P. Ekktur
38 L
ABV: 5,4%
IBU: 44
P. Ekktur
Boulder road

Boulder road Stiiim

California Common Beer

38 L
ABV: 5,3%
IBU: 46
P. Ekktur
Boulder road

Bordsporter

Robust Porter

30 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Olle Wreede
Exalted Beer

Vit Katt

American Wheat or Rye Beer

10 L
ABV: 6,9%
IBU: 41
Olle Wreede
Exalted Beer

V2

Christmas/Winter Specialty Spice Beer

10 L
ABV: 8,9%
IBU: 35
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,7%
IBU: 62
Olle Wreede
Exalted Beer

Söderkällan

Bohemian Pilsner

10 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Röd Katt

American IPA

10 L
ABV: 6,5%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Röd Älg

Scottish strong ale, 90/-

19 L
ABV: 6,7%
IBU: 21
Olle Wreede
Exalted Beer

Purple Power

American IPA

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 222
Olle Wreede
16 L
ABV: 6,7%
IBU: 48
Olle Wreede
Exalted Beer

Måns

American IPA

10 L
ABV: 6,3%
IBU: 71
Olle Wreede
Exalted Beer

Lokatt

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 4,6%
IBU: 42
Olle Wreede
Exalted Beer

Kottmos

American Pale Ale

18 L
ABV: 5,6%
IBU: 46
Olle Wreede
Exalted Beer

Karmen

American Wheat or Rye Beer

18 L
ABV: 5,2%
IBU: 28
Olle Wreede
Exalted Beer

Bonnen Pils

Bohemian Pilsener

20 L
ABV: 5,0%
IBU: 44
Olle Wreede
15 L
ABV: 7,2%
IBU: 56
Olle Wreede
Exalted Beer

Gul Katt

American IPA

18 L
ABV: 6,8%
IBU: 82
Olle Wreede
Exalted Beer

Hardcat

Dubbel IPA

18 L
ABV: 9,3%
IBU: 135
Olle Wreede
Exalted Beer

Hopkok

American IPA

10 L
ABV: 7,9%
IBU: 63
Olle Wreede
Exalted Beer

Inge Katt

Double IPA

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 81
Olle Wreede
Exalted Beer

Junibeer

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,3%
IBU: 42
Olle Wreede
16 L
ABV: 7,1%
IBU: 23
Olle Wreede
10 L
ABV: 10,0%
IBU: 37
Olle Wreede
Exalted Beer

In de Wreede 12

Mörk stark belgisk ale

18 L
ABV: 11%
IBU: 37
Örjan
70 L
ABV: 4,6%
IBU: 16
Ulrik
Ulrik

Belgian quadrupel

Mörk stark belgisk ale

36 L
ABV: 12%
IBU: 23
Ulrik
Ulrik

BBA IMP STOUT

Imperial Stout

5 L
ABV: 14%
IBU: 49
Ulrik
36 L
ABV: 5,1%
IBU: 8
Ulrik
23 L
ABV: 5,6%
IBU: 21
Dan
21 L
ABV: 6,5%
IBU: 88
Dan
Dan

Sunes Old Ale

Old Ale

21 L
ABV: 7,9%
IBU: 51
Magnus Keijser
punkis

Keijsers RIS Coconut

Russian Imperial Stout

9 L
ABV: 10%
IBU: 88
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 7,0%
IBU: 53
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 5,4%
IBU: 29
Mikael Sörensen
23 L
ABV: 7,2%
IBU: 57
Eric
Eric

Amarillo Lager

Modern Ljus Lager

23 L
ABV: 5,3%
IBU: 44
Olle Wreede
Exalted Beer

Weission

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 15
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
Olle Wreede
18 L
ABV: 5,8%
IBU: 29
Olle Wreede
Exalted Beer

Summer Breeze

New England IPA

23 L
ABV: 6,9%
IBU: 20
Olle Wreede
16 L
ABV: 6,3%
IBU: 54
Olle Wreede
18 L
ABV: 10,0%
IBU: 73
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Rings Of Light #2

Juicy or Hazy Pale Ale

23 L
ABV: 5,1%
IBU: 45
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Fresh!

Juicy or Hazy India Pale Ale

23 L
ABV: 6,6%
IBU: 57
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 7,0%
IBU: 0
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 5,9%
IBU: 27
Olle Wreede
8 L
ABV: 13%
IBU: 0
Olle Wreede
20 L
ABV: 7,8%
IBU: 90
Olle Wreede
Exalted Beer

Waniko

Imperial stout

18 L
ABV: 11%
IBU: 27
Brinkerhops

Brinkerhops

Pale ale (APA)
Exalted Beer
18 maj 2017 kl 14:14

Öl som bryggdes till Promotes sommarfest. Fick uselt utbyte och la till en påse spraymalt för att justera alkoholstyrkan.

