Örjan
18 L
ABV: 0,0%
IBU:
Örjan
50 L
ABV: 0,0%
IBU:
Olle Johansson
Exalted Beer

Sapalicious

Klassisk veteöl av sydtysk typ

19 L
ABV: 4,6%
IBU: 12
Olle Johansson
18 L
ABV: 4,8%
IBU: 20
Alexander Magnusson
Swebeer

Derneö Bitterjävel

American Amber Ale

23 L
ABV: 4,4%
IBU: 29
Alexander Magnusson
19 L
ABV: 5,1%
IBU: 35
Daniel Grankvist
10 L
ABV: 6,2%
IBU: 59
Daniel Grankvist
10 L
ABV: 7,4%
IBU: 110
Olle Johansson
Exalted Beer

Brinkerhops

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 39
Daniel Grankvist
Spruce Twig Brewery

Vetebira

Weizen/Weissbier

21 L
ABV: 5,0%
IBU: 12
Alexander Magnusson
Alexander

Hopsan 2.5

American IPA

19 L
ABV: 8,1%
IBU: 38
Olle Johansson
18 L
ABV: 6,9%
IBU: 65
Olle Johansson
Exalted Beer

Tjärnöl

Imperial stout

18 L
ABV: 7,8%
IBU: 46
Olle Johansson
Exalted Beer

Nyponsoppa

Irländsk red ale

18 L
ABV: 4,5%
IBU: 19
Fredrik Dernebo
Hillbilly Brewery

Badland

American Brown Ale

78 L
ABV: 5,8%
IBU: 29
Varg
25 L
ABV: 7,1%
IBU: 0
Varg
22 L
ABV: 5,1%
IBU: 29
Varg
Greven

Kveik

Experimental Beer

22 L
ABV: 6,1%
IBU: 31
Varg
Greven

Balck Velo

Foreign Extra Stout

20 L
ABV: 8,2%
IBU: 35
Varg
Greven

Sorachi Ace P.A. #1

American Pale Ale

19 L
ABV: 4,7%
IBU: 50
Varg
Greven

Kuro #1

Sweet Stout

18 L
ABV: 9,3%
IBU: 86
Varg
Greven

Gehenna #1 NEIPA

American IPA

20 L
ABV: 6,5%
IBU: 36
Varg
Greven

Flemish Red #1

Flanders Red Ale

22 L
ABV: 6,1%
IBU: 7
Varg
Greven

ColSimRak #1 NEIPA

American IPA

19 L
ABV: 7,9%
IBU: 38
Daniel Grankvist
Spruce Twig Brewery

APAnsson

American Pale Ale

21 L
ABV: 5,4%
IBU: 53
Alexander Magnusson
23 L
ABV: 7,1%
IBU: 65
Alexander Magnusson
Alexander Magnusson

Wh(e)at?!

American Wheat Beer

23 L
ABV: 7,3%
IBU: 32
Olle Johansson
Exalted Beer

Burning Savanna

Brittisk brown ale

18 L
ABV: 5,0%
IBU: 23
Örjan
20 L
ABV: 5,3%
IBU: 48
Örjan
50 L
ABV: 4,6%
IBU: 40
Magnus Juvén
20 L
ABV: 0,0%
IBU:
Magnus Juvén
20 L
ABV: 0,0%
IBU:
Olle Johansson
18 L
ABV: 6,2%
IBU: 84
Alexander Magnusson
23 L
ABV: 5,4%
IBU: 43
Olle Johansson
18 L
ABV: 6,8%
IBU: 34
Mattias
23 L
ABV: 6,7%
IBU: 22
Rocksolid Brewing
Rocksolid Brewing

#Swebeer

Imperial Stout

180 L
ABV: 11%
IBU: 84
Rocksolid Brewing
Rocksolid Brewing

Triple C

American Pale Ale

80 L
ABV: 4,8%
IBU: 43
Fredrik Dernebo
25 L
ABV: 7,7%
IBU: 108
Olle Johansson
20 L
ABV: 6,5%
IBU: 82
Daniel Grankvist
Spruce Twig Brewery

Yeti Clone Ver 2.0

Russian Imperial Stout

19 L
ABV: 10,0%
IBU: 73
Olle Johansson
2
30 L
ABV: 21%
IBU: 83
Alexander Magnusson
Alexander

Hopsan

American IPA

19 L
ABV: 9,6%
IBU: 35
Olle Johansson
Exalted Beer

Haleoween

Frukt, bär och grönsaksöl

18 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Fredrik Dernebo
5 L
ABV: 3,7%
IBU: 133
Fredrik Dernebo
Hillbilly Brewery

