Andreas Andersson Carlgren
20 L
ABV: 5,4%
IBU: 85
Anders Nilsen
23 L
ABV: 3,5%
IBU: 16
Daniel Grankvist
Spruce Twig Brewery

SMaSH Mosaic

American Pale Ale

10 L
ABV: 5,5%
IBU: 34
Martin Sundin
21 L
ABV: 9,1%
IBU: 71
Andreas Häggström
22 L
ABV: 6,1%
IBU: 25
Andreas Häggström
Ärlans Hembryggeri

solera

Ljus belgisk ale

23 L
ABV: 5,8%
IBU: 4
Dan
21 L
ABV: 6,0%
IBU: 65
Dan
Dan

Sunes Gubbfika

Imperial Stout

19 L
ABV: 12%
IBU: 66
Andreas Häggström
11 L
ABV: 9,0%
IBU: 37
Quisten & Gaarden Bryggeri
19 L
ABV: 7,4%
IBU: 17
Quisten & Gaarden Bryggeri
Quisten Gaarden Bryggeri

Le Coq Trappist

Belgian Dark Strong Ale

20 L
ABV: 12%
IBU: 30
Johan
Johan

Zombie Dust-klon

American IPA

25 L
ABV: 6,0%
IBU: 60
Mathias Brorson
23 L
ABV: 5,4%
IBU: 17
Mathias Brorson
Mathias Brorson

Bröl Mörk Stark Belgare

Belgian Dark Strong Ale

23 L
ABV: 9,5%
IBU: 31
Patrik Östmark
Patrik Östmark

Black Wit

Belgian-Style Witbier

19 L
ABV: 5,5%
IBU: 14
Tobias Janius
3
Automagiskt Bryggeri

Pinsam Collaba #2

Belgian Specialty Ale

22 L
ABV: 7,5%
IBU: 35
Tobias Janius
22 L
ABV: 6,3%
IBU: 11
Danne
Team Belgo

Newit

Belgisk wit

23 L
ABV: 5,5%
IBU: 46
Örjan
45 L
ABV: 7,8%
IBU: 27
Anders Nilsen
23 L
ABV: 6,1%
IBU: 20
Lowe Schmidt
Lowe Schmidt

MelonDIPA

Double IPA

23 L
ABV: 8,2%
IBU: 110
Pelle Windestam
23 L
ABV: 0,0%
IBU: 0
Captain's Brewskies
10 L
ABV: 3,6%
IBU: 21
Olle Johansson
18 L
ABV: 7,5%
IBU: 82
Olle Johansson
18 L
ABV: 5,8%
IBU: 39
Fredrik Dernebo
20 L
ABV: 5,6%
IBU: 77
Fredrik Dernebo
78 L
ABV: 8,0%
IBU: 79
Fredrik Dernebo
54 L
ABV: 7,2%
IBU: 43
Fredrik Dernebo
20 L
ABV: 7,7%
IBU: 97
Fredrik Dernebo
74 L
ABV: 8,8%
IBU: 88
Fredrik Dernebo
11 L
ABV: 5,9%
IBU: 58
Fredrik Dernebo
5 L
ABV: 3,5%
IBU: 63
Fredrik Dernebo
25 L
ABV: 5,1%
IBU: 74
Fredrik Dernebo
27 L
ABV: 5,1%
IBU: 45
Fredrik Dernebo
20 L
ABV: 8,3%
IBU: 91
Fredrik Dernebo
28 L
ABV: 5,9%
IBU: 52
Fredrik Dernebo
20 L
ABV: 7,0%
IBU: 62
Fredrik Dernebo
25 L
ABV: 7,1%
IBU: 57
Fredrik Dernebo
20 L
ABV: 10%
IBU: 84
Fredrik Dernebo
24 L
ABV: 7,0%
IBU: 69
Fredrik Dernebo
25 L
ABV: 5,3%
IBU: 50
Fredrik Dernebo
22 L
ABV: 6,4%
IBU: 62
Fredrik Dernebo
18 L
ABV: 7,4%
IBU: 58
Fredrik Dernebo
78 L
ABV: 5,8%
IBU: 46
Fredrik Dernebo
Hillbilly Brewery

