Dan
21 L
ABV: 6,5%
IBU: 88
Dan
Dan

Sunes Old Ale

Old Ale

21 L
ABV: 7,9%
IBU: 51
Magnus Keijser
punkis

Keijsers RIS Coconut

Russian Imperial Stout

9 L
ABV: 10%
IBU: 88
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 7,0%
IBU: 53
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 5,4%
IBU: 29
Mikael Sörensen
23 L
ABV: 7,2%
IBU: 57
Eric
Eric

Amarillo Lager

Modern Ljus Lager

23 L
ABV: 5,3%
IBU: 44
Olle Wreede
Exalted Beer

Weission

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 15
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
Olle Wreede
18 L
ABV: 5,8%
IBU: 29
Olle Wreede
Exalted Beer

Summer Breeze

New England IPA

23 L
ABV: 6,9%
IBU: 201
Olle Wreede
16 L
ABV: 6,3%
IBU: 54
Olle Wreede
18 L
ABV: 10,0%
IBU: 73
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Rings Of Light #2

Juicy or Hazy Pale Ale

23 L
ABV: 5,1%
IBU: 45
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Fresh!

Juicy or Hazy India Pale Ale

23 L
ABV: 6,6%
IBU: 57
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 7,0%
IBU: 0
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 5,9%
IBU: 27
Olle Wreede
8 L
ABV: 13%
IBU: 0
Olle Wreede
20 L
ABV: 7,8%
IBU: 90
Olle Wreede
Exalted Beer

Waniko

Imperial stout

18 L
ABV: 11%
IBU: 27
Olle Wreede
20 L
ABV: 8,4%
IBU: 64
Christoffer Emet
2
19 L
ABV: 6,5%
IBU: 32
Ludvig Nilsson
20 L
ABV: 6,7%
IBU: 30
Ludvig Nilsson
20 L
ABV: 5,5%
IBU: 23
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,4%
IBU: 68
Olle Wreede
20 L
ABV: 8,5%
IBU: 64
Olle Wreede
2
Exalted Beer

VinterWreede

Modern Stout & Porter

20 L
ABV: 5,9%
IBU: 50
Olle Wreede
20 L
ABV: 7,0%
IBU: 22
Olle Wreede
Exalted Beer

Denalibomb

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,0%
IBU: 117
[N/A]
Desperation Brew

Wreedeslager

Internationell lager

20 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Lingonblond

Belgian Blond Ale

18 L
ABV: 7,1%
IBU: 20
Olle Wreede
Exalted Beer

Hjortonvete

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 4,3%
IBU: 13
Olle Wreede
1
18 L
ABV: 6,4%
IBU: 92
Olle Wreede
Exalted Beer

Granskottsbitter

English ordinary bitter

18 L
ABV: 3,6%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Nästan En IPA

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,4%
IBU: 100
Olle Wreede
18 L
ABV: 7,2%
IBU: 62
Olle Wreede
18 L
ABV: 7,5%
IBU: 46
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,4%
IBU: 149
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 22
Andreas Häggström
11 L
ABV: 5,2%
IBU: 41
Andreas Häggström
11 L
ABV: 5,2%
IBU: 41
Andreas Häggström
11 L
ABV: 6,7%
IBU: 40
[N/A]
20 L
ABV: 5,3%
IBU: 62
Andreas Andersson Carlgren
20 L
ABV: 5,4%
IBU: 85
Anders Nilsen
23 L
ABV: 3,5%
IBU: 16
Daniel Grankvist
Spruce Twig Brewery

SMaSH Mosaic

American Pale Ale

10 L
ABV: 5,5%
IBU: 34
Martin Sundin
21 L
ABV: 9,1%
IBU: 71
Andreas Häggström
22 L
ABV: 6,1%
IBU: 25
Andreas Häggström
Ärlans Bryggeri

solera

Ljus belgisk ale

23 L
ABV: 5,8%
IBU: 4
Mangonero

Mangonero

IPA
MBrew
10 februari 2018 kl 22:49

Försök till fruktig DIPA. GIllar Brewskis mangofeber och detta är första ölen med frukt i. Hade gärna fått mer smak av mango, lagom mängd habanero precis så det märks. Gräsig inledningsvis men såhär någon dag efter kegging så verkar detta avta, kan nog bli rätt bra.

Offentlig 0 kommentarer 0 gillade 133 nedladdningar
Ölrecept
Mängd Koktid IBU OG FG ABV Kalorier / L Färg
21,0 L 60 min 71 1.080 SG 1.015 SG 9,1% 12 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt (2 Row) US 6,50 kg 87,8% Malt 2 EBC
 

Utbyte: 79%
Potential: 1.036 SG
Använd efter kokning: Ja

Caramel/Crystal Malt - 20L 0,90 kg 12,2% Malt 20 EBC
 

Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Magnum 35 gr 60 min Kok Kottar 14,20% 41,7 1,7

23.7 mg/L AA
17,5 AAU

Centennial 35 gr 30 min Kok Kottar 8,34% 18,8 1,7

13.9 mg/L AA
10,3 AAU

Centennial 35 gr 10 min Kok Kottar 8,34% 8,9 1,7

13.9 mg/L AA
10,3 AAU

Mosaic 35 gr 1 min Kok Kottar 13,10% 1,7 1,7

21.8 mg/L AA
16,2 AAU

Centennial 30 gr 7 dgr Torrhumling Kottar 8,34% 0,0 1,4

11.9 mg/L AA
8,8 AAU

Mosaic 65 gr 7 dgr Torrhumling Kottar 13,10% 0,0 3,1

40.5 mg/L AA
30,0 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Typ Användning Tid
Protafloc 1 gr Klarning Kok 20 min

Mango-/Habaneropuré 2 kg Övrigt Sekundärjäsning 7 dgr

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
US West Coast Torr

Typ: Ale

Mäskning
Namn Typ Vatten Stegtemperatur Höjningstid Stegtid
Inmäskning Infusion 18,20 L 66°C 2 min 60 min

Malt

Humle

5C. Kraftig ale

Stilguide

SHBF 2017

OG

1.070 - 1.056

FG

1.010 - 1.016

IBU

50 - 75

Färg

8 - 13