Thursdelight

Amerikansk lager

11 L
ABV: 3,9%
IBU: 13
Fredrik Dernebo
24 L
ABV: 7,5%
IBU: 62
Olle Johansson
18 L
ABV: 7,2%
IBU: 64
Olle Johansson
20 L
ABV: 7,9%
IBU: 123
Olle Johansson
Exalted Beer

Fjällskog

American Pale Ale

18 L
ABV: 5,7%
IBU: 50
Jackhammer

Jackhammer

Dubbel IPA
Exalted Beer
28 augusti 2016 kl 03:00

Brewdog Jackhammer-receptet från DIYDOG 1.1

Offentlig 0 kommentarer 0 gillade 142 nedladdningar

Ölrecept

Mängd Koktid IBU OG FG ABV Kalorier / L Färg
20,0 L 90 min 123 1.066 SG 1.006 SG 7,9% 0 10 EBC
 

Malt

Namn Mängd % Typ Färg
Extra Pale 5,81 kg 100,0% Malt 4 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 82%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%

Humle

Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Columbus Extract 30 gr 60 min Kok Kottar 15,00% 44,9 1,5

22.5 mg/L AA
15,9 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Centennial 25 gr 60 min Kok Pellets 10,00% 27,5 1,3

12.5 mg/L AA
8,8 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Centennial 19 gr 30 min Kok Pellets 10,00% 15,8 0,9

9.4 mg/L AA
6,6 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Columbus 19 gr 30 min Kok Pellets 15,00% 23,7 0,9

14.1 mg/L AA
9,9 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Centennial 50 gr 5 min Kok Pellets 10,00% 11,0 2,5

25.0 mg/L AA
17,6 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Columbus 25 gr 5 min Kok Pellets 15,00% 8,2 1,3

18.8 mg/L AA
13,2 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Amarillo 100 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 8,60% 0,0 5,0

43.0 mg/L AA
30,3 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Citra 100 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 11,00% 0,0 5,0

55.0 mg/L AA
38,8 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Simcoe 100 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 12,70% 0,0 5,0

63.5 mg/L AA
44,8 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Jäst

Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Wyeast 1272 American Ale II Flytande 85% 18°C - 21°C

Typ: Ale
Flockulering: Låg
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Mäskning

Namn Typ Vatten Stegtemperatur Höjningstid Stegtid
Försockringsrast Temperatur 15,69 L 65°C 15 min 75 min
Utmäskning Temperatur 0,00 L 78°C 10 min 10 min

Malt

Humle

5E. Kraftig ale

Stilguide

SHBF 2015

Typ

Ale

OG

1.075 - 1.155

FG

1.012 - 1.015

IBU

75 - 130

Färg

16 - 40

Anteckningar

Dubbel IPA eller Imperial IPA är en vidareutveckling av amerikansk IPA och var den första ölstilen att ta steget till Dubbel eller Imperial nivå. Ölstilen karakteriseras av kraftiga smak- och aromhumlegivor och en mycket tuff beska. DIPA bör konsumeras relativt ung för att det karakteristiskt fräscha humleintrycket ska upplevas. De stora sena humlegivorna bidrar ofta till en lätt svavlig ton i doft och smak. Torrhumlas ofta.

Förebild

Russian River Pliny the Elder 8.0 %, Avery Majaraja 10.3 %, Bell’s Hop Slam 10.0 %, Stone Ruination IPA 7.7 %, Dogfish head 90 minute IPA 9.0 %, Brewdog Hardcore IPA 9.2 %.

Profil

Kraftig humlearom från valfria humlesorter ska dominera doften. En del av aromen består så gott som alltid av citrustoner av något slag. Fruktiga toner från jäsning och humle bör vara på medium till hög nivå. En liten maltsötma ska balansera humlen. Alkohol får vara en del av doften men skall inte uppfattas som spritig. Får vara svavlig på mycket låg nivå. Bärnstensfärgad till mörkt kopparfärgad. Disighet får förekomma eftersom öltypen vanligtvis torrhumlas. Humlesmaken skall vara stor och komplex, med inslag av frukt och citrus och får vara svavlig på mycket låg nivå. Beskan skall vara hög till extremt hög. Maltsmaken skall vara låg till medium och skall i viss mån balansera beskan. Maltkaraktären bör vara svagt karamellig med inslag av toffee och knäck. Ingen diacetyl. Låg till medium fruktighet. En ren men inte påträngande alkoholton är tillåten. Alkoholtonen får inte vara spritig eller innehålla högre alkoholer. Lång komplex efterbeska som inte får upplevas som kärv. Medium kropp. Inga kärva humlesmaker skall märkas. Kolsyrehalt på medel till hög nivå. Det bör finnas en svag alkohol och maltsötma i bakgrunden. Mjukt alkoholvärmande.