Desert Lager

International Pale Lager

10 L
ABV: 2,7%
IBU: 78
Fredrik Dernebo
Hillbilly Brewery

Saddle Iron Lager

International Pale Lager

75 L
ABV: 7,0%
IBU: 67
Örjan
18 L
ABV: 0,0%
IBU: 0
Örjan
50 L
ABV: 0,0%
IBU: 0
Olle Johansson
Exalted Beer

Sapalicious

Klassisk veteöl av sydtysk typ

19 L
ABV: 4,6%
IBU: 12
Burning Savanna

Burning Savanna

Brittisk brown ale
Exalted Beer
16 februari 2017 kl 10:20

Skåprensare.

Offentlig 0 kommentarer 0 gillade 32 nedladdningar

Ölrecept

Mängd Koktid IBU OG FG ABV Kalorier / L Färg
18,0 L 90 min 23 1.049 SG 1.011 SG 5,0% 0 43 EBC
 

Malt

Namn Mängd % Typ Färg
Maris Otter (Crisp) 2,76 kg 69,5% Malt 8 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 2,80%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 50,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Crisp

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Caramunich I (Weyermann) 0,40 kg 10,1% Malt 100 EBC
 

Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 5,50%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 0,0%
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

German crystal malt. Adds maltiness, flavor, color and aroma.

Crystal 150 0,40 kg 10,1% Malt 170 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,50%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 11,7%
Ursprung: Finland
Leverantör: MaltMagnus.se

En hög grad av karamelisation är kännetecknande för denna malt. Den bidrar till smak och stabilitet, vanligtvis förbättras skumkvaliteten. Crystalmalts är väl lämpade för vinteröl, aletyp öl och andra aromatiska öl så som mörkt lageröl och stouts. Små mängder kan användas för färgjustering och smakanrikning av ljust lageröl. Jämfört med Cara Pale har Crystalmalts en starkare kola och nötliknande karaktär.

Crystal 400 (Dark Crystal) 0,14 kg 3,5% Malt 450 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,50%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 11,7%
Ursprung: UK
Leverantör: Crisp

Dark Crystal Malt, hel, 1 kg
Klicka för större bild

Artikelnummer: 53201
En mycket mörk karamellmalt. Crystal malt genomgår en speciell sorts torkningsprocess där grönmalten bakas i försockringstemperatur innan temperaturen snabbt höjs och malten torkas. Resultatet blir en karamellisering av maltkornet. Dark Crystal Malt ger en stor knäckig, lätt rostad smak med inslag av torkad frukt.

Färg: 420 – 480 °EBC (158 – 181 °Lovibond).
Läs mer: specifikationer

Tillverkare: Crisp

http://shop.humle.se/malt/crisp/dark-crystal-malt/dark-crystal-malt-hel-1-kg

Biscuit (Dingemans) 0,10 kg 2,5% Malt 44 EBC
 

Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 70%
Potential: 1.032 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 15%
Protein: 11,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Belgium
Leverantör: Dingemans

Oats, Flaked 0,10 kg 2,5% Malt 2 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 30%
Protein: 9,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Adds body, mouth feel and head retention to the beer
Used in oatmeal stouts and porters
Adds substantial protein haze to light beers
Protein rest recommended unless flakes are pregelatinized

Roasted Barley (Thomas Fawcett) 0,07 kg 1,7% Malt 1200 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 13,0%
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Deep roasted barley - adds the dry bitter flavor characteristic of Irish Stouts.

