Andreas Andersson Carlgren
20 L
ABV: 5,4%
IBU: 85
Anders Nilsen
23 L
ABV: 3,5%
IBU: 16
Daniel Grankvist
Spruce Twig Brewery

SMaSH Mosaic

American Pale Ale

10 L
ABV: 5,5%
IBU: 34
Martin Sundin
21 L
ABV: 9,1%
IBU: 71
Andreas Häggström
22 L
ABV: 6,1%
IBU: 25
Andreas Häggström
Ärlans Hembryggeri

solera

Ljus belgisk ale

23 L
ABV: 5,8%
IBU: 4
Dan
21 L
ABV: 6,0%
IBU: 65
Dan
Dan

Sunes Gubbfika

Imperial Stout

19 L
ABV: 12%
IBU: 66
Andreas Häggström
11 L
ABV: 9,0%
IBU: 37
Quisten & Gaarden Bryggeri
19 L
ABV: 7,4%
IBU: 17
Quisten & Gaarden Bryggeri
Quisten Gaarden Bryggeri

Le Coq Trappist

Belgian Dark Strong Ale

20 L
ABV: 12%
IBU: 30
Johan
Johan

Zombie Dust-klon

American IPA

25 L
ABV: 6,0%
IBU: 60
Mathias Brorson
23 L
ABV: 5,4%
IBU: 17
Mathias Brorson
Mathias Brorson

Bröl Mörk Stark Belgare

Belgian Dark Strong Ale

23 L
ABV: 9,5%
IBU: 31
Patrik Östmark
Patrik Östmark

Black Wit

Belgian-Style Witbier

19 L
ABV: 5,5%
IBU: 14
Tobias Janius
3
Automagiskt Bryggeri

Pinsam Collaba #2

Belgian Specialty Ale

22 L
ABV: 7,5%
IBU: 35
Tobias Janius
22 L
ABV: 6,3%
IBU: 11
Danne
Team Belgo

Newit

Belgisk wit

23 L
ABV: 5,5%
IBU: 46
Örjan
45 L
ABV: 7,8%
IBU: 27
Anders Nilsen
23 L
ABV: 6,1%
IBU: 20
Lowe Schmidt
Lowe Schmidt

MelonDIPA

Double IPA

23 L
ABV: 8,2%
IBU: 110
Pelle Windestam
23 L
ABV: 0,0%
IBU: 0
Captain's Brewskies
10 L
ABV: 3,6%
IBU: 21
Olle Johansson
18 L
ABV: 7,5%
IBU: 82
Olle Johansson
18 L
ABV: 5,8%
IBU: 39
Fredrik Dernebo
20 L
ABV: 5,6%
IBU: 77
Fredrik Dernebo
78 L
ABV: 8,0%
IBU: 79
Fredrik Dernebo
54 L
ABV: 7,2%
IBU: 43
Fredrik Dernebo
20 L
ABV: 7,7%
IBU: 97
Fredrik Dernebo
74 L
ABV: 8,8%
IBU: 88
Fredrik Dernebo
11 L
ABV: 5,9%
IBU: 58
Fredrik Dernebo
5 L
ABV: 3,5%
IBU: 63
Fredrik Dernebo
25 L
ABV: 5,1%
IBU: 74
Fredrik Dernebo
27 L
ABV: 5,1%
IBU: 45
Fredrik Dernebo
20 L
ABV: 8,3%
IBU: 91
Fredrik Dernebo
28 L
ABV: 5,9%
IBU: 52
Fredrik Dernebo
20 L
ABV: 7,0%
IBU: 62
Fredrik Dernebo
25 L
ABV: 7,1%
IBU: 57
Fredrik Dernebo
20 L
ABV: 10%
IBU: 84
Fredrik Dernebo
24 L
ABV: 7,0%
IBU: 69
Fredrik Dernebo
25 L
ABV: 5,3%
IBU: 50
Fredrik Dernebo
22 L
ABV: 6,4%
IBU: 62
Fredrik Dernebo
18 L
ABV: 7,4%
IBU: 58
Fredrik Dernebo
78 L
ABV: 5,8%
IBU: 46
Fredrik Dernebo
Hillbilly Brewery

Desert Lager

International Pale Lager

10 L
ABV: 2,7%
IBU: 78
Fredrik Dernebo
Hillbilly Brewery

Saddle Iron Lager

International Pale Lager

75 L
ABV: 7,0%
IBU: 67
Örjan
18 L
ABV: 0,0%
IBU: 0
Örjan
50 L
ABV: 0,0%
IBU: 0
Olle Johansson
Exalted Beer

Sapalicious

Klassisk veteöl av sydtysk typ

19 L
ABV: 4,6%
IBU: 12
Thursdelight

Thursdelight

Amerikansk lager
Hillbilly Brewery
31 augusti 2016 kl 11:01

Offentlig 0 kommentarer 0 gillade 156 nedladdningar

Ölrecept

Mängd Koktid IBU OG FG ABV Kalorier / L Färg
11,0 L 90 min 13 1.042 SG 1.012 SG 3,9% 389 5 EBC
 

