En Russian Imperial Stout baserad på receptet för Brewdogs Tokyo Rising Sun Highland edition. Lagrad i 6 veckor på ett whiskyfat från Mackmyra. Bryggningen skedde i två kokare tillsammans med min bror Kalle Johansson. Det ena koket innehöll bär och extra socker förutom muscavadon.
http://www.plantsfood.com/brixvalue.htm Med/Hi Crossover values used. For the best accuracy measure the Brix (Refractometer) of the fruit used and place that value in the Dry Yield Fine Grain field.
There is No reliable source for color.
Dark Crystal Malt, hel, 1 kg
Klicka för större bild
Artikelnummer: 53201
En mycket mörk karamellmalt. Crystal malt genomgår en speciell sorts torkningsprocess där grönmalten bakas i försockringstemperatur innan temperaturen snabbt höjs och malten torkas. Resultatet blir en karamellisering av maltkornet. Dark Crystal Malt ger en stor knäckig, lätt rostad smak med inslag av torkad frukt.
1,5 kg flytande maltextrakt räcker till 10 liter vört med OG 1,046.
Kan användas som huvudsaklig extraktgivande råvara vid extraktbryggning eller som komplement vid maltbryggning.
Muntons Maris Otter är framställt genom mäskning av minst 67 % Maris Otter malt.
Efter mäskningen koncentreras vörten till en maltsirap med 80 - 82 % extrakthalt.
Common household baking sugar.
Lightens flavor and body of beer.
Can contribute a cider-like flavor to the beer if not cold-fermented or used in large quantities.
Belgian dark candi sugar and syrup: Fairly aggressive flavor. Muscovado and dark brown sugar bring dark fruit, molasses and rummy flavors and aromas. Hints of anise and licorice. The Belgian sugars have clean, toffee highlights and dark fruit. Dark Belgian ales, old ale, Imperial brown ale, porter, stout, doppelbock, barleywine and Baltic porter.
Widely used for bottling at rate of approx 2/3 cup per 5 gallons of beer
Muscovado
0,80 kg
4,2%
Socker
50 EBC
Typ:
Socker
Färg:
50 EBC
Malningsgrad: 1,50% Fuktighet: 4,00% Utbyte: 76% Potential: 1.035 SG Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner Rekommenderad max giva: 5% Protein: 11,7% Använd efter kokning: Ja Ursprung: US
Belgian dark candi sugar and syrup: Fairly aggressive flavor. Muscovado and dark brown sugar bring dark fruit, molasses and rummy flavors and aromas. Hints of anise and licorice. The Belgian sugars have clean, toffee highlights and dark fruit. Dark Belgian ales, old ale, Imperial brown ale, porter, stout, doppelbock, barleywine and Baltic porter.
Strong versatile bittering hop
Used for: Ales, porters, stouts
Aroma: Heavy and spicy aroma
Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion
Examples: Sierra Nevada Stout, Sierra Nevada Celebration Ale
Strong versatile bittering hop
Used for: Ales, porters, stouts
Aroma: Heavy and spicy aroma
Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion
Examples: Sierra Nevada Stout, Sierra Nevada Celebration Ale
Strong versatile bittering hop
Used for: Ales, porters, stouts
Aroma: Heavy and spicy aroma
Substitutes: Galena, Eroica, Nugget, Bullion
Examples: Sierra Nevada Stout, Sierra Nevada Celebration Ale
Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
Used for: English Ale, Porter, Scottish and Irish Ale, Stout, Strong Ale, ESB, Saison, Barleywine.
Aroma: Floral, aromatic, earthy, slightly sweet spicy flavor
Substitutes: First Gold, Fuggles, other Golding varieties, Progress, Target, and Whitbread Golding
Storage: Good/Fair 965-80% AA after 6 months at 20 C)
4-7% AA / 1.9-2.8% Beta
Samuel Smith Imperial Stout 7,0%, Slottskällans Imperial Stout 9,0%, Brooklyn Black Chocolate Stout 8,7%, OG 1 087.
Profil
Rostade kaffelika toner med inslag av choklad. Humlearomen kan vara märkbar till tydlig. Vinösa fruktiga toner förekommer ofta, vanligt med drag mot konserverade körsbär. Ingen eller endast lite diacetyl.
Mörkt rödbrun till svart. Liten skumkrona okej.
En rostad maltig smak, som kan vara både bränd och chokladig balanseras med en bestämd humling. Rostade maltsorter bidrar med smaker såsom kaffe, cappuccino, lakrits, krut, bitter choklad.
Beskan kan vara från måttlig och balanserad till mycket hög i mörkare varianter. Den rostade maltens syrlighet och bitterhet bör vara måttlig och skall inte dominera. Humlesmak från låg till tydlig. Fruktestrar hör även till smakbilden. I lagrade exemplar övergår fruktestrarna mer och mer i konserverade körsbär. Ingen eller endast lite diacetyl.
Stor kropp. Låg halt av koldioxid är okej.
Silvermedalj på shbf vinterölsträff 2016!