P. Ekktur
38 L
ABV: 5,4%
IBU: 44
P. Ekktur
Boulder road

Boulder road Stiiim

California Common Beer

38 L
ABV: 5,3%
IBU: 46
P. Ekktur
Boulder road

Bordsporter

Robust Porter

30 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Olle Wreede
Exalted Beer

Vit Katt

American Wheat or Rye Beer

10 L
ABV: 6,9%
IBU: 41
Olle Wreede
Exalted Beer

V2

Christmas/Winter Specialty Spice Beer

10 L
ABV: 8,9%
IBU: 35
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,7%
IBU: 62
Olle Wreede
Exalted Beer

Söderkällan

Bohemian Pilsner

10 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Röd Katt

American IPA

10 L
ABV: 6,5%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Röd Älg

Scottish strong ale, 90/-

19 L
ABV: 6,7%
IBU: 21
Olle Wreede
Exalted Beer

Purple Power

American IPA

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 222
Olle Wreede
16 L
ABV: 6,7%
IBU: 48
Olle Wreede
Exalted Beer

Måns

American IPA

10 L
ABV: 6,3%
IBU: 71
Olle Wreede
Exalted Beer

Lokatt

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 4,6%
IBU: 42
Olle Wreede
Exalted Beer

Kottmos

American Pale Ale

18 L
ABV: 5,6%
IBU: 46
Olle Wreede
Exalted Beer

Karmen

American Wheat or Rye Beer

18 L
ABV: 5,2%
IBU: 28
Olle Wreede
Exalted Beer

Bonnen Pils

Bohemian Pilsener

20 L
ABV: 5,0%
IBU: 44
Olle Wreede
15 L
ABV: 7,2%
IBU: 56
Olle Wreede
Exalted Beer

Gul Katt

American IPA

18 L
ABV: 6,8%
IBU: 82
Olle Wreede
Exalted Beer

Hardcat

Dubbel IPA

18 L
ABV: 9,3%
IBU: 135
Olle Wreede
Exalted Beer

Hopkok

American IPA

10 L
ABV: 7,9%
IBU: 63
Olle Wreede
Exalted Beer

Inge Katt

Double IPA

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 81
Olle Wreede
Exalted Beer

Junibeer

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,3%
IBU: 42
Olle Wreede
16 L
ABV: 7,1%
IBU: 23
Olle Wreede
10 L
ABV: 10,0%
IBU: 37
Olle Wreede
Exalted Beer

In de Wreede 12

Mörk stark belgisk ale

18 L
ABV: 11%
IBU: 37
Örjan
70 L
ABV: 4,6%
IBU: 16
Ulrik
Ulrik

Belgian quadrupel

Mörk stark belgisk ale

36 L
ABV: 12%
IBU: 23
Ulrik
Ulrik

BBA IMP STOUT

Imperial Stout

5 L
ABV: 14%
IBU: 49
Ulrik
36 L
ABV: 5,1%
IBU: 8
Ulrik
23 L
ABV: 5,6%
IBU: 21
Dan
21 L
ABV: 6,5%
IBU: 88
Dan
Dan

Sunes Old Ale

Old Ale

21 L
ABV: 7,9%
IBU: 51
Magnus Keijser
punkis

Keijsers RIS Coconut

Russian Imperial Stout

9 L
ABV: 10%
IBU: 88
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 7,0%
IBU: 53
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 5,4%
IBU: 29
Mikael Sörensen
23 L
ABV: 7,2%
IBU: 57
Eric
Eric

Amarillo Lager

Modern Ljus Lager

23 L
ABV: 5,3%
IBU: 44
Olle Wreede
Exalted Beer

Weission

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 15
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
Olle Wreede
18 L
ABV: 5,8%
IBU: 29
Olle Wreede
Exalted Beer

Summer Breeze

New England IPA

23 L
ABV: 6,9%
IBU: 20
Olle Wreede
16 L
ABV: 6,3%
IBU: 54
Olle Wreede
18 L
ABV: 10,0%
IBU: 73
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Rings Of Light #2

