In de Zeeland (Exalted Beer)
23 L
ABV: 6,0%
IBU: 28
Sandviks Blonda (Uppsala hembryggareförening)
22 L
ABV: 6,4%
IBU: 20
Drevvikens Dunkelweizen  (Petter Wigle)
1
Petter Wigle

Drevvikens Dunkelweizen

Mörkt veteöl av sydtysk typ

12 L
ABV: 5,1%
IBU: 12
Whamageddon (Petter Wigle)
Petter Wigle

Whamageddon

English strong bitter - ESB

12 L
ABV: 5,9%
IBU: 31
Kenta Brun (Petter Wigle)
21 L
ABV: 6,4%
IBU: 29
Kellys svarta (Exalted Beer)
26 L
ABV: 4,4%
IBU: 43
Kellys ljusa (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kellys ljusa

Övriga klassiska i kategori Mild ale

18 L
ABV: 4,2%
IBU: 33
Kattpunk NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kattpunk NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

26 L
ABV: 6,6%
IBU: 14
Kellys Röda (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kellys Röda

Irish Red Ale

25 L
ABV: 4,2%
IBU: 23
Poppkatt NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Poppkatt NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

23 L
ABV: 7,1%
IBU: 18
Bodsjö bitter (Exalted Beer)
Exalted Beer

Bodsjö bitter

Engelsk best bitter

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 35
Pilis Surjamt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Pilis Surjamt

Övriga klassiska syrliga öl

18 L
ABV: 4,9%
IBU: 15
Kattpunk NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kattpunk NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,7%
IBU: 19
Tembo (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tembo

Ljus stark belgisk ale

18 L
ABV: 8,6%
IBU: 32
De Volle Maan Quadrupel (Brouwerij De Volle Maan)
24 L
ABV: 13%
IBU: 36
De Volle Maan Geuze (Brouwerij De Volle Maan)
24 L
ABV: 6,6%
IBU: 0
MG
Micke Granath

Sängson

Modifierade öl

20 L
ABV: 5,1%
IBU: 27
Hindenbeer (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,2%
IBU: 35
Lussekatt NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Lussekatt NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,5%
IBU: 31
Kenta (Petter Wigle)
12 L
ABV: 6,3%
IBU: 26
Lussebulle Stout (Exalted Beer)
18 L
ABV: 7,0%
IBU: 60
Caprisol NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Caprisol NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,5%
IBU: 20
Därk Söül (Exalted Beer)
1
Exalted Beer

Därk Söül

Imperial stout

18 L
ABV: 7,9%
IBU: 54
Heffaklump (Exalted Beer)
Exalted Beer

Heffaklump

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 5,7%
IBU: 10
Tembo (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tembo

Ljus stark belgisk ale

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 31
Pixie Bob Kitten Session NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Pixie Bob Kitten Session NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 4,9%
IBU: 42
MF
Mikael Fridén

Gambler's choice

Mörk stark belgisk ale

9 L
ABV: 9,4%
IBU: 40
MF
10 L
ABV: 6,6%
IBU: 10
Wallonie Ale (Olof)
Olof

Wallonie Ale

Belgiskt och franskt specialöl

18 L
ABV: 0,0%
IBU: 0
Pixie Bobcat DIPA (Exalted Beer)
2
Exalted Beer

Pixie Bobcat DIPA

New England IPA - Vermont IPA

45 L
ABV: 9,5%
IBU: 46
LN
20 L
ABV: 6,9%
IBU: 26
LN
OL-Brewery

Pors Pilsner

Tjeckisk pilsner

21 L
ABV: 4,2%
IBU: 10
Pixie DODDH (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,2%
IBU: 56
A
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
In de Wreede 6 (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,0%
IBU: 32
Mälarens Perla Pilsner (Exalted Beer)
18 L
ABV: 4,7%
IBU: 40
PE
38 L
ABV: 5,4%
IBU: 44
PE
Boulder road

Boulder road Stiiim

California Common Beer

38 L
ABV: 5,3%
IBU: 46
PE
Boulder road

Bordsporter

Robust Porter

30 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Vit Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Vit Katt

American Wheat or Rye Beer

10 L
ABV: 6,9%
IBU: 41
V2 (Exalted Beer)
Exalted Beer

V2

Christmas/Winter Specialty Spice Beer

10 L
ABV: 8,9%
IBU: 35
Svartvit Katt (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,7%
IBU: 62
Söderkällan (Exalted Beer)
Exalted Beer

Söderkällan

Bohemian Pilsner

10 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Röd Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Katt

American IPA

10 L
ABV: 6,5%
IBU: 39
Röd Älg (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Älg

Scottish strong ale, 90/-

19 L
ABV: 6,7%
IBU: 21
Purple Power (Exalted Beer)
Exalted Beer

Purple Power

American IPA

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 222
Pixie Voss (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,7%
IBU: 48
Måns (Exalted Beer)
Exalted Beer

