
huspilsner v.08
Ärlans Bryggeri
7 april 2018 kl 20:38

Ärlans Bryggeri
7 april 2018 kl 20:38
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 11,0 L | 90 min | 1.047 SG | 1.008 SG | 41 | 5,2% |
3 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 41 | 5,2% |
3 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Pilsner (Weyermann) | 2,15 kg | 100,0% | Malt |
1 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Nelson Sauvin | 5 gr | 30 min | Kok | Pellets | 12,00% | 10,9 | 0,5 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Nelson Sauvin | 5 gr | 15 min | Kok | Pellets | 12,00% | 7,1 | 0,5 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Simcoe | 5 gr | 15 min | Kok | Pellets | 13,00% | 7,6 | 0,5 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Nelson Sauvin | 10 gr | 5 min | Kok | Pellets | 12,00% | 5,7 | 0,9 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Simcoe | 5 gr | 5 min | Kok | Pellets | 13,00% | 3,1 | 0,5 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Nelson Sauvin | 20 gr | 20 min | Whirlpool | Pellets | 3,00% | 4,3 | 1,8 | |
|
Användning: Whirlpool |
||||||||
| Simcoe | 10 gr | 20 min | Whirlpool | Pellets | 3,00% | 2,2 | 0,9 | |
|
Användning: Whirlpool |
||||||||
| Nelson Sauvin | 40 gr | 4 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 3,6 | |
|
Användning: Torrhumling |
||||||||
| Citra | 30 gr | 4 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 2,7 | |
|
Användning: Torrhumling |
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Lactic Acid | 0,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Gypsum (Calcium Sulfate) | 3,23 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Epsom Salt (MgSO4) | 0,99 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Calcium Chloride | 0,61 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Salt | 0,38 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Saflager Lager | Torr | |||||
|
Labb: |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Proteinrast | 52°C | 10 min | 15 min | Temperatur | 14,00 L | |
|
Höjningstid: 15 min |
||||||
| Försockringsrast 1 | 64°C | 55 min | 11 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 11 min |
||||||
| Försockringsrast 2 | 72°C | 30 min | 9 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 9 min |
||||||
| Utmäskning | 78°C | 10 min | 6 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 6 min |
||||||
Du måste logga in för att posta kommentarer
Det finns ingen stiltypsinformation för detta recept.