
||||
Oats, Flaked | 0,06 kg | 0,7% | Malt |
2 EBC
|
Malningsgrad: 1,50% Adds body, mouth feel and head retention to the beer
|
||||
Maris Otter Pale Liquid Extract | 1,50 kg | 17,8% | Sirap |
12 EBC
|
Malningsgrad: 1,50% 1,5 kg flytande maltextrakt räcker till 10 liter vört med OG 1,046. Kan användas som huvudsaklig extraktgivande råvara vid extraktbryggning eller som komplement vid maltbryggning. Muntons Maris Otter är framställt genom mäskning av minst 67 % Maris Otter malt.
Färg: högst 12 °EBC (6 °Lovibond). |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Columbus (Tomahawk) | 50 gr | 60 min | Kok | Pellets | 13,80% | 63,8 | 2,8 |
38.3 mg/L AA Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
|
|||||||
Cascade | 49 gr | 0 min | Kok | Pellets | 5,20% | 0,0 | 2,7 |
14.2 mg/L AA A hops with Northern Brewers Heritage
|
|||||||
Mosaic (HBC 369) | 20 gr | 0 min | Kok | Pellets | 12,25% | 0,0 | 1,1 |
13.6 mg/L AA Available in quantity for the first time after 2012 harvest. Still known to many as HBC 369. A daughter of Simcoe crossed with a Nugget derived male. An excellent aroma variety.
|
|||||||
Nelson Sauvin | 18 gr | 0 min | Kok | Pellets | 11,60% | 0,0 | 1,0 |
11.6 mg/L AA Triploid variety bred from "Smoothcone" released in 2000. Oil profile said to taste like "fresh crushed gooseberries" similar to Sauvignon Blanc, giving it its name. Very fruity, citrusy - use in moderation.
|
Namn | Mängd | Typ | Användning | Tid | |
---|---|---|---|---|---|
Epsom Salt (MgSO4) | 8,62 gr | Vattenjustering | Mäskning | 60 min | |
Används till: Vattenjustering Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
|||||
Gypsum (Calcium Sulfate) | 5,09 gr | Vattenjustering | Mäskning | 60 min | |
Används till: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
|||||
Calcium Chloride | 4,74 gr | Vattenjustering | Mäskning | 60 min | |
Används till: Vattenjustering Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
|||||
Baking Soda | 3,29 gr | Vattenjustering | Mäskning | 60 min | |
Används till: Vattenjustering Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur |
---|---|---|---|---|---|
New World Strong Ale | M42 | Mangrove Jack's | Torr | 77% | 16°C - 22°C |
Typ: Ale A top-fermenting ale strain suitable for many types of ales of all strengths. Ferments with a neutral yeast aroma to ensure the full character of the malts and hops are prominent in each beer. |
Namn | Typ | Vatten | Stegtemperatur | Höjningstid | Stegtid |
---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | Temperatur | 12,18 L | 66°C | 22 min | 60 min |
Utmäskning | Temperatur | 0,00 L | 78°C | 6 min | 10 min |
1.083 - 1.055
1.018 - 1.015
50 - 100
30 - 75
En stark ale med ursprung i England. Den första i sitt slag var Bass no.1 med anor från 1870-talet. Numera bryggs Barley Wine över hela världen. Hela skalan från extremt maltiga exemplar till de med tydlig beska och humlekaraktär finns representerade. Barley Wine utvecklas ofta positivt med lagring. Med åren utvecklas dofter och smaker av torkad frukt, honung, sherry och madeira. Bryggs med karaktärsfull alemalt med inslag av karamellmalt och chokladmalt på låg nivå. Lakningen görs med så lite lakvatten som möjligt, om ens något. Man kokar ofta flera timmar för att få en extra karamellisering.
Old Foghorn 8-10% /Anchor Brewing - Big Foot 9,6% /Sierra Nevada – Bötet 9,1% /Nynäs – Thomas Hardy’s Ale 11,7% /O’Hanlon’s Brewing Co. Ltd.
Stor söt arom, där någon eller flera av maltaromerna karamell, toffee, knäck, sirap och melass ska framträda. Stor karaktär av fruktestrar och en alkoholvärmande arom ska finnas. Långlagrade Barley wines får tydliga aromer av torkad frukt. Humlearomen får vara låg till mycket hög. Kopparfärgad till rödbrun färg. Skumkronan får vara liten. Köldgrumling är tillåtet. Hög restsötma. Stor karaktär av torkad frukt som t ex: russin, plommon och aprikoser ska finnas. Alkoholvärmande nyanser och karamellighet på medium till hög nivå ska vara en del av karaktären. Humlesmaken får vara låg till mycket hög och beskan ska balansera den söta maltigheten. Ingen eller mycket låg nivå av diacetyl. Beskan ska vara medium till hög. Mycket kraftig kropp. Mycket låg till medium CO2. Mjuk med värmande alkohol.