Jackhammer
Dubbel IPA
Exalted Beer
28 augusti 2016 kl 03:00
Brewdog Jackhammer-receptet från DIYDOG 1.1
Dubbel IPA
Exalted Beer
28 augusti 2016 kl 03:00
Brewdog Jackhammer-receptet från DIYDOG 1.1
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
20,0 L | 90 min | 1.066 SG | 1.006 SG | 123 | 7,9% | 0 |
10 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
123 | 7,9% | 0 |
10 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Extra Pale | 5,81 kg | 100,0% | Malt |
4 EBC
|
|
Typ:
Malt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Columbus Extract | 30 gr | 60 min | Kok | Kottar | 15,00% | 44,9 | 1,5 | |
Användning: Kok |
||||||||
Centennial | 25 gr | 60 min | Kok | Pellets | 10,00% | 27,5 | 1,3 | |
Användning: Kok |
||||||||
Centennial | 19 gr | 30 min | Kok | Pellets | 10,00% | 15,8 | 0,9 | |
Användning: Kok |
||||||||
Columbus | 19 gr | 30 min | Kok | Pellets | 15,00% | 23,7 | 0,9 | |
Användning: Kok |
||||||||
Centennial | 50 gr | 5 min | Kok | Pellets | 10,00% | 11,0 | 2,5 | |
Användning: Kok |
||||||||
Columbus | 25 gr | 5 min | Kok | Pellets | 15,00% | 8,2 | 1,3 | |
Användning: Kok |
||||||||
Amarillo | 100 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellets | 8,60% | 0,0 | 5,0 | |
Användning: Torrhumling |
||||||||
Citra | 100 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellets | 11,00% | 0,0 | 5,0 | |
Användning: Torrhumling |
||||||||
Simcoe | 100 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,70% | 0,0 | 5,0 | |
Användning: Torrhumling |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Wyeast 1272 American Ale II | Flytande | 85% | 18°C - 21°C | |||
Labb: |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Försockringsrast | 65°C | 75 min | 15 min | Temperatur | 15,69 L | |
Höjningstid: 15 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |
Du måste logga in för att posta kommentarer
1.075 - 1.155
1.012 - 1.015
75 - 130
16 - 40
Dubbel IPA eller Imperial IPA är en vidareutveckling av amerikansk IPA och var den första ölstilen att ta steget till Dubbel eller Imperial nivå. Ölstilen karakteriseras av kraftiga smak- och aromhumlegivor och en mycket tuff beska. DIPA bör konsumeras relativt ung för att det karakteristiskt fräscha humleintrycket ska upplevas. De stora sena humlegivorna bidrar ofta till en lätt svavlig ton i doft och smak. Torrhumlas ofta.
Russian River Pliny the Elder 8.0 %, Avery Majaraja 10.3 %, Bell’s Hop Slam 10.0 %, Stone Ruination IPA 7.7 %, Dogfish head 90 minute IPA 9.0 %, Brewdog Hardcore IPA 9.2 %.
Kraftig humlearom från valfria humlesorter ska dominera doften. En del av aromen består så gott som alltid av citrustoner av något slag. Fruktiga toner från jäsning och humle bör vara på medium till hög nivå. En liten maltsötma ska balansera humlen. Alkohol får vara en del av doften men skall inte uppfattas som spritig. Får vara svavlig på mycket låg nivå. Bärnstensfärgad till mörkt kopparfärgad. Disighet får förekomma eftersom öltypen vanligtvis torrhumlas. Humlesmaken skall vara stor och komplex, med inslag av frukt och citrus och får vara svavlig på mycket låg nivå. Beskan skall vara hög till extremt hög. Maltsmaken skall vara låg till medium och skall i viss mån balansera beskan. Maltkaraktären bör vara svagt karamellig med inslag av toffee och knäck. Ingen diacetyl. Låg till medium fruktighet. En ren men inte påträngande alkoholton är tillåten. Alkoholtonen får inte vara spritig eller innehålla högre alkoholer. Lång komplex efterbeska som inte får upplevas som kärv. Medium kropp. Inga kärva humlesmaker skall märkas. Kolsyrehalt på medel till hög nivå. Det bör finnas en svag alkohol och maltsötma i bakgrunden. Mjukt alkoholvärmande.