Olle Wreede
20 L
ABV: 7,0%
IBU: 22
Olle Wreede
Exalted Beer

Denalibomb

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,0%
IBU: 117
[N/A]
Desperation Brew

Wreedeslager

Internationell lager

20 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Lingonblond

Belgian Blond Ale

18 L
ABV: 7,1%
IBU: 20
Olle Wreede
Exalted Beer

Hjortonvete

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 4,3%
IBU: 13
Olle Wreede
1
18 L
ABV: 6,4%
IBU: 92
Olle Wreede
Exalted Beer

Granskottsbitter

English ordinary bitter

18 L
ABV: 3,6%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Nästan En IPA

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,4%
IBU: 100
Olle Wreede
18 L
ABV: 7,2%
IBU: 62
Olle Wreede
18 L
ABV: 7,5%
IBU: 46
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,4%
IBU: 149
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 22
Andreas Häggström
11 L
ABV: 5,1%
IBU: 41
Andreas Häggström
11 L
ABV: 5,0%
IBU: 41
Andreas Häggström
11 L
ABV: 6,5%
IBU: 40
[N/A]
20 L
ABV: 5,3%
IBU: 62
Andreas Andersson Carlgren
20 L
ABV: 5,4%
IBU: 85
Anders Nilsen
23 L
ABV: 3,5%
IBU: 16
Daniel Grankvist
Spruce Twig Brewery

SMaSH Mosaic

American Pale Ale

10 L
ABV: 5,5%
IBU: 34
Martin Sundin
21 L
ABV: 9,1%
IBU: 71
Andreas Häggström
22 L
ABV: 6,1%
IBU: 25
Andreas Häggström
Ärlans Bryggeri

solera

Ljus belgisk ale

23 L
ABV: 5,8%
IBU: 4
Dan
21 L
ABV: 6,0%
IBU: 65
Dan
Dan

Sunes Gubbfika

Imperial Stout

19 L
ABV: 12%
IBU: 66
Andreas Häggström
11 L
ABV: 9,0%
IBU: 37
Quisten & Gaarden Bryggeri
19 L
ABV: 7,4%
IBU: 17
Quisten & Gaarden Bryggeri
Quisten Gaarden Bryggeri

Le Coq Trappist

Belgian Dark Strong Ale

20 L
ABV: 12%
IBU: 30
Johan
Johan

Zombie Dust-klon

American IPA

25 L
ABV: 6,0%
IBU: 60
Mathias Brorson
23 L
ABV: 5,4%
IBU: 17
Mathias Brorson
Mathias Brorson

Bröl Mörk Stark Belgare

Belgian Dark Strong Ale

23 L
ABV: 9,5%
IBU: 31
Patrik Östmark
Patrik Östmark

Black Wit

Belgian-Style Witbier

19 L
ABV: 5,5%
IBU: 14
Tobias Janius
3
Automagiskt Bryggeri

Pinsam Collaba #2

Belgian Specialty Ale

22 L
ABV: 7,5%
IBU: 35
Tobias Janius
22 L
ABV: 6,3%
IBU: 11
Danne
Team Belgo

Newit

Belgisk wit

23 L
ABV: 5,5%
IBU: 46
Örjan
45 L
ABV: 7,8%
IBU: 27
Anders Nilsen
23 L
ABV: 6,1%
IBU: 20
Lowe Schmidt
Lowe Schmidt

MelonDIPA

Double IPA

23 L
ABV: 8,2%
IBU: 110
Pelle Windestam
23 L
ABV: 0,0%
IBU: 0
Captain's Brewskies
10 L
ABV: 3,6%
IBU: 21
Olle Wreede
18 L
ABV: 7,5%
IBU: 82
Olle Wreede
18 L
ABV: 5,8%
IBU: 39
Fredrik Dernebo
20 L
ABV: 5,6%
IBU: 77
Fredrik Dernebo
78 L
ABV: 8,0%
IBU: 79
Fredrik Dernebo
54 L
ABV: 7,2%
IBU: 43
Fredrik Dernebo
20 L
ABV: 7,7%
IBU: 97
Fredrik Dernebo
74 L
ABV: 8,8%
IBU: 88
Fredrik Dernebo
11 L
ABV: 5,9%
IBU: 58
Fredrik Dernebo
5 L
ABV: 3,5%
IBU: 63
Newit

Newit

Belgisk wit
Team Belgo
17 januari 2018 kl 20:44

Offentlig 0 kommentarer 0 gillade 86 nedladdningar

Ölrecept

Mängd Koktid IBU OG FG ABV Kalorier / L Färg
23,0 L 60 min 46 1.051 SG 1.009 SG 5,5% 499 8 EBC
 

Malt

Namn Mängd % Typ Färg
Rice Hulls 0,25 kg 4,3% Adjunkt 0 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 0%
Potential: 1.000 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 5%
Protein: 11,7%
Ursprung: US

Hulls are introduced to improve the speed of lautering when making high gravity or high adjunct beers.
Hulls are neutral in flavor, body and color, and are inert
Good for wheat beers, Wits, and others that have high protein mashes.