Juicy or Hazy Pale Ale

23 L
ABV: 5,1%
IBU: 45
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Fresh!

Juicy or Hazy India Pale Ale

23 L
ABV: 6,6%
IBU: 57
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 7,0%
IBU: 0
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 5,9%
IBU: 27
Olle Wreede
8 L
ABV: 13%
IBU: 0
Olle Wreede
20 L
ABV: 7,8%
IBU: 90
Olle Wreede
Exalted Beer

Waniko

Imperial stout

18 L
ABV: 11%
IBU: 27
De 8 preparaten

De 8 preparaten


Ärlans Bryggeri
7 april 2018 kl 20:38

Offentlig 0 kommentarer 0 gillade 154 nedladdningar
Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
11,0 L 60 min 1.062 SG 1.013 SG 40 6,7% 7 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
40 6,7% 7 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Malt (Weyermann) 1,62 kg 55,7% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

Extra Pale Maris Otter (Crisp) 0,59 kg 20,2% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

Oats, Flaked 0,30 kg 10,3% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Använd efter kokning: Ja

Wheat, Flaked 0,30 kg 10,3% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 77%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Carapils (Briess) 0,10 kg 3,4% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 73%
Potential: 1.034 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Simcoe 10 gr 30 min Kok Pellets 13,00% 20,7 0,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 13,00%
IBU: 20,7
gr/L: 0,9
11.8 mg/L AA
4,6 AAU

Nelson Sauvin 40 gr 20 min Whirlpool Pellets 3,00% 7,5 3,6

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 3,00%
IBU: 7,5
gr/L: 3,6
10.9 mg/L AA
4,2 AAU

Citra 30 gr 20 min Whirlpool Pellets 3,00% 5,6 2,7

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 3,00%
IBU: 5,6
gr/L: 2,7
8.2 mg/L AA
3,2 AAU

Simcoe 30 gr 20 min Whirlpool Pellets 3,00% 5,6 2,7

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 3,00%
IBU: 5,6
gr/L: 2,7
8.2 mg/L AA
3,2 AAU

Nelson Sauvin 30 gr 5 dgr Torrhumling Pellets 12,00% 0,0 2,7

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 0,0
gr/L: 2,7
32.7 mg/L AA
12,7 AAU

Citra 20 gr 5 dgr Torrhumling Pellets 12,00% 0,0 1,8

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 0,0
gr/L: 1,8
21.8 mg/L AA
8,5 AAU

Simcoe 20 gr 5 dgr Torrhumling Pellets 13,00% 0,0 1,8

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 13,00%
IBU: 0,0
gr/L: 1,8
23.6 mg/L AA
9,2 AAU

Nelson Sauvin 30 gr 2 dgr Torrhumling Pellets 12,00% 0,0 2,7

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 0,0
gr/L: 2,7
32.7 mg/L AA
12,7 AAU

Citra 20 gr 2 dgr Torrhumling Pellets 12,00% 0,0 1,8

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 12,00%
IBU: 0,0
gr/L: 1,8
21.8 mg/L AA
8,5 AAU

Simcoe 20 gr 2 dgr Torrhumling Pellets 13,00% 0,0 1,8

Användning: Torrhumling
Form: Pellets
Alfa: 13,00%
IBU: 0,0
gr/L: 1,8
23.6 mg/L AA
9,2 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride 4,69 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Lactic Acid 0,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Gypsum (Calcium Sulfate) 0,95 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Epsom Salt (MgSO4) 0,19 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Yeast Nutrient 0 gr 10 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Juice Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning/Försockringsrast 65°C 60 min 4 min Infusion 14,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Infusion
Vatten: 14,00 L

Försockringsrast 2 72°C 30 min 9 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 9 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 78°C 10 min 6 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 6 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Malt

Humle

Kommentarer

Du måste logga in för att posta kommentarer

Det finns ingen stiltypsinformation för detta recept.