Snöwitkällan
Belgisk wit
Exalted Beer
7 juli 2017 kl 15:29
Belgisk wit
Exalted Beer
7 juli 2017 kl 15:29
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.047 SG | 1.011 SG | 20 | 4,8% | 0 |
7 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
20 | 4,8% | 0 |
7 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Oats (Flaked) | 0,40 kg | 10,3% | Adjunkt |
4 EBC
|
|
Typ:
Adjunkt |
|||||
Pilsner (Weyermann) | 1,70 kg | 43,6% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt. |
|||||
Wheat, Flaked | 1,70 kg | 43,6% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Flaked wheat adds to increased body and foam retention
|
|||||
Munchner | 0,10 kg | 2,6% | Malt |
20 EBC
|
|
Typ:
Malt Tillredningstemperaturer i intervallet 110 - 120 ° C ger malten en aromatisk, nötig karaktär. Den höga temperaturen leder till klart nedsatt enzymverksamhet jämfört med Pilsnermalt. Münchnermalt är idealisk malt för mörkt lageröl, festivalöl och bocköl, för att understryka maltiga smaker och ge ölet en större kropp. Den minskade enzymverksamheten måste beaktas vid utformningen bryggreceptet. |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Hallertauer Mittelfrueh | 35 gr | 60 min | Kok | Pellets | 4,00% | 20,3 | 1,9 | |
Användning: Kok Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Orange peel (Sweet) | 50 gr | 5 min | Smak | Kok | ||
Typ: Smak |
||||||
Coriander | 10 gr | 5 min | Krydda | Kok | ||
Typ: Krydda |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Belgian Witbier | 3944 | Wyeast | Flytande | 74% | 17°C - 24°C | |
Labb: Wyeast |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Proteinrast | 50°C | 15 min | 20 min | Temperatur | 12,29 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Försockringsrast | 66°C | 90 min | 15 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 15 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 8 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 8 min |
Du måste logga in för att posta kommentarer
1.044 - 1.050
1.006 - 1.010
10 - 25
5 - 10
Bryggs vanligen med minst häften mältat eller omältat vete. Ölet kryddas oftast med korianderfrön och pomerans- eller andra citrusskal. Till sin fördel färska. En del kommersiella exempel tillsätter mjölksyra för att ytterligare fräscha upp smakbilden.
Hoegaarden Wit, Dentergems, Blanche de Namur.
Liten till medium doft av citrus/pomerans och korianderfrön. Doft av kryddnejlika eller muskot från fenoler får förekomma på låg nivå. Doft av skinka, plåt eller rök får förkomma på mycket låga nivåer men är ej önskvärd. Ingen diacetyl/smörkola får förekomma, samt endast låga halter av fruktestrar. Ljust halmgul till halmgul och disig. Ölet skall vara torrt och friskt; syrlighet på låg nivå är tillåtet om det förstärker känslan av ett fräscht och lätt öl. Smak av korianderfrön och citrus/pomeransskal på låg till medium nivå. Låg humlesmak och beska. Fruktestrar samt fenoler som smakar kryddnejlika, muskot är tillåtna på låg nivå. Ingen diacetyl får märkas. Liten till medium kropp. Hög kolsyrehalt.