Örjan
18 L
ABV: 0,0%
IBU:
Örjan
50 L
ABV: 0,0%
IBU:
Olle Johansson
Exalted Beer

Sapalicious

Klassisk veteöl av sydtysk typ

19 L
ABV: 4,6%
IBU: 12
Olle Johansson
18 L
ABV: 4,8%
IBU: 20
Alexander Magnusson
Swebeer

Derneö Bitterjävel

American Amber Ale

23 L
ABV: 4,4%
IBU: 29
Alexander Magnusson
19 L
ABV: 5,1%
IBU: 35
Daniel Grankvist
10 L
ABV: 6,2%
IBU: 59
Daniel Grankvist
10 L
ABV: 7,4%
IBU: 110
Olle Johansson
Exalted Beer

Brinkerhops

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 39
Daniel Grankvist
Spruce Twig Brewery

Vetebira

Weizen/Weissbier

21 L
ABV: 5,0%
IBU: 12
Alexander Magnusson
Alexander

Hopsan 2.5

American IPA

19 L
ABV: 8,1%
IBU: 38
Olle Johansson
18 L
ABV: 6,9%
IBU: 65
Olle Johansson
Exalted Beer

Tjärnöl

Imperial stout

18 L
ABV: 7,8%
IBU: 46
Olle Johansson
Exalted Beer

Nyponsoppa

Irländsk red ale

18 L
ABV: 4,5%
IBU: 19
Fredrik Dernebo
Hillbilly Brewery

Badland

American Brown Ale

78 L
ABV: 5,8%
IBU: 29
Varg
25 L
ABV: 7,1%
IBU: 0
Varg
22 L
ABV: 5,1%
IBU: 29
Varg
Greven

Kveik

Experimental Beer

22 L
ABV: 6,1%
IBU: 31
Varg
Greven

Balck Velo

Foreign Extra Stout

20 L
ABV: 8,2%
IBU: 35
Varg
Greven

Sorachi Ace P.A. #1

American Pale Ale

19 L
ABV: 4,7%
IBU: 50
Varg
Greven

Kuro #1

Sweet Stout

18 L
ABV: 9,3%
IBU: 86
Varg
Greven

Gehenna #1 NEIPA

American IPA

20 L
ABV: 6,5%
IBU: 36
Varg
Greven

Flemish Red #1

Flanders Red Ale

22 L
ABV: 6,1%
IBU: 7
Varg
Greven

ColSimRak #1 NEIPA

American IPA

19 L
ABV: 7,9%
IBU: 38
Daniel Grankvist
Spruce Twig Brewery

APAnsson

American Pale Ale

21 L
ABV: 5,4%
IBU: 53
Alexander Magnusson
23 L
ABV: 7,1%
IBU: 65
Alexander Magnusson
Alexander Magnusson

Wh(e)at?!

American Wheat Beer

23 L
ABV: 7,3%
IBU: 32
Olle Johansson
Exalted Beer

Burning Savanna

Brittisk brown ale

18 L
ABV: 5,0%
IBU: 23
Örjan
20 L
ABV: 5,3%
IBU: 48
Örjan
50 L
ABV: 4,6%
IBU: 40
Magnus Juvén
20 L
ABV: 0,0%
IBU:
Magnus Juvén
20 L
ABV: 0,0%
IBU:
Olle Johansson
18 L
ABV: 6,2%
IBU: 84
Alexander Magnusson
23 L
ABV: 5,4%
IBU: 43
Olle Johansson
18 L
ABV: 6,8%
IBU: 34
Mattias
23 L
ABV: 6,7%
IBU: 22
Rocksolid Brewing
Rocksolid Brewing

#Swebeer

Imperial Stout

180 L
ABV: 11%
IBU: 84
Rocksolid Brewing
Rocksolid Brewing

Triple C

American Pale Ale

80 L
ABV: 4,8%
IBU: 43
Fredrik Dernebo
25 L
ABV: 7,7%
IBU: 108
Olle Johansson
20 L
ABV: 6,5%
IBU: 82
Daniel Grankvist
Spruce Twig Brewery

Yeti Clone Ver 2.0

Russian Imperial Stout

19 L
ABV: 10,0%
IBU: 73
Olle Johansson
2
30 L
ABV: 21%
IBU: 83
Alexander Magnusson
Alexander

Hopsan

American IPA

19 L
ABV: 9,6%
IBU: 35
Olle Johansson
Exalted Beer

Haleoween

Frukt, bär och grönsaksöl

18 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Fredrik Dernebo
5 L
ABV: 3,7%
IBU: 133
Fredrik Dernebo
Hillbilly Brewery

