Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.
Oats, Flaked
0,57 kg
10,0%
Malt
2 EBC
Typ:
Malt
Färg:
2 EBC
Malningsgrad: 1,50% Fuktighet: 9,00% Utbyte: 80% Potential: 1.037 SG Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner Rekommenderad max giva: 30% Protein: 9,0% Mäskning rekommenderad: Ja Ursprung: US
Adds body, mouth feel and head retention to the beer
Used in oatmeal stouts and porters
Adds substantial protein haze to light beers
Protein rest recommended unless flakes are pregelatinized
Wheat, Torrified
0,57 kg
10,0%
Malt
3 EBC
Typ:
Malt
Färg:
3 EBC
Malningsgrad: 1,50% Fuktighet: 9,00% Utbyte: 79% Potential: 1.036 SG Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner Rekommenderad max giva: 40% Protein: 16,0% Mäskning rekommenderad: Ja Ursprung: US
Unmodified wheat that has been "popped" to open the kernels
Used primarily in place of raw wheat when making Belgian White and Wit
Faster conversion and higher yield than raw wheat
Protein rest recommended when mashing
Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
Aroma: Adds interesting citrus and tropical fruit character to the beer.
Substitutes: Unknown
Available in quantity for the first time after 2012 harvest. Still known to many as HBC 369. A daughter of Simcoe crossed with a Nugget derived male. An excellent aroma variety.
Used for: Ales, IPA, Experimental Ales
Aroma: Rich in mango, lemon, citrus, pine, and notably, blueberry.
Substitutes: Unknown
Storage: Good (25% AA after 6 months at 20 C)
11-13.5% AA / 3.2-3.9% Beta
Triploid variety bred from "Smoothcone" released in 2000. Oil profile said to taste like "fresh crushed gooseberries" similar to Sauvignon Blanc, giving it its name. Very fruity, citrusy - use in moderation.
Used for: Pale ale, Super Premiums.
Substitutes: None
Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
Aroma: Adds interesting citrus and tropical fruit character to the beer.
Substitutes: Unknown
Available in quantity for the first time after 2012 harvest. Still known to many as HBC 369. A daughter of Simcoe crossed with a Nugget derived male. An excellent aroma variety.
Used for: Ales, IPA, Experimental Ales
Aroma: Rich in mango, lemon, citrus, pine, and notably, blueberry.
Substitutes: Unknown
Storage: Good (25% AA after 6 months at 20 C)
11-13.5% AA / 3.2-3.9% Beta
Triploid variety bred from "Smoothcone" released in 2000. Oil profile said to taste like "fresh crushed gooseberries" similar to Sauvignon Blanc, giving it its name. Very fruity, citrusy - use in moderation.
Used for: Pale ale, Super Premiums.
Substitutes: None
Övriga ingredienser
Namn
Mängd
Tid
Typ
Användning
MM-Klar
5
gr
10 min
Klarning
Kok
Typ: Klarning Användning: Kok
MM Klar består av den aktiva beståndsdelen karagen som finns i bland annat Irish Moss. MM Klar är en vidareutvecklad produkt som har samma egenskaper som Irish Moss och Protafloc, men fördelen att det löser upp sig lättare i vörten. Det är även väldigt lätt att dosera MM Klar rätt. Dosering 1 gram per kg malt. 1 Tsk = 5 gram Tillsättes under omrörning 10 minuter innan slutet av koket.
Jäst
Namn
Produkt ID
Labb
Form
Förjäsbarhet
Temperatur
SafAle English Ale
S-04
DCL/Fermentis
Torr
73%
15°C - 24°C
Labb: DCL/Fermentis Labb: DCL/Fermentis Form: Torr Förjäsbarhet: 73% Temperatur: 15°C - 24°C Typ: Ale Flockulering: Medium Bäst till: Great general purpose ale yeast. Max antal generationer: 5 Generation: 0
Fast starting, fast fermenting yeast. Quick attenuation helps to produce a clean, crisp, clear ale. Can be used in a wide range of ales.
Mäskning
Namn
Temp.
Tid
Höjningstid
Typ
Vatten
Inmäskning
66°C
60 min
20 min
Temperatur
27,28 L
Höjningstid: 20 min Typ: Temperatur Vatten: 27,28 L
Denna variant av den klassiska engelska IPA:n
utvecklades i USA och är numera en av de
populäraste ölstilarna. Till skillnad mot den
engelska, som ska ha en balanserande maltighet,
så ska denna IPA vara torr, besk och lätt i
maltkroppen. Små mängder av ljusa karamellmaltsorter
ska ge ett litet stöd åt de stora humlegivorna.
Humlesorterna ska ge toner av citrus
och tropisk frukt. Såväl amerikanska som fruktiga
humlesorter från nya världen används.
Förebild
Anniversary ale 5,9% /Sierra Nevada
- Indian Tribute 6,8% /Oppigårds – Hop
Yard 7,3% /Nils Oscar
Profil
Ska innehålla en stor blommig
humledoft med arom av citrus och/eller
tropisk frukt.
Fruktestrar bör finnas på låg till medium nivå.
Maltigheten, som ska vara låg, ska ha karamelliga
inslag.
Alkoholtoner får förekomma på låga nivåer.
Gyllengul till bärnstensfärgad.
Disighet är tillåtet.
Kraftigt smakhumlad och hög mineralhalt
i vattnet ger ett krispigt torrt öl. Karakteriseras
av en kraftig beska och hög alkoholhalt.
Karamell och maltighet på låga till medium
nivåer.
Fruktestrar i låga till medium nivåer är tillåtna.
Alkoholsmak får förekomma men den får ej
vara spritig.
Kraftig beska.
Medium kropp. Torrt och krispigt.