Offentlig 0 kommentarer 0 gillade 173 nedladdningar
Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.051 SG 1.006 SG 39 5,8% 472 20 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
39 5,8% 472 20 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Maris Otter (Crisp) 3,75 kg 77,3% Malt 8 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 8 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 2,80%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 50,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Crisp

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Wheat Malt, Pale (Weyermann) 0,50 kg 10,3% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Malningsgrad: 1,70%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 74,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 80%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Pale wheat malt, used as a base malt in many wheat styles. Wheat beers, Koelsch, Alts.

Caramunich II (Weyermann) 0,10 kg 2,1% Malt 124 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 124 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 5,60%
Utbyte: 76%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 0,0%
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

German crystal malt. Adds maltiness, aroma, color.

Light Dry Extract 0,50 kg 10,3% Torrextrakt 16 EBC
 

Typ: Torrextrakt
Färg: 16 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 95%
Potential: 1.044 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Ursprung: US

Pale dry malt extract for general purpose use.
Use as base or to increase gravity of any full bodied ale or lager.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Cashmere 10 gr 60 min Kok Pellets 8,50% 11,9 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,50%
IBU: 11,9
gr/L: 0,6
4.7 mg/L AA
3,0 AAU
Beta: 6,70%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Daughter of Cascade. Mild herbal aroma with strong melon, lemon, and slightly spicy notes.

Used for: American Pale Ale, IPA
Substitutions: N/A

Lemondrop 20 gr 10 min Kok Pellets 6,00% 6,1 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 6,00%
IBU: 6,1
gr/L: 1,1
6.7 mg/L AA
4,2 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: U.S.

Notes: Good for citrusy IPA, APA, IPL, or Saisons. Should be used with a hop with more distinct flavor that would benefit from the lemon flavor.

Aroma: Lemony, floral, earthy, herbal, grassy, pine, pepper

Mosaic (HBC 369) 20 gr 10 min Kok Pellets 12,25% 12,4 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,25%
IBU: 12,4
gr/L: 1,1
13.6 mg/L AA
8,6 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Available in quantity for the first time after 2012 harvest. Still known to many as HBC 369. A daughter of Simcoe crossed with a Nugget derived male. An excellent aroma variety.
Used for: Ales, IPA, Experimental Ales
Aroma: Rich in mango, lemon, citrus, pine, and notably, blueberry.
Substitutes: Unknown
Storage: Good (25% AA after 6 months at 20 C)
11-13.5% AA / 3.2-3.9% Beta

Cashmere 15 gr 10 min Kok Pellets 8,50% 6,5 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,50%
IBU: 6,5
gr/L: 0,8
7.1 mg/L AA
4,5 AAU
Beta: 6,70%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Daughter of Cascade. Mild herbal aroma with strong melon, lemon, and slightly spicy notes.

Used for: American Pale Ale, IPA
Substitutions: N/A

Cashmere 30 gr 0 min Kok Pellets 8,50% 0,0 1,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,50%
IBU: 0,0
gr/L: 1,7
14.2 mg/L AA
9,0 AAU
Beta: 6,70%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Daughter of Cascade. Mild herbal aroma with strong melon, lemon, and slightly spicy notes.

Used for: American Pale Ale, IPA
Substitutions: N/A

Lemondrop 30 gr 0 min Kok Pellets 6,00% 0,0 1,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 6,00%
IBU: 0,0
gr/L: 1,7
10.0 mg/L AA
6,3 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: U.S.

Notes: Good for citrusy IPA, APA, IPL, or Saisons. Should be used with a hop with more distinct flavor that would benefit from the lemon flavor.