Thursdelight

Amerikansk lager

11 L
ABV: 3,9%
IBU: 13
Fredrik Dernebo
24 L
ABV: 7,5%
IBU: 62
Olle Johansson
18 L
ABV: 7,2%
IBU: 64
Olle Johansson
20 L
ABV: 7,9%
IBU: 123
Olle Johansson
Exalted Beer

Fjällskog

American Pale Ale

18 L
ABV: 5,7%
IBU: 50
Thursdelight

Thursdelight

Amerikansk lager
Hillbilly Brewery
31 augusti 2016 kl 11:01

Offentlig 0 kommentarer 0 gillade 136 nedladdningar

Ölrecept

Mängd Koktid IBU OG FG ABV Kalorier / L Färg
11,0 L 90 min 13 1.042 SG 1.012 SG 3,9% 389 4 EBC
 

Malt

Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (2 Row) UK 1,40 kg 63,6% Malt 2 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 60,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien

Pilsner base malt

Maize, Flaked (Thomas Fawcett) 0,40 kg 18,2% Malt 4 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 8,00%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 6,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Unmalted corn flaked for use in a single step infusion mash. Used primarily to add fermentables without substantially changing body. Use in light bodied ales and lagers.

Rice, Flaked 0,40 kg 18,2% Malt 2 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 70%
Potential: 1.032 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 25%
Protein: 10,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Used to add fermentables without increasing body or flavor.
Produces a milder, less grainy tasting beer.
Examples: American lagers, Bohemian lagers, Pilsners

Humle

Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Hallertau 10 gr 60 min Kok Pellets 4,50% 11,2 0,9

4.1 mg/L AA
1,6 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

This traditional German land-race variety has limited acreage in the U.S.
Used for: lager, pilsner, bock, wheat, Munich Helles, or Belgian style.
Aroma: considered mild, pleasant, and slightly flowery & spicy.
Substitutions: Liberty, German Hallertau, German Tradition
Storage: Fair (50-60% AA after 6 months at 20 C)
3.5-5.5% AA / 3.5-5.5% Beta

Hallertau 10 gr 5 min Kok Pellets 4,50% 2,2 0,9

4.1 mg/L AA
1,6 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

This traditional German land-race variety has limited acreage in the U.S.
Used for: lager, pilsner, bock, wheat, Munich Helles, or Belgian style.
Aroma: considered mild, pleasant, and slightly flowery & spicy.
Substitutions: Liberty, German Hallertau, German Tradition
Storage: Fair (50-60% AA after 6 months at 20 C)
3.5-5.5% AA / 3.5-5.5% Beta

Övriga ingredienser

Namn Mängd Typ Användning Tid
Protafloc 0 gr Klarning Kok 20 min

Används till: Klarning

Jäst

Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Workhorse Beer Yeast M10 Mangrove Jack's Torr 72% 15°C - 32°C

Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: Suitable for many lagers and ales - including high gravity beers
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Workhorse Beer yeast is a true all rounder, suitable for a myriad of beer styles at extremely high gravities and different brewing temperatures. From Baltic porter to ambient temperature fermented lagers, this top-fermenting strain has such a clean
flavor and aroma profile that it is suitable for almost every application. It is a robust strain with rapid and reliable fermentation performance, good attenuation properties, and ideally suited to making cask or bottle conditioned beers. This highly versatile strain also has very good ethanol tolerance up to 9% ABV and excellent temperature tolerance up to 90°F (32°C).

Mäskning

Namn Typ Vatten Stegtemperatur Höjningstid Stegtid
Proteinrast Temperatur 0,00 L 51°C 4 min 20 min
Försockringsrast 1 Temperatur 0,00 L 61°C 4 min 25 min
Försockringsrast 2 Temperatur 0,00 L 71°C 9 min 20 min
Utmäskning Temperatur 0,00 L 78°C 10 min 20 min

Malt

Humle

1G. Lys lager

Stilguide

FADØL 2007

Typ

Lager

OG

1.040 - 1.046

FG

1.006 - 1.010

IBU

5 - 17

Färg

5 - 10

Anteckningar

Amerikansk lager er stort set en lettere variant af den internationale lager øl og stammer fra den danske fortolkning af lagerøl. Den brygges med en stor andel af råfrugt såsom majs eller ris. Ofte anvendes malt med højt enzymindhold fra 6-radet korn. Øllet skal være meget let drikkeligt.

Förebild

Budweiser 5,0%, Coors, Millers, Genuine Draft 4,6%

Ingredienser

-

Profil

Aroma: Ingen duft eller smag af humle. Et lavt niveau af DMS/grøntsagstoner er acceptabelt. Farve/udseende: Lys halmgul til halmgul, Der må ikke være køletåge. Smag: Ren og sprød smag med højt kulsyreindhold. Ingen maltsødme. Majs, ris eller andre former for råfrugt anvendes ofte og kan påvirke smagsbilledet. Meget let bitterhed. Forekomst af estere eller diacetyl må