Malt

Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (2 Row) UK 1,40 kg 63,6% Malt 2 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 60,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien

Pilsner base malt

Maize, Flaked (Thomas Fawcett) 0,40 kg 18,2% Malt 4 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 8,00%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 6,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Unmalted corn flaked for use in a single step infusion mash. Used primarily to add fermentables without substantially changing body. Use in light bodied ales and lagers.

Rice, Flaked 0,40 kg 18,2% Malt 2 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 70%
Potential: 1.032 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 25%
Protein: 10,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Used to add fermentables without increasing body or flavor.
Produces a milder, less grainy tasting beer.
Examples: American lagers, Bohemian lagers, Pilsners

Humle

Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Hallertau 10 gr 60 min Kok Pellets 4,50% 11,2 0,9

4.1 mg/L AA
1,6 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

This traditional German land-race variety has limited acreage in the U.S.
Used for: lager, pilsner, bock, wheat, Munich Helles, or Belgian style.
Aroma: considered mild, pleasant, and slightly flowery & spicy.
Substitutions: Liberty, German Hallertau, German Tradition
Storage: Fair (50-60% AA after 6 months at 20 C)
3.5-5.5% AA / 3.5-5.5% Beta

Hallertau 10 gr 5 min Kok Pellets 4,50% 2,2 0,9

4.1 mg/L AA
1,6 AAU
Beta: 4,50%
HSI: 50,00%
Ursprung: U.S.

This traditional German land-race variety has limited acreage in the U.S.
Used for: lager, pilsner, bock, wheat, Munich Helles, or Belgian style.
Aroma: considered mild, pleasant, and slightly flowery & spicy.
Substitutions: Liberty, German Hallertau, German Tradition
Storage: Fair (50-60% AA after 6 months at 20 C)
3.5-5.5% AA / 3.5-5.5% Beta

Övriga ingredienser

Namn Mängd Typ Användning Tid
Protafloc 0 gr Klarning Kok 20 min

Används till: Klarning

Jäst

Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Workhorse Beer Yeast M10 Mangrove Jack's Torr 72% 15°C - 32°C

Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: Suitable for many lagers and ales - including high gravity beers
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Workhorse Beer yeast is a true all rounder, suitable for a myriad of beer styles at extremely high gravities and different brewing temperatures. From Baltic porter to ambient temperature fermented lagers, this top-fermenting strain has such a clean
flavor and aroma profile that it is suitable for almost every application. It is a robust strain with rapid and reliable fermentation performance, good attenuation properties, and ideally suited to making cask or bottle conditioned beers. This highly versatile strain also has very good ethanol tolerance up to 9% ABV and excellent temperature tolerance up to 90°F (32°C).

Mäskning

Namn Typ Vatten Stegtemperatur Höjningstid Stegtid
Proteinrast Temperatur 0,00 L 51°C 4 min 20 min
Försockringsrast 1 Temperatur 0,00 L 61°C 4 min 25 min
Försockringsrast 2 Temperatur 0,00 L 71°C 9 min 20 min
Utmäskning Temperatur 0,00 L 78°C 10 min 20 min

Malt

Humle

1G. Lys lager

Stilguide

FADØL 2007

Typ

Lager

OG

1.040 - 1.046

FG

1.006 - 1.010

IBU

5 - 17

Färg

5 - 10

Anteckningar

Amerikansk lager er stort set en lettere variant af den internationale lager øl og stammer fra den danske fortolkning af lagerøl. Den brygges med en stor andel af råfrugt såsom majs eller ris. Ofte anvendes malt med højt enzymindhold fra 6-radet korn. Øllet skal være meget let drikkeligt.

Förebild

Budweiser 5,0%, Coors, Millers, Genuine Draft 4,6%

Ingredienser

-

Profil

Aroma: Ingen duft eller smag af humle. Et lavt niveau af DMS/grøntsagstoner er acceptabelt. Farve/udseende: Lys halmgul til halmgul, Der må ikke være køletåge. Smag: Ren og sprød smag med højt kulsyreindhold. Ingen maltsødme. Majs, ris eller andre former for råfrugt anvendes ofte og kan påvirke smagsbilledet. Meget let bitterhed. Forekomst af estere eller diacetyl må