[N/A]
Desperation Brew

Wreedeslager

Internationell lager

20 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Lingonblond

Belgian Blond Ale

18 L
ABV: 7,1%
IBU: 20
Olle Wreede
Exalted Beer

Hjortonvete

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 4,3%
IBU: 13
Olle Wreede
1
18 L
ABV: 6,4%
IBU: 92
Olle Wreede
Exalted Beer

Granskottsbitter

English ordinary bitter

18 L
ABV: 3,6%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Nästan En IPA

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,4%
IBU: 100
Olle Wreede
18 L
ABV: 7,2%
IBU: 62
Olle Wreede
18 L
ABV: 7,5%
IBU: 46
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,4%
IBU: 149
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 22
Andreas Häggström
11 L
ABV: 5,1%
IBU: 41
Andreas Häggström
11 L
ABV: 5,0%
IBU: 41
Andreas Häggström
11 L
ABV: 6,5%
IBU: 40
[N/A]
20 L
ABV: 5,3%
IBU: 62
Andreas Andersson Carlgren
20 L
ABV: 5,4%
IBU: 85
Anders Nilsen
23 L
ABV: 3,5%
IBU: 16
Daniel Grankvist
Spruce Twig Brewery

SMaSH Mosaic

American Pale Ale

10 L
ABV: 5,5%
IBU: 34
Martin Sundin
21 L
ABV: 9,1%
IBU: 71
Andreas Häggström
22 L
ABV: 6,1%
IBU: 25
Andreas Häggström
Ärlans Bryggeri

solera

Ljus belgisk ale

23 L
ABV: 5,8%
IBU: 4
Dan
21 L
ABV: 6,0%
IBU: 65
Dan
Dan

Sunes Gubbfika

Imperial Stout

19 L
ABV: 12%
IBU: 66
Andreas Häggström
11 L
ABV: 9,0%
IBU: 37
Quisten & Gaarden Bryggeri
19 L
ABV: 7,4%
IBU: 17
Quisten & Gaarden Bryggeri
Quisten Gaarden Bryggeri

Le Coq Trappist

Belgian Dark Strong Ale

20 L
ABV: 12%
IBU: 30
Johan
Johan

Zombie Dust-klon

American IPA

25 L
ABV: 6,0%
IBU: 60
Mathias Brorson
23 L
ABV: 5,4%
IBU: 17
Mathias Brorson
Mathias Brorson

Bröl Mörk Stark Belgare

Belgian Dark Strong Ale

23 L
ABV: 9,5%
IBU: 31
Patrik Östmark
Patrik Östmark

Black Wit

Belgian-Style Witbier

19 L
ABV: 5,5%
IBU: 14
Tobias Janius
3
Automagiskt Bryggeri

Pinsam Collaba #2

Belgian Specialty Ale

22 L
ABV: 7,5%
IBU: 35
Tobias Janius
22 L
ABV: 6,3%
IBU: 11
Danne
Team Belgo

Newit

Belgisk wit

23 L
ABV: 5,5%
IBU: 46
Örjan
45 L
ABV: 7,8%
IBU: 27
Anders Nilsen
23 L
ABV: 6,1%
IBU: 20
Lowe Schmidt
Lowe Schmidt

MelonDIPA

Double IPA

23 L
ABV: 8,2%
IBU: 110
Pelle Windestam
23 L
ABV: 0,0%
IBU: 0
Captain's Brewskies
10 L
ABV: 3,6%
IBU: 21
Olle Wreede
18 L
ABV: 7,5%
IBU: 82
Olle Wreede
18 L
ABV: 5,8%
IBU: 39
Fredrik Dernebo
20 L
ABV: 5,6%
IBU: 77
Fredrik Dernebo
78 L
ABV: 8,0%
IBU: 79
Fredrik Dernebo
54 L
ABV: 7,2%
IBU: 43
Fredrik Dernebo
20 L
ABV: 7,7%
IBU: 97
Fredrik Dernebo
74 L
ABV: 8,8%
IBU: 88
Fredrik Dernebo
11 L
ABV: 5,9%
IBU: 58
Fredrik Dernebo
5 L
ABV: 3,5%
IBU: 63
Fredrik Dernebo
25 L
ABV: 5,1%
IBU: 74
Fredrik Dernebo
27 L
ABV: 5,1%
IBU: 45
Jackhammer

