Tweed (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tweed

Engelsk best bitter

25 L
ABV: 4,0%
IBU: 40
Wreedes druvor (Exalted Beer)
Exalted Beer

Wreedes druvor

New England IPA - Vermont IPA

26 L
ABV: 6,7%
IBU: 0
In de Zeeland (Exalted Beer)
23 L
ABV: 6,0%
IBU: 28
Sandviks Blonda (Uppsala hembryggareförening)
22 L
ABV: 6,4%
IBU: 20
Drevvikens Dunkelweizen  (Petter Wigle)
1
Petter Wigle

Drevvikens Dunkelweizen

Mörkt veteöl av sydtysk typ

12 L
ABV: 5,1%
IBU: 12
Whamageddon (Petter Wigle)
Petter Wigle

Whamageddon

English strong bitter - ESB

12 L
ABV: 5,9%
IBU: 31
Kenta Brun (Petter Wigle)
21 L
ABV: 6,4%
IBU: 29
Kellys svarta (Exalted Beer)
26 L
ABV: 4,4%
IBU: 43
Kellys ljusa (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kellys ljusa

Övriga klassiska i kategori Mild ale

18 L
ABV: 4,2%
IBU: 33
Kattpunk NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kattpunk NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

26 L
ABV: 6,6%
IBU: 14
Kellys Röda (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kellys Röda

Irish Red Ale

25 L
ABV: 4,2%
IBU: 23
Poppkatt NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Poppkatt NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

23 L
ABV: 7,1%
IBU: 18
Bodsjö bitter (Exalted Beer)
Exalted Beer

Bodsjö bitter

Engelsk best bitter

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 35
Pilis Surjamt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Pilis Surjamt

Övriga klassiska syrliga öl

18 L
ABV: 4,9%
IBU: 15
Kattpunk NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kattpunk NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,7%
IBU: 19
Tembo (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tembo

Ljus stark belgisk ale

18 L
ABV: 8,6%
IBU: 32
De Volle Maan Quadrupel (Brouwerij De Volle Maan)
24 L
ABV: 13%
IBU: 36
De Volle Maan Geuze (Brouwerij De Volle Maan)
24 L
ABV: 6,6%
IBU: 0
MG
Micke Granath

Sängson

Modifierade öl

20 L
ABV: 5,1%
IBU: 27
Hindenbeer (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,2%
IBU: 35
Lussekatt NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Lussekatt NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,5%
IBU: 31
Kenta (Petter Wigle)
12 L
ABV: 6,3%
IBU: 26
Lussebulle Stout (Exalted Beer)
18 L
ABV: 7,0%
IBU: 60
Caprisol NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Caprisol NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,5%
IBU: 20
Därk Söül (Exalted Beer)
1
Exalted Beer

Därk Söül

Imperial stout

18 L
ABV: 7,9%
IBU: 54
Heffaklump (Exalted Beer)
Exalted Beer

Heffaklump

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 5,7%
IBU: 10
Tembo (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tembo

Ljus stark belgisk ale

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 31
Pixie Bob Kitten Session NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Pixie Bob Kitten Session NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 4,9%
IBU: 42
MF
Mikael Fridén

Gambler's choice

Mörk stark belgisk ale

9 L
ABV: 9,4%
IBU: 40
MF
10 L
ABV: 6,6%
IBU: 10
Wallonie Ale (Olof)
Olof

Wallonie Ale

Belgiskt och franskt specialöl

18 L
ABV: 0,0%
IBU: 0
Pixie Bobcat DIPA (Exalted Beer)
2
Exalted Beer

Pixie Bobcat DIPA

New England IPA - Vermont IPA

45 L
ABV: 9,5%
IBU: 46
LN
20 L
ABV: 6,9%
IBU: 26
LN
OL-Brewery

Pors Pilsner

Tjeckisk pilsner

21 L
ABV: 4,2%
IBU: 10
Pixie DODDH (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,2%
IBU: 56
A
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
In de Wreede 6 (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,0%
IBU: 32
Mälarens Perla Pilsner (Exalted Beer)
18 L
ABV: 4,7%
IBU: 40
PE
38 L
ABV: 5,4%
IBU: 44
PE
Boulder road

Boulder road Stiiim

California Common Beer

38 L
ABV: 5,3%
IBU: 46
PE
Boulder road

Bordsporter

Robust Porter

30 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Vit Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Vit Katt

American Wheat or Rye Beer

10 L
ABV: 6,9%
IBU: 41
V2 (Exalted Beer)
Exalted Beer

V2

Christmas/Winter Specialty Spice Beer

10 L
ABV: 8,9%
IBU: 35
Svartvit Katt (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,7%
IBU: 62
Söderkällan (Exalted Beer)
Exalted Beer

Söderkällan

Bohemian Pilsner

10 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Röd Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Katt

American IPA

10 L
ABV: 6,5%
IBU: 39
Röd Älg (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Älg

Scottish strong ale, 90/-

19 L
ABV: 6,7%
IBU: 21
Purple Power (Exalted Beer)
Exalted Beer

Purple Power

American IPA

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 222
Pixie Voss (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,7%
IBU: 48
Måns (Exalted Beer)
Exalted Beer

Måns

American IPA

10 L
ABV: 6,3%
IBU: 71
Carnage Porter (Exalted Beer)

Carnage Porter

Porter
Exalted Beer
9 december 2017 kl 11:08

Baserat på ett klonrecepet av Carnegie Porter från boken Clone Brews.

