De 8 preparaten
Ärlans Bryggeri
7 april 2018 kl 20:38
Ärlans Bryggeri
7 april 2018 kl 20:38
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
11,0 L | 60 min | 1.062 SG | 1.013 SG | 40 | 6,7% |
7 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
40 | 6,7% |
7 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Malt (Weyermann) | 1,62 kg | 55,7% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Extra Pale Maris Otter (Crisp) | 0,59 kg | 20,2% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Oats, Flaked | 0,30 kg | 10,3% | Malt |
1 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Wheat, Flaked | 0,30 kg | 10,3% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Carapils (Briess) | 0,10 kg | 3,4% | Malt |
2 EBC
|
|
Typ:
Malt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Simcoe | 10 gr | 30 min | Kok | Pellets | 13,00% | 20,7 | 0,9 | |
Användning: Kok |
||||||||
Nelson Sauvin | 40 gr | 20 min | Whirlpool | Pellets | 3,00% | 7,5 | 3,6 | |
Användning: Whirlpool |
||||||||
Citra | 30 gr | 20 min | Whirlpool | Pellets | 3,00% | 5,6 | 2,7 | |
Användning: Whirlpool |
||||||||
Simcoe | 30 gr | 20 min | Whirlpool | Pellets | 3,00% | 5,6 | 2,7 | |
Användning: Whirlpool |
||||||||
Nelson Sauvin | 30 gr | 5 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 2,7 | |
Användning: Torrhumling |
||||||||
Citra | 20 gr | 5 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 1,8 | |
Användning: Torrhumling |
||||||||
Simcoe | 20 gr | 5 dgr | Torrhumling | Pellets | 13,00% | 0,0 | 1,8 | |
Användning: Torrhumling |
||||||||
Nelson Sauvin | 30 gr | 2 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 2,7 | |
Användning: Torrhumling |
||||||||
Citra | 20 gr | 2 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 1,8 | |
Användning: Torrhumling |
||||||||
Simcoe | 20 gr | 2 dgr | Torrhumling | Pellets | 13,00% | 0,0 | 1,8 | |
Användning: Torrhumling |
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Calcium Chloride | 4,69 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Lactic Acid | 0,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Gypsum (Calcium Sulfate) | 0,95 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Epsom Salt (MgSO4) | 0,19 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering |
||||||
Yeast Nutrient | 0 gr | 10 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Juice | Flytande | |||||
Labb: |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning/Försockringsrast | 65°C | 60 min | 4 min | Infusion | 14,00 L | |
Höjningstid: 4 min |
||||||
Försockringsrast 2 | 72°C | 30 min | 9 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 9 min |
||||||
Utmäskning | 78°C | 10 min | 6 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 6 min |
Du måste logga in för att posta kommentarer
Det finns ingen stiltypsinformation för detta recept.