Jackhammer

Dubbel IPA
Exalted Beer
28 augusti 2016 kl 03:00

Brewdog Jackhammer-receptet från DIYDOG 1.1

Offentlig 0 kommentarer 0 gillade 215 nedladdningar

Ölrecept

Mängd Koktid IBU OG FG ABV Kalorier / L Färg
20,0 L 90 min 123 1.066 SG 1.006 SG 7,9% 0 10 EBC
 

Malt

Namn Mängd % Typ Färg
Extra Pale 5,81 kg 100,0% Malt 4 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 82%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%

Humle

Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Columbus Extract 30 gr 60 min Kok Kottar 15,00% 44,9 1,5

22.5 mg/L AA
15,9 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Centennial 25 gr 60 min Kok Pellets 10,00% 27,5 1,3

12.5 mg/L AA
8,8 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Centennial 19 gr 30 min Kok Pellets 10,00% 15,8 0,9

9.4 mg/L AA
6,6 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Columbus 19 gr 30 min Kok Pellets 15,00% 23,7 0,9

14.1 mg/L AA
9,9 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Centennial 50 gr 5 min Kok Pellets 10,00% 11,0 2,5

25.0 mg/L AA
17,6 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Columbus 25 gr 5 min Kok Pellets 15,00% 8,2 1,3

18.8 mg/L AA
13,2 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Amarillo 100 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 8,60% 0,0 5,0

43.0 mg/L AA
30,3 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Citra 100 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 11,00% 0,0 5,0

55.0 mg/L AA
38,8 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Simcoe 100 gr 7 dgr Torrhumling Pellets 12,70% 0,0 5,0

63.5 mg/L AA
44,8 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%

Jäst

Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Wyeast 1272 American Ale II Flytande 85% 18°C - 21°C

Typ: Ale
Flockulering: Låg
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Mäskning

Namn Typ Vatten Stegtemperatur Höjningstid Stegtid
Försockringsrast Temperatur 15,69 L 65°C 15 min 75 min
Utmäskning Temperatur 0,00 L 78°C 10 min 10 min

Malt

Humle

5E. Kraftig ale

Stilguide

SHBF 2015

Typ

Ale

OG

1.075 - 1.155

FG

1.012 - 1.015

IBU

75 - 130

Färg

16 - 40

Anteckningar

Dubbel IPA eller Imperial IPA är en vidareutveckling av amerikansk IPA och var den första ölstilen att ta steget till Dubbel eller Imperial nivå. Ölstilen karakteriseras av kraftiga smak- och aromhumlegivor och en mycket tuff beska. DIPA bör konsumeras relativt ung för att det karakteristiskt fräscha humleintrycket ska upplevas. De stora sena humlegivorna bidrar ofta till en lätt svavlig ton i doft och smak. Torrhumlas ofta.

Förebild

Russian River Pliny the Elder 8.0 %, Avery Majaraja 10.3 %, Bell’s Hop Slam 10.0 %, Stone Ruination IPA 7.7 %, Dogfish head 90 minute IPA 9.0 %, Brewdog Hardcore IPA 9.2 %.

Profil

Kraftig humlearom från valfria humlesorter ska dominera doften. En del av aromen består så gott som alltid av citrustoner av något slag. Fruktiga toner från jäsning och humle bör vara på medium till hög nivå. En liten maltsötma ska balansera humlen. Alkohol får vara en del av doften men skall inte uppfattas som spritig. Får vara svavlig på mycket låg nivå. Bärnstensfärgad till mörkt kopparfärgad. Disighet får förekomma eftersom öltypen vanligtvis torrhumlas. Humlesmaken skall vara stor och komplex, med inslag av frukt och citrus och får vara svavlig på mycket låg nivå. Beskan skall vara hög till extremt hög. Maltsmaken skall vara låg till medium och skall i viss mån balansera beskan. Maltkaraktären bör vara svagt karamellig med inslag av toffee och knäck. Ingen diacetyl. Låg till medium fruktighet. En ren men inte påträngande alkoholton är tillåten. Alkoholtonen får inte vara spritig eller innehålla högre alkoholer. Lång komplex efterbeska som inte får upplevas som kärv. Medium kropp. Inga kärva humlesmaker skall märkas. Kolsyrehalt på medel till hög nivå. Det bör finnas en svag alkohol och maltsötma i bakgrunden. Mjukt alkoholvärmande.