Belgisk och fransk ale
Stilguide
SHBF 2013OG
1.045 - 1.054
FG
1.008 - 1.014
IBU
20 - 35
EBC
7 - 30
Beskrivning
Bryggs huvudsakligen på pilsner- eller pale ale-malt, med wiener- eller münchenermalt för färg, kropp och komplexitet.
Arom
Doften skall vara utpräglat maltig och bör vara fruktig, men fruktigheten skall inte dominera. Låga till medelnivåer av humle, som kan vara blommiga eller kryddiga. Låga nivåer av fenoler kan förekomma. Diacetyl får inte finnas.
Utseende
Ljust halmgul till kopparfärgad. Köldgrumling är tillåten.
Smak
Skall inleda med en mjuk maltsötma som bör vara knäckig och lite nötaktig. Fruktig med en märkbar kryddighet. Humlearomen skall vara låg till icke-existerande. Låga nivåer av fenoler och återhållsam beska.
Munkänsla
Medium kropp.
Förebilder
Palm Speciale, Dobbel Palm, De Koninck.