Olle Wreede
16 L
ABV: 6,3%
IBU: 54
Olle Wreede
18 L
ABV: 10,0%
IBU: 73
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Rings Of Light #2

Juicy or Hazy Pale Ale

23 L
ABV: 5,1%
IBU: 45
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Fresh!

Juicy or Hazy India Pale Ale

23 L
ABV: 6,6%
IBU: 57
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 7,0%
IBU: 0
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 5,9%
IBU: 27
Olle Wreede
8 L
ABV: 13%
IBU: 0
Olle Wreede
20 L
ABV: 7,8%
IBU: 90
Olle Wreede
Exalted Beer

Waniko

Imperial stout

18 L
ABV: 11%
IBU: 27
Olle Wreede
20 L
ABV: 8,4%
IBU: 64
Christoffer Emet
2
19 L
ABV: 6,5%
IBU: 32
Ludvig Nilsson
20 L
ABV: 6,7%
IBU: 30
Ludvig Nilsson
20 L
ABV: 5,5%
IBU: 23
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,4%
IBU: 68
Olle Wreede
20 L
ABV: 8,5%
IBU: 64
Olle Wreede
2
Exalted Beer

VinterWreede

Modern Stout & Porter

20 L
ABV: 5,9%
IBU: 50
Olle Wreede
20 L
ABV: 7,0%
IBU: 22
Olle Wreede
Exalted Beer

Denalibomb

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,0%
IBU: 117
[N/A]
Desperation Brew

Wreedeslager

Internationell lager

20 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Lingonblond

Belgian Blond Ale

18 L
ABV: 7,1%
IBU: 20
Olle Wreede
Exalted Beer

Hjortonvete

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 4,3%
IBU: 13
Olle Wreede
1
18 L
ABV: 6,4%
IBU: 92
Olle Wreede
Exalted Beer

Granskottsbitter

English ordinary bitter

18 L
ABV: 3,6%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Nästan En IPA

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,4%
IBU: 100
Olle Wreede
18 L
ABV: 7,2%
IBU: 62
Olle Wreede
18 L
ABV: 7,5%
IBU: 46
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,4%
IBU: 149
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 22
Andreas Häggström
11 L
ABV: 5,2%
IBU: 41
Andreas Häggström
11 L
ABV: 5,2%
IBU: 41
Andreas Häggström
11 L
ABV: 6,7%
IBU: 40
[N/A]
20 L
ABV: 5,3%
IBU: 62
Andreas Andersson Carlgren
20 L
ABV: 5,4%
IBU: 85
Anders Nilsen
23 L
ABV: 3,5%
IBU: 16
Daniel Grankvist
Spruce Twig Brewery

SMaSH Mosaic

American Pale Ale

10 L
ABV: 5,5%
IBU: 34
Martin Sundin
21 L
ABV: 9,1%
IBU: 71
Andreas Häggström
22 L
ABV: 6,1%
IBU: 25
Andreas Häggström
Ärlans Bryggeri

solera

Ljus belgisk ale

23 L
ABV: 5,8%
IBU: 4
Dan
21 L
ABV: 6,0%
IBU: 65
Dan
Dan

Sunes Gubbfika

Imperial Stout

19 L
ABV: 12%
IBU: 66
Andreas Häggström
11 L
ABV: 9,0%
IBU: 37
Quisten & Gaarden Bryggeri
19 L
ABV: 7,4%
IBU: 17
Quisten & Gaarden Bryggeri
Quisten Gaarden Bryggeri

Le Coq Trappist

Belgian Dark Strong Ale

20 L
ABV: 12%
IBU: 30
Johan
Johan

Zombie Dust-klon

American IPA

25 L
ABV: 6,0%
IBU: 60
Mathias Brorson
23 L
ABV: 5,4%
IBU: 17
Mathias Brorson
Mathias Brorson

Bröl Mörk Stark Belgare

Belgian Dark Strong Ale

23 L
ABV: 9,5%
IBU: 31
Patrik Östmark
Patrik Östmark

Black Wit

Belgian-Style Witbier

19 L
ABV: 5,5%
IBU: 14
Tobias Janius
3
Automagiskt Bryggeri

Pinsam Collaba #2

Belgian Specialty Ale

22 L
ABV: 7,5%
IBU: 35
Tre Flöjter

Tre Flöjter

Barley wine
Exalted Beer
2 juli 2019 kl 20:57

Offentlig 0 kommentarer 0 gillade 6 nedladdningar
Ölrecept
Mängd Koktid IBU OG FG ABV Kalorier / L Färg
18,0 L 120 min 73 1.097 SG 1.023 SG 10,0% 0 38 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt, Maris Otter 6,00 kg 71,1% Malt 6 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Maris Otter