Offentlig Inga bryggningar 1 kommentar 0 gillade 313 nedladdningar
Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.058 SG 1.014 SG 39 5,8% 500 73 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
39 5,8% 500 73 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Maris Otter (Crisp) 3,93 kg 84,2% Malt 8 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 8 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 2,80%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 50,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Crisp

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Crystal 400 (Dark Crystal) 0,34 kg 7,4% Malt 450 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 450 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,50%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 11,7%
Ursprung: UK
Leverantör: Crisp

Dark Crystal Malt, hel, 1 kg
Klicka för större bild

Artikelnummer: 53201
En mycket mörk karamellmalt. Crystal malt genomgår en speciell sorts torkningsprocess där grönmalten bakas i försockringstemperatur innan temperaturen snabbt höjs och malten torkas. Resultatet blir en karamellisering av maltkornet. Dark Crystal Malt ger en stor knäckig, lätt rostad smak med inslag av torkad frukt.

Färg: 420 – 480 °EBC (158 – 181 °Lovibond).
Läs mer: specifikationer

Tillverkare: Crisp

http://shop.humle.se/malt/crisp/dark-crystal-malt/dark-crystal-malt-hel-1-kg

Chocolate Malt (Thomas Fawcett) 0,28 kg 6,1% Malt 1001 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1001 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 11,0%
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Thomas Fawcett & Sons

Dark chocolate malt from the UK. Adds strong coffee flavor to your beer.

Black (Crisp) 0,11 kg 2,4% Malt 1340 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1340 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 13,0%
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Crisp

Malted black barley adds a strong burnt coffee flavor - suitable for stouts and porters.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Northern Brewer 30 gr 90 min Kok Pellets 8,60% 36,2 1,7

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,60%
IBU: 36,2
gr/L: 1,7
14.3 mg/L AA
9,1 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 35,00%
Ursprung: Germany

Also called Hallertauer Northern Brewers
Used for: Bittering and finishing both ales and lagers of all kinds
Aroma: Fine, dry, clean bittering hop. Unique flavor.
Substitutes: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer
Examples: Anchor Steam, Old Peculiar,

Fuggle 8 gr 15 min Kok Pellets 4,75% 2,5 0,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,75%
IBU: 2,5
gr/L: 0,4
2.1 mg/L AA
1,3 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 62,50%
Ursprung: U.S.

US-grown version of the classic English aroma hop.
Used for: English and American style ales
Aroma: Mild and pleasant, woodsy and herbal (earthy), fruity.
Substitutes: U.K. Fuggle, Willamette, Styrian Golding, U.S. Tettnanger
Storage: Good (60-65% AA after 6 months at 20 C)
4-5.5% AA / 1.2-2% Beta

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Baking Soda 4,39 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Baking Soda (NaHCO3) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing.

Salt 2,80 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing.

Gypsum (Calcium Sulfate) 2,33 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Chalk 0,09 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Chalk (CaCO3) can be used as a water addition to adjust mineral content for mashing.

Protafloc 1 gr 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Clarity

Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre. Mängden varierar med vörtstyrkan. Tillsätt 2 gram per 100L vört för svaga öl och 4g per 100L för starkare öl ca. 15-20 minuter före slutet av vörtkokningen. Detta motsvarar ett rågat kryddmått (1 ml) till 40 liter svag vört och ett kryddmått till 20L starkare vört.

Trots det högre priset per gram blir Protafloc mycket mer ekonomiskt än Irish Moss på grund av den lägre doseringen. Det minsta paketet bör räcka i flera år för en vanlig hembryggare (räcker till ca 2500 liter öl), medan de större förpackningarna rekommenderas för bryggklubbar och bryggerier.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Irish Ale 1084 Wyeast Labs Flytande 73% 17°C - 22°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 73%
Temperatur: 17°C - 22°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: Irish Dry Stouts, Porter, Scottish Ale, Brown Ale, Imperial Stout, Barley Wine
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Dry diacetyl, fruity flavor characteristic of stouts. Full bodied, dry, clean flavor.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 66°C 90 min 20 min Temperatur 11,50 L

Höjningstid: 20 min
Typ: Temperatur
Vatten: 11,50 L

Utmäskning 78°C 10 min 7 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 7 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Malt

Humle

Kommentarer

Du måste logga in för att posta kommentarer

7D. Mild Stout/Porter

Stilguide

SHBF 2015

Typ

Ale

OG

1.053 - 1.063

FG

1.015 - 1.022

IBU

20 - 40

Färg

60 - 100

Anteckningar

Porterklassen rymmer såväl den karamelliga svenska portern som de lite torrare London porter-varianterna.

Förebild

Carnegie Porter 5,5%, Youngs London Stout.

Profil

Humledoft från försumbar till märkbar. Mjukt maltig, aningen rostad med inslag av choklad, karamell och knäck. Lätt fruktighet i balans med de rostade tonerna. Brun till mörkt brun, med inslag av rött. Skall inte vara svart. Smaken är mjukt, maltigt, chokladig och lätt knäckig karamellighet. Sötma, som ej är kladdig, klart märkbar till tydlig. Tydlig rostad maltsmak som balanseras av mildare toner av mjölkchoklad. Fruktestrar bör finnas och skall vara i balans med den rostade karaktären samt humlebeskan. Humlesmak från försumbar till klart märkbar. Medium kropp.