Måns

American IPA

10 L
ABV: 6,3%
IBU: 71
Lokatt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Lokatt

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 4,6%
IBU: 42
Kottmos (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kottmos

American Pale Ale

18 L
ABV: 5,6%
IBU: 46
Jackhammer (Exalted Beer)

Jackhammer

Dubbel IPA
Exalted Beer
28 augusti 2016 kl 03:00

Brewdog Jackhammer-receptet från DIYDOG 1.1

Offentlig Inga bryggningar 1 kommentar 0 gillade 449 nedladdningar
Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 90 min 1.066 SG 1.006 SG 123 7,9% 0 10 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
123 7,9% 0 10 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Extra Pale 5,81 kg 100,0% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 82%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Columbus Extract 30 gr 60 min Kok Kottar 15,00% 44,9 1,5

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 15,00%
IBU: 44,9
gr/L: 1,5
22.5 mg/L AA
15,9 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Centennial 25 gr 60 min Kok Pellets 10,00% 27,5 1,3

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 27,5
gr/L: 1,3
12.5 mg/L AA
8,8 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Centennial 19 gr 30 min Kok Pellets 10,00% 15,8 0,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 15,8
gr/L: 0,9
9.4 mg/L AA
6,6 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Columbus 19 gr 30 min Kok Pellets 15,00% 23,7 0,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 15,00%
IBU: 23,7
gr/L: 0,9
14.1 mg/L AA
9,9 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Centennial 50 gr 5 min Kok Pellets 10,00% 11,0 2,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 10,00%
IBU: 11,0
gr/L: 2,5
25.0 mg/L AA
17,6 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Columbus 25 gr 5 min Kok Pellets 15,00% 8,2 1,3

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 15,00%
IBU: 8,2
gr/L: 1,3
18.8 mg/L AA
13,2 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Amarillo 100 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 8,60% 0,0 5,0

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 8,60%
IBU: 0,0
gr/L: 5,0
43.0 mg/L AA
30,3 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Citra 100 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 11,00% 0,0 5,0

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 11,00%
IBU: 0,0
gr/L: 5,0
55.0 mg/L AA
38,8 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Simcoe 100 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 12,70% 0,0 5,0

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 12,70%
IBU: 0,0
gr/L: 5,0
63.5 mg/L AA
44,8 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Wyeast 1272 American Ale II Flytande 85% 18°C - 21°C

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 85%
Temperatur: 18°C - 21°C
Typ: Ale
Flockulering: Låg
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 65°C 75 min 15 min Temperatur 15,69 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Temperatur
Vatten: 15,69 L

Utmäskning 78°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Malt

Humle

Kommentarer

Du måste logga in för att posta kommentarer

5E. Kraftig ale

Stilguide

SHBF 2015

Typ

Ale

OG

1.075 - 1.155

FG

1.012 - 1.015

IBU

75 - 130

Färg

16 - 40

Anteckningar

Dubbel IPA eller Imperial IPA är en vidareutveckling av amerikansk IPA och var den första ölstilen att ta steget till Dubbel eller Imperial nivå. Ölstilen karakteriseras av kraftiga smak- och aromhumlegivor och en mycket tuff beska. DIPA bör konsumeras relativt ung för att det karakteristiskt fräscha humleintrycket ska upplevas. De stora sena humlegivorna bidrar ofta till en lätt svavlig ton i doft och smak. Torrhumlas ofta.

Förebild

Russian River Pliny the Elder 8.0 %, Avery Majaraja 10.3 %, Bell’s Hop Slam 10.0 %, Stone Ruination IPA 7.7 %, Dogfish head 90 minute IPA 9.0 %, Brewdog Hardcore IPA 9.2 %.

Profil

Kraftig humlearom från valfria humlesorter ska dominera doften. En del av aromen består så gott som alltid av citrustoner av något slag. Fruktiga toner från jäsning och humle bör vara på medium till hög nivå. En liten maltsötma ska balansera humlen. Alkohol får vara en del av doften men skall inte uppfattas som spritig. Får vara svavlig på mycket låg nivå. Bärnstensfärgad till mörkt kopparfärgad. Disighet får förekomma eftersom öltypen vanligtvis torrhumlas. Humlesmaken skall vara stor och komplex, med inslag av frukt och citrus och får vara svavlig på mycket låg nivå. Beskan skall vara hög till extremt hög. Maltsmaken skall vara låg till medium och skall i viss mån balansera beskan. Maltkaraktären bör vara svagt karamellig med inslag av toffee och knäck. Ingen diacetyl. Låg till medium fruktighet. En ren men inte påträngande alkoholton är tillåten. Alkoholtonen får inte vara spritig eller innehålla högre alkoholer. Lång komplex efterbeska som inte får upplevas som kärv. Medium kropp. Inga kärva humlesmaker skall märkas. Kolsyrehalt på medel till hög nivå. Det bör finnas en svag alkohol och maltsötma i bakgrunden. Mjukt alkoholvärmande.