Humle

Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Northern Brewer 10 gr 60 min Kok Pellets 8,50% 12,1 0,6

4.7 mg/L AA
3,0 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 35,00%
Ursprung: Germany

Also called Hallertauer Northern Brewers
Used for: Bittering and finishing both ales and lagers of all kinds
Aroma: Fine, dry, clean bittering hop. Unique flavor.
Substitutes: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer
Examples: Anchor Steam, Old Peculiar,

East Kent Goldings (EKG) 15 gr 15 min Kok Pellets 5,00% 5,3 0,8

4.2 mg/L AA
2,6 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 35,00%
Ursprung: Storbritannien

Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
Used for: English Ale, Porter, Scottish and Irish Ale, Stout, Strong Ale, ESB, Saison, Barleywine.
Aroma: Floral, aromatic, earthy, slightly sweet spicy flavor
Substitutes: First Gold, Fuggles, other Golding varieties, Progress, Target, and Whitbread Golding
Storage: Good/Fair 965-80% AA after 6 months at 20 C)
4-7% AA / 1.9-2.8% Beta

Hallertauer Mittelfrueh 15 gr 15 min Kok Pellets 4,00% 4,2 0,8

3.3 mg/L AA
2,1 AAU
Beta: 4,60%
HSI: 45,00%
Ursprung: Germany

Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
Aroma: Pleasant, assertive, mild herbal aroma
Substitutes: Hallertauer, Mt. Hood, Liberty, Crystal
Examples: Sam Adams Boston Lager, Sam Adams Boston Lightship

Övriga ingredienser

Namn Mängd Typ Användning Tid
Baking Soda 4,08 gr Vattenjustering Mäskning 60 min

Används till: Vattenjustering

Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing.

Salt 2,60 gr Vattenjustering Mäskning 60 min

Används till: Vattenjustering

Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing.

Gypsum (Calcium Sulfate) 2,16 gr Vattenjustering Mäskning 60 min

Används till: Vattenjustering

Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Chalk 0,08 gr Vattenjustering Mäskning 60 min

Används till: Vattenjustering

Chalk (CaCO3) can be used as a water addition to adjust mineral content for mashing.

Jäst

Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Windsor Yeast - Lallemand Torr 75% 17°C - 22°C

Typ: Ale
Flockulering: Väldigt hög
Bäst till: Ales
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Clean, well balanced finish. Yeast produces an estery ale with a slighly fresh yeast flavor. Not as quick as the Nottingham. Some bannana aroma.

Mäskning

Namn Typ Vatten Stegtemperatur Höjningstid Stegtid
Inmäskning Temperatur 11,41 L 66°C 20 min 60 min
Utmäskning Temperatur 0,00 L 78°C 7 min 10 min

Malt

Humle

3E. Mild ale

Stilguide

SHBF 2015

Typ

Ale

OG

1.037 - 1.055

FG

1.008 - 1.013

IBU

15 - 25

Färg

35 - 50

Anteckningar

British Brown Ale härstammar från Dark Mild och uppkom i London på 1920-talet. En alkoholstarkare och beskare variant av Brittisk Brown Ale utvecklades efterhand i nordöstra England, där den fortfarande är mycket populär. Numera förknippas ölstilen med staden Newcastle. Brittisk Brown Ale bryggs oftast av pale ale och karamellmalt samt bryggsocker upp till 10%. Bland humlesorterna dominerar Challenger, East Kent Golding, Northdown och Fuggle. Det är inte ovanligt att 100% av humlen används som bitterhumle. En väl balanserad bitterhumlegiva gör att ölet varken upplevs som beskt eller sött. Ett inslag av mjuk tvålighet avslutar ofta smaken.

Förebild

Newcastle Brown Ale 4,7% - Trooper Jane Crack Shot 5,5% /Daleside – Manchester brown ale 3,8% /Joseph Holt

Profil

Lättrostad maltdoft med inslag av karamell, knäck eller kola ska dominera aromen. Fruktestrar på låg till medium nivå bör finnas. Humledoft på låg nivå får förekomma. Mörkt kopparfärgad till rödbrun. Köldgrumling är tillåtet. En knäckig och karamellig maltsötma med lättrostade inslag ska förekomma på låg till medium nivå. Fruktestrar ska finnas på medium nivå. Humlesmaken ska vara låg. Diacetyl får förekomma på mycket låga nivåer. Ett inslag av mjuk tvålighet får finnas i eftersmaken. Humlebeskan ska vara låg. Medium kropp. Mjukt tvålig. Medium CO2.