P. Ekktur
38 L
ABV: 5,4%
IBU: 44
P. Ekktur
Boulder road

Boulder road Stiiim

California Common Beer

38 L
ABV: 5,3%
IBU: 46
P. Ekktur
Boulder road

Bordsporter

Robust Porter

30 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Olle Wreede
Exalted Beer

Vit Katt

American Wheat or Rye Beer

10 L
ABV: 6,9%
IBU: 41
Olle Wreede
Exalted Beer

V2

Christmas/Winter Specialty Spice Beer

10 L
ABV: 8,9%
IBU: 35
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,7%
IBU: 62
Olle Wreede
Exalted Beer

Söderkällan

Bohemian Pilsner

10 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Röd Katt

American IPA

10 L
ABV: 6,5%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Röd Älg

Scottish strong ale, 90/-

19 L
ABV: 6,7%
IBU: 21
Olle Wreede
Exalted Beer

Purple Power

American IPA

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 222
Olle Wreede
16 L
ABV: 6,7%
IBU: 48
Olle Wreede
Exalted Beer

Måns

American IPA

10 L
ABV: 6,3%
IBU: 71
Olle Wreede
Exalted Beer

Lokatt

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 4,6%
IBU: 42
Olle Wreede
Exalted Beer

Kottmos

American Pale Ale

18 L
ABV: 5,6%
IBU: 46
Olle Wreede
Exalted Beer

Karmen

American Wheat or Rye Beer

18 L
ABV: 5,2%
IBU: 28
Olle Wreede
Exalted Beer

Bonnen Pils

Bohemian Pilsener

20 L
ABV: 5,0%
IBU: 44
Olle Wreede
15 L
ABV: 7,2%
IBU: 56
Olle Wreede
Exalted Beer

Gul Katt

American IPA

18 L
ABV: 6,8%
IBU: 82
Olle Wreede
Exalted Beer

Hardcat

Dubbel IPA

18 L
ABV: 9,3%
IBU: 135
Olle Wreede
Exalted Beer

Hopkok

American IPA

10 L
ABV: 7,9%
IBU: 63
Olle Wreede
Exalted Beer

Inge Katt

Double IPA

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 81
Olle Wreede
Exalted Beer

Junibeer

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,3%
IBU: 42
Olle Wreede
16 L
ABV: 7,1%
IBU: 23
Olle Wreede
10 L
ABV: 10,0%
IBU: 37
Olle Wreede
Exalted Beer

In de Wreede 12

Mörk stark belgisk ale

18 L
ABV: 11%
IBU: 37
Örjan
70 L
ABV: 4,6%
IBU: 16
Ulrik
Ulrik

Belgian quadrupel

Mörk stark belgisk ale

36 L
ABV: 12%
IBU: 23
Ulrik
Ulrik

BBA IMP STOUT

Imperial Stout

5 L
ABV: 14%
IBU: 49
Ulrik
36 L
ABV: 5,1%
IBU: 8
Ulrik
23 L
ABV: 5,6%
IBU: 21
Dan
21 L
ABV: 6,5%
IBU: 88
Dan
Dan

Sunes Old Ale

Old Ale

21 L
ABV: 7,9%
IBU: 51
Magnus Keijser
punkis

Keijsers RIS Coconut

Russian Imperial Stout

9 L
ABV: 10%
IBU: 88
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 7,0%
IBU: 53
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 5,4%
IBU: 29
Mikael Sörensen
23 L
ABV: 7,2%
IBU: 57
Eric
Eric

Amarillo Lager

Modern Ljus Lager

23 L
ABV: 5,3%
IBU: 44
Olle Wreede
Exalted Beer

Weission

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 15
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
Olle Wreede
18 L
ABV: 5,8%
IBU: 29
Olle Wreede
Exalted Beer

Summer Breeze

New England IPA

23 L
ABV: 6,9%
IBU: 20
Olle Wreede
16 L
ABV: 6,3%
IBU: 54
Olle Wreede
18 L
ABV: 10,0%
IBU: 73
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Rings Of Light #2

Juicy or Hazy Pale Ale

23 L
ABV: 5,1%
IBU: 45
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Fresh!

Juicy or Hazy India Pale Ale

23 L
ABV: 6,6%
IBU: 57
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 7,0%
IBU: 0
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 5,9%
IBU: 27
Olle Wreede
8 L
ABV: 13%
IBU: 0
Olle Wreede
20 L
ABV: 7,8%
IBU: 90
Olle Wreede
Exalted Beer

Waniko

Imperial stout

18 L
ABV: 11%
IBU: 27
Nyponsoppa

Nyponsoppa

Irländsk red ale
Exalted Beer
17 mars 2017 kl 10:54

Skiss till en skåprensare med lite skojig tvist.