Pilsner 2,50 kg 43,5% Malt 5 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Wheat, Torrified 2,00 kg 34,8% Malt 3 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 79%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 40%
Protein: 16,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Unmodified wheat that has been "popped" to open the kernels
Used primarily in place of raw wheat when making Belgian White and Wit
Faster conversion and higher yield than raw wheat
Protein rest recommended when mashing

Oats, Flaked 0,50 kg 8,7% Malt 2 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 9,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 30%
Protein: 9,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: US

Adds body, mouth feel and head retention to the beer
Used in oatmeal stouts and porters
Adds substantial protein haze to light beers
Protein rest recommended unless flakes are pregelatinized

Wheat Malt, Bel 0,50 kg 8,7% Malt 4 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 81%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 74,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 60%
Protein: 11,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Belgium

Malted wheat for use in Wheat beers

Humle

Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Equinox (HBC 366) 50 gr 20 min Whirlpool Pellets 15,00% 24,8 2,2

32.6 mg/L AA
26,5 AAU
Beta: 4,80%
HSI: 25,00%
Ursprung: U.S.

A pronounced aroma profile with citrus, tropical fruit, floral and herbal characteristics. Specific descriptors include lemon, lime, papaya, apple, and green pepper.

Used for: Experimental Ale
Aroma: Exceptional aroma profile includes notes of citrus, tropical and pine
Substitutions: Unknown
Storage: Unknown
14.4-15.6% AA / 4.6-5.1% Beta

Galaxy 50 gr 20 min Whirlpool Pellets 14,00% 23,2 2,2

30.4 mg/L AA
24,7 AAU
Beta: 5,90%
HSI: 35,00%
Ursprung: Australia

A high alpha, dual purpose seedless hops with a unique hop aroma. It can be used either for bittering or as a late hop addition to provide a flavor of citrus and passionfruit to the finished beer.
Aroma: Intense, pleasant, unique.

Övriga ingredienser

Namn Mängd Typ Användning Tid
Calcium Chloride 45,00 gr Vattenjustering Mäskning 60 min

Används till: Vattenjustering

Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Gypsum (Calcium Sulfate) 45,00 gr Vattenjustering Mäskning 60 min

Används till: Vattenjustering

Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Lactic Acid 10,50 gr Vattenjustering Mäskning 60 min

Används till: Mäsk pH

Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate.

Orange Peel, Sweet 50 gr Krydda Kok 5 min

Används till: Holiday Beers

Adds a Conitreau or Grand Marnier flavor to your beer. Used primarily in Belgian Strong Ale and Holiday Ales to add a sweet orange flavor and aroma.

Coriander Seed 15 gr Krydda Kok 5 min

Används till: Belgian Wit

Used in Belgian Wit, Whites, and Holiday ales. Very good when used in light wheat ales. Often used with Bitter Orange Peel.

Jäst

Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Belgian Wit M21 Mangrove Jack's Torr 77% 18°C - 25°C

Typ: Vete
Flockulering: Låg
Bäst till: Witbier, Grand Cru, Spiced Ales and other specialty beers.
Max antal generationer: 5
Generation: 0

A traditional top-fermenting yeast that has a good balance between fruity esters and warming spice phenolics. The yeast will leave some sweetness and will drop bright if left long enough.

Mäskning

Namn Typ Vatten Stegtemperatur Höjningstid Stegtid
Mash In GF Infusion 18,00 L 65°C 2 min 75 min
Utmäskning Infusion 0,00 L 76°C 2 min 10 min

Malt

Humle

6D. Veteöl

Stilguide

SHBF 2015

Typ

Wheat

OG

1.044 - 1.050

FG

1.006 - 1.010

IBU

10 - 25

Färg

5 - 10

Anteckningar

Bryggs vanligen med minst häften mältat eller omältat vete. Ölet kryddas oftast med korianderfrön och pomerans- eller andra citrusskal. Till sin fördel färska. En del kommersiella exempel tillsätter mjölksyra för att ytterligare fräscha upp smakbilden.

Förebild

Hoegaarden Wit, Dentergems, Blanche de Namur.

Profil

Liten till medium doft av citrus/pomerans och korianderfrön. Doft av kryddnejlika eller muskot från fenoler får förekomma på låg nivå. Doft av skinka, plåt eller rök får förkomma på mycket låga nivåer men är ej önskvärd. Ingen diacetyl/smörkola får förekomma, samt endast låga halter av fruktestrar. Ljust halmgul till halmgul och disig. Ölet skall vara torrt och friskt; syrlighet på låg nivå är tillåtet om det förstärker känslan av ett fräscht och lätt öl. Smak av korianderfrön och citrus/pomeransskal på låg till medium nivå. Låg humlesmak och beska. Fruktestrar samt fenoler som smakar kryddnejlika, muskot är tillåtna på låg nivå. Ingen diacetyl får märkas. Liten till medium kropp. Hög kolsyrehalt.