Bröl Mörk Stark Belgare
Belgian Dark Strong Ale
Mathias Brorson
19 januari 2018 kl 18:38
Belgian Dark Strong Ale
Mathias Brorson
19 januari 2018 kl 18:38
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 23,0 L | 90 min | 1.090 SG | 1.018 SG | 31 | 9,5% | 313 |
29 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 31 | 9,5% | 313 |
29 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Pilsner (2 Row) Bel | 6,80 kg | 76,0% | Malt |
2 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Caramunich Malt | 0,50 kg | 5,6% | Malt |
56 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Biscuit Malt | 0,25 kg | 2,8% | Malt |
26 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Aromatic Malt | 0,17 kg | 1,9% | Malt |
23 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Special B Malt | 0,13 kg | 1,5% | Malt |
180 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Chocolate Malt | 0,10 kg | 1,1% | Malt |
450 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Dark Belgian Candi Syrup | 1,00 kg | 11,2% | Socker |
76 EBC
|
|
|
Typ:
Socker |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Northern Brewer | 25 gr | 90 min | Kok | Pellets | 8,40% | 17,3 | 1,1 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Hallertauer Tradition | 25 gr | 30 min | Kok | Pellets | 5,20% | 7,7 | 1,1 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Styrian Goldings | 40 gr | 15 min | Kok | Pellets | 3,10% | 4,7 | 1,7 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Irish Moss | 3 gr | 10 min | Övrigt | Kok | ||
|
Typ: Övrigt |
||||||
| Yeast Nutrient | 3 gr | 10 min | Övrigt | Kok | ||
|
Typ: Övrigt |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| White Labs Trappist Ale WLP500 | Torr | 77% | ||||
|
Labb: |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Proteinrast | 56°C | 10 min | 0 min | Infusion | 10,00 L | |
|
Höjningstid: 0 min |
||||||
| Försockringsrast | 66°C | 30 min | 0 min | Infusion | 10,00 L | |
|
Höjningstid: 0 min |
||||||
| Utmäskning | 75°C | 20 min | 0 min | Infusion | 10,00 L | |
|
Höjningstid: 0 min |
||||||
Du måste logga in för att posta kommentarer
Det finns ingen stiltypsinformation för detta recept.