Offentlig 0 kommentarer 0 gillade 163 nedladdningar
Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.045 SG 1.011 SG 19 4,5% 0 32 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
19 4,5% 0 32 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Maris Otter (Crisp) 3,25 kg 90,3% Malt 8 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 8 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 2,80%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 50,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Crisp

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Crystal 150 0,12 kg 3,4% Malt 170 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 170 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,50%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 11,7%
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett) 0,12 kg 3,4% Malt 118 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 118 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 11,7%
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Caramel or crystal malt from Thomas Fawcett. Adds Toffee caramel flavor. Improves head retention and body.

Roasted Barley (Thomas Fawcett) 0,10 kg 2,8% Malt 1200 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1200 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 13,0%
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Deep roasted barley - adds the dry bitter flavor characteristic of Irish Stouts.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
East Kent Goldings (EKG) 25 gr 60 min Kok Pellets 5,00% 18,4 1,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,00%
IBU: 18,4
gr/L: 1,4
6.9 mg/L AA
4,4 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 35,00%
Ursprung: Storbritannien

Also known as Canterbury Hops by some, although others will dispute this fact. East Kent Goldings gracefully defines the English Pale Ales and Ales produced by the region, it is quintessentially English.
Used for: English Ale, Porter, Scottish and Irish Ale, Stout, Strong Ale, ESB, Saison, Barleywine.
Aroma: Floral, aromatic, earthy, slightly sweet spicy flavor
Substitutes: First Gold, Fuggles, other Golding varieties, Progress, Target, and Whitbread Golding
Storage: Good/Fair 965-80% AA after 6 months at 20 C)
4-7% AA / 1.9-2.8% Beta

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Protafloc 1 gr 10 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Clarity

Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre. Mängden varierar med vörtstyrkan. Tillsätt 2 gram per 100L vört för svaga öl och 4g per 100L för starkare öl ca. 15-20 minuter före slutet av vörtkokningen. Detta motsvarar ett rågat kryddmått (1 ml) till 40 liter svag vört och ett kryddmått till 20L starkare vört.

Trots det högre priset per gram blir Protafloc mycket mer ekonomiskt än Irish Moss på grund av den lägre doseringen. Det minsta paketet bör räcka i flera år för en vanlig hembryggare (räcker till ca 2500 liter öl), medan de större förpackningarna rekommenderas för bryggklubbar och bryggerier.

Nypon 28 gr 10 min Ört Kok

Typ: Ört
Användning: Kok

Mandel, essens 5 gr 0 min Smak Buteljering

Typ: Smak
Användning: Buteljering

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Irish Ale 1084 Wyeast Labs Flytande 73% 17°C - 22°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 73%
Temperatur: 17°C - 22°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: Irish Dry Stouts, Porter, Scottish Ale, Brown Ale, Imperial Stout, Barley Wine
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Dry diacetyl, fruity flavor characteristic of stouts. Full bodied, dry, clean flavor.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 66°C 60 min 20 min Temperatur 10,35 L

Höjningstid: 20 min
Typ: Temperatur
Vatten: 10,35 L

Utmäskning 78°C 10 min 7 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 7 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Malt

Humle

Kommentarer

Du måste logga in för att posta kommentarer

3C. Mild ale

Stilguide

SHBF 2015

Typ

Ale

OG

1.044 - 1.055

FG

1.010 - 1.014

IBU

17 - 25

Färg

25 - 45

Anteckningar

Red Ale är lätt till medium i kroppen och ska ha en färgton som drar åt kopparrött. Karamellmalt, knäckighet, sirap och toffé ska dominera både i arom och smak och ge en utmärkande kraftfull karamellig karaktär. Humlen får bara bidra med beska för att ge ölet en torr och behaglig avslutning.

Förebild

Murphy’s Irish Red 5,0% - Strongarm Ruby Red Ale 4,0% /Camerons

Profil

Doften ska vara karamellmaltig och bör ha inslag av knäck, sirap och/eller toffee på medium nivå. En liten brödig maltton får förekomma. En låg fruktighet bör även ingå. Aromen ska upplevas mjuk. Ingen humlearom får märkas. Koppar till mörkt kopparfärgad, med ett rött inslag. En mjuk maltighet på låg till medium nivå som ska vara knäckig och kolaaktig. Maltigheten bör vara knäckig, kolaaktig och mjuk. Inslag av havrekaka får förekomma på låg nivå. Fruktestrar på mycket låg nivå får förekomma. Humlesmaken ska vara mycket låg. Ölet får inte upplevas sött utan det ska ha en lite torr avslutning. Beskan ska vara låg. Låg till medium kropp. Låg kolsyrenivå. Mjuk munkänsla.