Pessimistic Passion
Engelsk best bitter
Exalted Beer
16 februari 2016 kl 16:51
Engelsk best bitter
Exalted Beer
16 februari 2016 kl 16:51
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.044 SG | 1.011 SG | 46 | 4,3% | 424 |
22 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
46 | 4,3% | 424 |
22 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Ale | 3,00 kg | 82,2% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Är tillverkad av 2-radigt vårkorn. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna. Smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner, idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte alltför stark, vilket gör den lämplig för färgkorrigering av vanliga ljusa lageröl. |
|||||
Caramel Malt - 80L 6-Row (Briess) | 0,50 kg | 13,7% | Malt |
158 EBC
|
|
Typ:
Malt Pronounced Caramel, Slight Burnt Sugar, Raisniny, Prune
|
|||||
Biscuit (Castle) | 0,15 kg | 4,1% | Malt |
50 EBC
|
|
Typ:
Malt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
East Kent Goldings (EKG) | 18 gr | 60 min | Kok | Pellets | 5,00% | 13,4 | 1,0 | |
Användning: Kok Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
|
||||||||
Fuggle | 15 gr | 60 min | Kok | Pellets | 4,75% | 10,6 | 0,8 | |
Användning: Kok US-grown version of the classic English aroma hop.
|
||||||||
East Kent Goldings (EKG) | 18 gr | 15 min | Kok | Pellets | 5,00% | 6,6 | 1,0 | |
Användning: Kok Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
|
||||||||
Cascade | 10 gr | 15 min | Kok | Pellets | 5,50% | 4,1 | 0,6 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Simcoe | 10 gr | 15 min | Kok | Pellets | 13,00% | 9,6 | 0,6 | |
Användning: Kok High alpha bittering hops with good aroma characteristics.
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
MM-Klar | 5 gr | 10 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
London Ale | WLP013 | White Labs | Flytande | 71% | 19°C - 22°C | |
Labb: White Labs Dry, malty ale yeast. Produces a complex, oak flavored ester character. Hop bitterness comes through well. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 66°C | 60 min | 20 min | Temperatur | 19,00 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Utmäskning | 76°C | 10 min | 15 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 15 min |
Du måste logga in för att posta kommentarer
1.040 - 1.046
1.006 - 1.012
20 - 40
25 - 35
En Best Bitter är inte så besk som namnet gör gällande. Den komplexa maltigheten är det starkaste kännetecknet för underklassen. De är ofta till sin fördel färska, gärna som Real Ale.
Fullers London Pride 4,7%., Honkers Ale 4,2%, Goose Island - southwold Bitter 4,1% , Adnams - Ossian 4,1 %, inveralmond Brewery - Cambridge Bitter 3,8% , elgood's - First gold 4,0%, Badger - maplemoon 4,8%, Joseph Holt - Goliath 4,2 %, wychwoof Brewery - Lancaster bomber 4,4 %
Blommig och örtkryddig humlearom ska finnas på medium nivå. Maltigheten i aromen ska vara medium och den är vanligtvis komplex med ett inslag av fudge, toffé och knäck. Maltigheten ska dock balanseras av den örtkryddiga humlearomen. Fruktestrar upp till medium nivå får förekomma. Kopparfärgad. Humle och maltsmak ska samspela i denna öltyp. Humlesmaken ska vara medium till hög.humlekaraktären ska vara gräsig, örtig och/eller kryddig. Även en låg nivå av citrus/pommerans får förekomma. Best Bitter ska ha en maltkaraktär på medium nivå som upplevs karamellig och knäckig med inslag av fudge och toffé. Bör ha en fuktighet, på liten till medium nivå. En mycket svag tvålighet får finnas. Diacetyl får finnas på en mycket låg nivå. Beskan ska vara medel till hög men aldrig dominerande. Medium kropp. Låg kolsyrenivå.