Arktisk Katt
IPA
Exalted Beer
9 december 2017 kl 11:08
IPA
Exalted Beer
9 december 2017 kl 11:08
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
18,0 L | 90 min | 1.061 SG | 1.004 SG | 82 | 7,5% | 554 |
23 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
82 | 7,5% | 554 |
23 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Ale | 3,68 kg | 78,0% | Malt |
6 EBC
|
|
Typ:
Malt Är tillverkad av 2-radigt vårkorn. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna. Smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner, idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte alltför stark, vilket gör den lämplig för färgkorrigering av vanliga ljusa lageröl. |
|||||
Biscuit (Dingemans) | 0,22 kg | 4,6% | Malt |
44 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Caramalt (Thomas Fawcett) | 0,22 kg | 4,6% | Malt |
30 EBC
|
|
Typ:
Malt Made from green malt - imparts a light malt flavor and slight hue. Suitable for light ales, lagers. |
|||||
Carapils (Briess) | 0,11 kg | 2,3% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Om du letar efter en beprövad top-prestanda dextrinmalt rekommenderar vi Carapils ® malt som produceras av Briess. Carapils ® och Cara-Pils ® är båda varumärken registrerade av United States Patent and Trademark Office och ägs av Briess Industries, Inc. Carapils ® malt från Briess är den bäst presterande malten i dextrinemaltkategorin. Prova och du kommer att upptäcka att den gör ett enastående jobb med att konsekvent ge en ökning av skum (vilket kan vara bra i ljusare öl) och även förbättrar skumstabiliteten och ger en ökad munkänsla utan att ändra smaken eller färgen på din öl.
|
|||||
Roasted Barley (Thomas Fawcett) | 0,06 kg | 1,3% | Malt |
1200 EBC
|
|
Typ:
Malt Deep roasted barley - adds the dry bitter flavor characteristic of Irish Stouts. |
|||||
Corn Sugar (Dextrose) | 0,43 kg | 9,2% | Socker |
0 EBC
|
|
Typ:
Socker Widely used for bottling at rate of approx 2/3 cup per 5 gallons of beer |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Columbus (Tomahawk) | 25 gr | 60 min | Kok | Pellets | 14,00% | 44,7 | 1,4 | |
Användning: Kok Engineered Centennial Substitute - High alpha bittering hops.
|
||||||||
Citra | 25 gr | 15 min | Kok | Pellets | 12,00% | 19,0 | 1,4 | |
Användning: Kok Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
|
||||||||
Amarillo | 25 gr | 10 min | Kok | Pellets | 9,20% | 10,6 | 1,4 | |
Användning: Kok Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
Amarillo | 25 gr | 5 min | Kok | Pellets | 9,20% | 5,9 | 1,4 | |
Användning: Kok Discovered and introduced by Vigil Gamache Farms Inc. in Washington State. Character similar to Cascade. Often used as a late kettle or dry hop addition to American style Pale Ales and IPA’s due to its signature aroma characteristics. Used for both bitterness and aroma.
|
||||||||
Cascade | 50 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellets | 5,50% | 0,0 | 2,8 | |
Användning: Torrhumling A hops with Northern Brewers Heritage
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Epsom Salt (MgSO4) | 5,59 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Water agent used to modify water profile. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Gypsum (Calcium Sulfate) | 3,55 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Salt | 1,69 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Table Salt (NaCl) may be used as a water mineral to adjust brewing water for mashing. |
||||||
Calcium Chloride | 0,06 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Safale American | US-05 | DCL/Fermentis | Torr | 77% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL/Fermentis American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Försockringsrast | 62°C | 75 min | 21 min | Temperatur | 11,53 L | |
Höjningstid: 21 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 7 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 7 min |
Du måste logga in för att posta kommentarer
1.056 - 1.070
1.010 - 1.016
50 - 75
15 - 25
Denna variant av den klassiska engelska IPA:n utvecklades i USA och är numera en av de populäraste ölstilarna. Till skillnad mot den engelska, som ska ha en balanserande maltighet, så ska denna IPA vara torr, besk och lätt i maltkroppen. Små mängder av ljusa karamellmaltsorter ska ge ett litet stöd åt de stora humlegivorna. Humlesorterna ska ge toner av citrus och tropisk frukt. Såväl amerikanska som fruktiga humlesorter från nya världen används.
Anniversary ale 5,9% /Sierra Nevada - Indian Tribute 6,8% /Oppigårds – Hop Yard 7,3% /Nils Oscar
Ska innehålla en stor blommig humledoft med arom av citrus och/eller tropisk frukt. Fruktestrar bör finnas på låg till medium nivå. Maltigheten, som ska vara låg, ska ha karamelliga inslag. Alkoholtoner får förekomma på låga nivåer. Gyllengul till bärnstensfärgad. Disighet är tillåtet. Kraftigt smakhumlad och hög mineralhalt i vattnet ger ett krispigt torrt öl. Karakteriseras av en kraftig beska och hög alkoholhalt. Karamell och maltighet på låga till medium nivåer. Fruktestrar i låga till medium nivåer är tillåtna. Alkoholsmak får förekomma men den får ej vara spritig. Kraftig beska. Medium kropp. Torrt och krispigt.