
De 8 preparaten
Ärlans Bryggeri
7 april 2018 kl 20:38

Ärlans Bryggeri
7 april 2018 kl 20:38
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 11,0 L | 60 min | 1.062 SG | 1.013 SG | 40 | 6,7% |
7 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 40 | 6,7% |
7 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Pale Malt (Weyermann) | 1,62 kg | 55,7% | Malt |
3 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Extra Pale Maris Otter (Crisp) | 0,59 kg | 20,2% | Malt |
2 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Oats, Flaked | 0,30 kg | 10,3% | Malt |
1 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Wheat, Flaked | 0,30 kg | 10,3% | Malt |
2 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Carapils (Briess) | 0,10 kg | 3,4% | Malt |
2 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Simcoe | 10 gr | 30 min | Kok | Pellets | 13,00% | 20,7 | 0,9 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Nelson Sauvin | 40 gr | 20 min | Whirlpool | Pellets | 3,00% | 7,5 | 3,6 | |
|
Användning: Whirlpool |
||||||||
| Citra | 30 gr | 20 min | Whirlpool | Pellets | 3,00% | 5,6 | 2,7 | |
|
Användning: Whirlpool |
||||||||
| Simcoe | 30 gr | 20 min | Whirlpool | Pellets | 3,00% | 5,6 | 2,7 | |
|
Användning: Whirlpool |
||||||||
| Nelson Sauvin | 30 gr | 5 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 2,7 | |
|
Användning: Torrhumling |
||||||||
| Citra | 20 gr | 5 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 1,8 | |
|
Användning: Torrhumling |
||||||||
| Simcoe | 20 gr | 5 dgr | Torrhumling | Pellets | 13,00% | 0,0 | 1,8 | |
|
Användning: Torrhumling |
||||||||
| Nelson Sauvin | 30 gr | 2 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 2,7 | |
|
Användning: Torrhumling |
||||||||
| Citra | 20 gr | 2 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 1,8 | |
|
Användning: Torrhumling |
||||||||
| Simcoe | 20 gr | 2 dgr | Torrhumling | Pellets | 13,00% | 0,0 | 1,8 | |
|
Användning: Torrhumling |
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Calcium Chloride | 4,69 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Lactic Acid | 0,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Gypsum (Calcium Sulfate) | 0,95 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Epsom Salt (MgSO4) | 0,19 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Yeast Nutrient | 0 gr | 10 min | Övrigt | Kok | ||
|
Typ: Övrigt |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Juice | Flytande | |||||
|
Labb: |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning/Försockringsrast | 65°C | 60 min | 4 min | Infusion | 14,00 L | |
|
Höjningstid: 4 min |
||||||
| Försockringsrast 2 | 72°C | 30 min | 9 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 9 min |
||||||
| Utmäskning | 78°C | 10 min | 6 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 6 min |
||||||
Du måste logga in för att posta kommentarer
Det finns ingen stiltypsinformation för detta recept.