Haleoween
Frukt, bär och grönsaksöl
Exalted Beer
31 augusti 2016 kl 16:01
En ale smaksatt med pumpa, pumpakärnor och pumpapajkryddor.
Frukt, bär och grönsaksöl
Exalted Beer
31 augusti 2016 kl 16:01
En ale smaksatt med pumpa, pumpakärnor och pumpapajkryddor.
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.051 SG | 1.014 SG | 30 | 4,8% | 510 |
35 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
30 | 4,8% | 510 |
35 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Fruit - Pumpkin Canned | 0,45 kg | 8,5% | Adjunkt |
0 EBC
|
|
Typ:
Adjunkt Libby's Canned Pumpkin |
|||||
Havreskal | 0,32 kg | 6,0% | Adjunkt |
0 EBC
|
|
Typ:
Adjunkt Havreskal används för att undvika stopp vid lakningen när man brygger med mycket omältade råvaror eller mycket vetemalt. Kan användas istället för risskal ("rice hulls") för detta syfte. Havreskal har minimal påverkan på smak eller färg i ölet. Rekommenderad dosering: 50 gram havreskal per kg malt. Behöver ej krossas. |
|||||
Pale Ale | 3,96 kg | 74,5% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Är tillverkad av 2-radigt vårkorn. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna. Smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner, idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte alltför stark, vilket gör den lämplig för färgkorrigering av vanliga ljusa lageröl. |
|||||
Caramel Malt - 80L 6-Row (Briess) | 0,28 kg | 5,2% | Malt |
158 EBC
|
|
Typ:
Malt Pronounced Caramel, Slight Burnt Sugar, Raisniny, Prune
|
|||||
Special B Malt | 0,28 kg | 5,2% | Malt |
355 EBC
|
|
Typ:
Malt Extreme caramel aroma and flavored malt. Used in dark Belgian Abbey and Trappist ales. Unique flavor and aroma. |
|||||
Roasted Barley (Thomas Fawcett) | 0,03 kg | 0,6% | Malt |
1200 EBC
|
|
Typ:
Malt Deep roasted barley - adds the dry bitter flavor characteristic of Irish Stouts. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Perle | 15 gr | 75 min | Kok | Pellets | 8,00% | 17,5 | 0,8 | |
Användning: Kok Perle has a spciy character, and the aroma is moderate and pleasing. Commonly compared to Hallertau Mittlefruh.
|
||||||||
Northern Brewer | 12 gr | 30 min | Kok | Pellets | 8,50% | 11,0 | 0,7 | |
Användning: Kok Also called Hallertauer Northern Brewers
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Rostade Pumpafrön | 200 gr | 60 min | Ört | Mäskning | ||
Typ: Ört |
||||||
MM-Klar | 5 gr | 10 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket. |
||||||
Ingefära, mald | 5 gr | 10 min | Ört | Kok | ||
Typ: Ört Adds distinctive ginger flavor for Ginger Ales, Holiday Beers. Fresh grated ginger root from the grocer is best. As little as 1/2 ounce per 5 gallons is noticable, but up to 4 oz can be used for ginger ales. |
||||||
Muskot, mald | 10 gr | 10 min | Krydda | Kok | ||
Typ: Krydda |
||||||
Kanel, mald | 5 gr | 10 min | Krydda | Kok | ||
Typ: Krydda Used to add cinnamon flavor to holiday beers. Goes well with ginger, honey and orange flavors. Add one stick 5 minutes from the end of the boil. |
||||||
Kryddnejlika, mald | 5 gr | 10 min | Krydda | Kok | ||
Typ: Krydda |
||||||
Kryddpeppar | 5 gr | 10 min | Krydda | Kok | ||
Typ: Krydda |
||||||
Rostade Pumpafrön | 250 gr | 14 dgr | Ört | Sekundärjäsning | ||
Typ: Ört |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
SafBrew Ale | S-33 | DCL/Fermentis | Torr | 73% | 18°C - 22°C | |
Labb: DCL/Fermentis General purpose ale yeast, widely used. Very consistent, clean finish. High attenuation and good flavor profile. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 68°C | 60 min | 40 min | Temperatur | 19,00 L | |
Höjningstid: 40 min |
Du måste logga in för att posta kommentarer
1.035 - 1.055
1.008 - 1.015
10 - 30
0 - 0
Ett öl där man tillsatt frukt, bär eller grönsaker i kok, primär eller sekundärjäsningen, som ger en tydlig men balanserad frukt eller grönsakskaraktär. Dessa öl skall inte domineras av humle.