Aroma: Lemony, floral, earthy, herbal, grassy, pine, pepper

Mosaic (HBC 369) 30 gr 0 min Kok Pellets 12,25% 0,0 1,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,25%
IBU: 0,0
gr/L: 1,7
20.4 mg/L AA
13,0 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Available in quantity for the first time after 2012 harvest. Still known to many as HBC 369. A daughter of Simcoe crossed with a Nugget derived male. An excellent aroma variety.
Used for: Ales, IPA, Experimental Ales
Aroma: Rich in mango, lemon, citrus, pine, and notably, blueberry.
Substitutes: Unknown
Storage: Good (25% AA after 6 months at 20 C)
11-13.5% AA / 3.2-3.9% Beta

Lemondrop 50 gr 3 dgr Torrhumling Pellets 6,00% 0,0 2,8

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 6,00%
IBU: 0,0
gr/L: 2,8
16.7 mg/L AA
10,6 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 15,00%
Ursprung: U.S.

Notes: Good for citrusy IPA, APA, IPL, or Saisons. Should be used with a hop with more distinct flavor that would benefit from the lemon flavor.

Aroma: Lemony, floral, earthy, herbal, grassy, pine, pepper

Mosaic (HBC 369) 50 gr 3 dgr Torrhumling Pellets 12,25% 0,0 2,8

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 12,25%
IBU: 0,0
gr/L: 2,8
34.0 mg/L AA
21,6 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Available in quantity for the first time after 2012 harvest. Still known to many as HBC 369. A daughter of Simcoe crossed with a Nugget derived male. An excellent aroma variety.
Used for: Ales, IPA, Experimental Ales
Aroma: Rich in mango, lemon, citrus, pine, and notably, blueberry.
Substitutes: Unknown
Storage: Good (25% AA after 6 months at 20 C)
11-13.5% AA / 3.2-3.9% Beta

Cashmere 45 gr 3 dgr Torrhumling Pellets 8,50% 0,0 2,5

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 8,50%
IBU: 0,0
gr/L: 2,5
21.2 mg/L AA
13,5 AAU
Beta: 6,70%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

Daughter of Cascade. Mild herbal aroma with strong melon, lemon, and slightly spicy notes.

Used for: American Pale Ale, IPA
Substitutions: N/A

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Epsom Salt (MgSO4) 5,33 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Gypsum (Calcium Sulfate) 3,39 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Salt 1,61 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing.

Calcium Chloride 0,06 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Citrus A20 Imperial Flytande 76% 19°C - 27°C

Labb: Imperial
Labb: Imperial
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 76%
Temperatur: 19°C - 27°C
Typ: Ale
Flockulering: Låg
Bäst till: Fake Sours?
Max antal generationer: 9
Generation: 0

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Försockringsrast 62°C 75 min 21 min Temperatur 9,37 L

Höjningstid: 21 min
Typ: Temperatur
Vatten: 9,37 L

Utmäskning 78°C 10 min 7 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 7 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Malt

Humle

Kommentarer

Du måste logga in för att posta kommentarer

4C. Karaktärsfull ale

Stilguide

SHBF 2015

Typ

Ale

OG

1.044 - 1.056

FG

1.008 - 1.016

IBU

20 - 40

Färg

12 - 28

Anteckningar

Ölstilen utvecklades i USA mot slutet av 1970-talet som "American Pale Ale". I början var användandet av amerikansk Cascade-humle dominerande. Därefter har odlandet och användandet av nya moderna humlesorter med de för öltypen önskvärda tonerna av citrus, frukt och blommighet spridits över hela världen. Ölet ska ha en tydlig humlekaraktär där moderna humlesorter bidrar med citrus, frukt och blommighet, framför allt i aromen. Ölet får dock inte vara obalanserat humligt, utan det ska ha ett tydligt maltstöd från ljus malt med inslag av viss karamellighet. Färgen är relativt ljus. Ofta används renjäsande jäststammar för att hålla fruktigheten på en låg nivå.

Förebild

Pale Ale 5,6%/Sierra Nevada - Inferno 4,4%/Oakham Ales – Pale 31 4,8%/Firestone Walker

Profil

Aromhumlad med moderna humlesorter ska ge en fruktig humlearom på medium till hög nivå. En liten karamellig maltton bör finnas som kompletterar humlen. Gyllengul till ljust kopparfärgad. Köldgrumling är tillåten. Humlesmaken ska vara hög. Amerikanska och andra nya humlesorter används för att ge karakteristiska citrusaktiga och fruktiga nyanser. En liten till medium karamellmaltighet ska balansera humlesmaken. Friska/fräscha fruktestertoner bör förekomma i låga till höga nivåer. Ingen eller mycket liten diacetylton. Beskan ska vara medium, men får absolut inte dominera. Medium kropp. Ska ge en ren och krispig känsla, ej sötsliskig.