Veteöl
Stilguide
SHBF 2009OG
1.030 - 1.046
FG
1.006 - 1.014
IBU
5 - 17
EBC
4 - 15
Beskrivning
Kan jäsas på amerikansk under- eller överjäst, oftast överjäst. Bryggs med 30–50% vete. Amerikansk veteöl bryggs med liknande recept som en sydtysk weissen. Ofta till sin fördel färska.
Arom
Fruktestrar i smak och doft är typiska, men inte dominerande, dock skall inte fenoliska eller nejlikaktiga dofter märkas. Ingen eller mycket lite diacetyl.
Utseende
Ljust halmgul till gyllengul.
Smak
Låg till medium humlesmak. Fruktestrar i smak och doft är typiska, men inte dominerande, dock skall inte fenoliska eller nejlikoaktiga dofter märkas. Ingen eller mycket lite diacetyl.
Munkänsla
Kroppen är lätt till medium. Kolsyran är lägre än i tyska veteöl.
Förebilder
Anchor Wheat Beer.