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Oats, Golden Naked (Simpsons) 0,26 kg 3,1% Malt 20 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 70%
Potential: 1.032 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 15%
Protein: 11,7%
Ursprung: UK
Leverantör: Simpsons

This unique product from Simpsons has a special, sweet berry-nut flavor. Used at a rate of 4-15% of total grist by weight, Golden Naked Oats will deliver a deep golden hue with light caramel flavors to the finished beer as well as a creamy, satin finish.

Crystal 400 (Dark Crystal) 0,18 kg 2,1% Malt 450 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,50%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 11,7%
Ursprung: UK
Leverantör: Crisp

Dark Crystal Malt, hel, 1 kg
Klicka för större bild

Artikelnummer: 53201
En mycket mörk karamellmalt. Crystal malt genomgår en speciell sorts torkningsprocess där grönmalten bakas i försockringstemperatur innan temperaturen snabbt höjs och malten torkas. Resultatet blir en karamellisering av maltkornet. Dark Crystal Malt ger en stor knäckig, lätt rostad smak med inslag av torkad frukt.

Färg: 420 – 480 °EBC (158 – 181 °Lovibond).
Läs mer: specifikationer

Tillverkare: Crisp

http://shop.humle.se/malt/crisp/dark-crystal-malt/dark-crystal-malt-hel-1-kg

Carahell (Weyermann) 0,16 kg 1,9% Malt 26 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 6,70%
Utbyte: 76%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 30%
Protein: 0,0%
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Light colored caramel malt. Adds body, color and aroma. Use up to 30% in low alcohol beers

Pilsner (Weyermann) 0,10 kg 1,2% Malt 3 EBC
 

Malningsgrad: 1,20%
Fuktighet: 4,40%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 110,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,9%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt.

Chocolate Malt 0,09 kg 1,1% Malt 690 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 60%
Potential: 1.028 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 13,2%
Ursprung: US

Dark malt that gives a rich red or brown color and nutty flavor.
Use for: Brown ales, porters, some stouts
Maintains some malty flavor, not as dark as roasted malt.

Gotländsk Rökmalt 0,09 kg 1,1% Malt 300 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 5%
Protein: 11,7%
Ursprung: Gotland
Leverantör: Humlegården

Hantverksmässigt och småskaligt framställd rökmalt från Gotland. Malten torkas över rök från öppen eld, vilket ger den en karakteristisk och mycket kraftig röksmak. Detta är den ursprungliga metoden för malttorkning.

Oats, Flaked 0,06 kg 0,7% Malt 2 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 30%
Protein: 9,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Adds body, mouth feel and head retention to the beer
Used in oatmeal stouts and porters
Adds substantial protein haze to light beers
Protein rest recommended unless flakes are pregelatinized

Maris Otter Pale Liquid Extract 1,50 kg 17,8% Sirap 12 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Ursprung: US
Leverantör: Muntons

1,5 kg flytande maltextrakt räcker till 10 liter vört med OG 1,046.

Kan användas som huvudsaklig extraktgivande råvara vid extraktbryggning eller som komplement vid maltbryggning.

Muntons Maris Otter är framställt genom mäskning av minst 67 % Maris Otter malt.
Efter mäskningen koncentreras vörten till en maltsirap med 80 - 82 % extrakthalt.

Färg: högst 12 °EBC (6 °Lovibond).

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Columbus (Tomahawk) 50 gr 60 min Kok Pellets 13,80% 63,8 2,8

38.3 mg/L AA
24,3 AAU
Beta: 5,00%
HSI: 40,00%
Ursprung: U.S.

Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
Used for: Bittering, flavor, aroma - IPA, American Pale Ale, Stout, Lager
Aroma: Pungent, spicy. Strongly aromatic, but clean tasting bitterness
Substitutes: Centennial

Cascade 49 gr 0 min Kok Pellets 5,20% 0,0 2,7

14.2 mg/L AA
9,0 AAU
Beta: 6,00%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

A hops with Northern Brewers Heritage
Used for: American ales and lagers
Aroma: Strong spicy, floral, grapefruit character
Substitutes: Centennial
Examples: Sierra Nevada Pale Ale, Anchor Liberty Ale

Mosaic (HBC 369) 20 gr 0 min Kok Pellets 12,25% 0,0 1,1

13.6 mg/L AA
8,6 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Available in quantity for the first time after 2012 harvest. Still known to many as HBC 369. A daughter of Simcoe crossed with a Nugget derived male. An excellent aroma variety.
Used for: Ales, IPA, Experimental Ales
Aroma: Rich in mango, lemon, citrus, pine, and notably, blueberry.
Substitutes: Unknown
Storage: Good (25% AA after 6 months at 20 C)
11-13.5% AA / 3.2-3.9% Beta

Nelson Sauvin 18 gr 0 min Kok Pellets 11,60% 0,0 1,0

11.6 mg/L AA
7,4 AAU
Beta: 7,00%
HSI: 20,00%
Ursprung: New Zealand

Triploid variety bred from "Smoothcone" released in 2000. Oil profile said to taste like "fresh crushed gooseberries" similar to Sauvignon Blanc, giving it its name. Very fruity, citrusy - use in moderation.
Used for: Pale ale, Super Premiums.
Substitutes: None

Övriga ingredienser
Namn Mängd Typ Användning Tid
Epsom Salt (MgSO4) 8,62 gr Vattenjustering Mäskning 60 min

Används till: Vattenjustering

Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Gypsum (Calcium Sulfate) 5,09 gr Vattenjustering Mäskning 60 min

Används till: Vattenjustering

Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Calcium Chloride 4,74 gr Vattenjustering Mäskning 60 min

Används till: Vattenjustering

Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Baking Soda 3,29 gr Vattenjustering Mäskning 60 min

Används till: Vattenjustering

Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
New World Strong Ale M42 Mangrove Jack's Torr 77% 16°C - 22°C

Typ: Ale
Flockulering: Väldigt hög
Bäst till: IPA's, Porters, Russian Imperial Stouts.
Max antal generationer: 5
Generation: 0

A top-fermenting ale strain suitable for many types of ales of all strengths. Ferments with a neutral yeast aroma to ensure the full character of the malts and hops are prominent in each beer.

Mäskning
Namn Typ Vatten Stegtemperatur Höjningstid Stegtid
Inmäskning Temperatur 12,18 L 66°C 22 min 60 min
Utmäskning Temperatur 0,00 L 78°C 6 min 10 min

Malt

Humle

5F. Kraftig ale

Stilguide

SHBF 2017

Typ

Ale

OG

1.083 - 1.055

FG

1.018 - 1.015

IBU

50 - 100

Färg

30 - 75

Anteckningar

En stark ale med ursprung i England. Den första i sitt slag var Bass no.1 med anor från 1870-talet. Numera bryggs Barley Wine över hela världen. Hela skalan från extremt maltiga exemplar till de med tydlig beska och humlekaraktär finns representerade. Barley Wine utvecklas ofta positivt med lagring. Med åren utvecklas dofter och smaker av torkad frukt, honung, sherry och madeira. Bryggs med karaktärsfull alemalt med inslag av karamellmalt och chokladmalt på låg nivå. Lakningen görs med så lite lakvatten som möjligt, om ens något. Man kokar ofta flera timmar för att få en extra karamellisering.

Förebild

Old Foghorn 8-10% /Anchor Brewing - Big Foot 9,6% /Sierra Nevada – Bötet 9,1% /Nynäs – Thomas Hardy’s Ale 11,7% /O’Hanlon’s Brewing Co. Ltd.

Profil

Stor söt arom, där någon eller flera av maltaromerna karamell, toffee, knäck, sirap och melass ska framträda. Stor karaktär av fruktestrar och en alkoholvärmande arom ska finnas. Långlagrade Barley wines får tydliga aromer av torkad frukt. Humlearomen får vara låg till mycket hög. Kopparfärgad till rödbrun färg. Skumkronan får vara liten. Köldgrumling är tillåtet. Hög restsötma. Stor karaktär av torkad frukt som t ex: russin, plommon och aprikoser ska finnas. Alkoholvärmande nyanser och karamellighet på medium till hög nivå ska vara en del av karaktären. Humlesmaken får vara låg till mycket hög och beskan ska balansera den söta maltigheten. Ingen eller mycket låg nivå av diacetyl. Beskan ska vara medium till hög. Mycket kraftig kropp. Mycket låg till medium CO2. Mjuk med värmande alkohol.