Dan
21 L
ABV: 6,5%
IBU: 88
Dan
Dan

Sunes Old Ale

Old Ale

21 L
ABV: 7,9%
IBU: 51
Magnus Keijser
punkis

Keijsers RIS Coconut

Russian Imperial Stout

9 L
ABV: 10%
IBU: 88
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 7,0%
IBU: 53
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 5,4%
IBU: 29
Mikael Sörensen
23 L
ABV: 7,2%
IBU: 57
Eric
Eric

Amarillo Lager

Modern Ljus Lager

23 L
ABV: 5,3%
IBU: 44
Olle Wreede
Exalted Beer

Weission

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 15
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
Olle Wreede
18 L
ABV: 5,8%
IBU: 29
Olle Wreede
Exalted Beer

Summer Breeze

New England IPA

23 L
ABV: 6,9%
IBU: 201
Olle Wreede
16 L
ABV: 6,3%
IBU: 54
Olle Wreede
18 L
ABV: 10,0%
IBU: 73
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Rings Of Light #2

Juicy or Hazy Pale Ale

23 L
ABV: 5,1%
IBU: 45
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Fresh!

Juicy or Hazy India Pale Ale

23 L
ABV: 6,6%
IBU: 57
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 7,0%
IBU: 0
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 5,9%
IBU: 27
Olle Wreede
8 L
ABV: 13%
IBU: 0
Olle Wreede
20 L
ABV: 7,8%
IBU: 90
Olle Wreede
Exalted Beer

Waniko

Imperial stout

18 L
ABV: 11%
IBU: 27
Olle Wreede
20 L
ABV: 8,4%
IBU: 64
Christoffer Emet
2
19 L
ABV: 6,5%
IBU: 32
Ludvig Nilsson
20 L
ABV: 6,7%
IBU: 30
Ludvig Nilsson
20 L
ABV: 5,5%
IBU: 23
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,4%
IBU: 68
Olle Wreede
20 L
ABV: 8,5%
IBU: 64
Olle Wreede
2
Exalted Beer

VinterWreede

Modern Stout & Porter

20 L
ABV: 5,9%
IBU: 50
Olle Wreede
20 L
ABV: 7,0%
IBU: 22
Olle Wreede
Exalted Beer

Denalibomb

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,0%
IBU: 117
[N/A]
Desperation Brew

Wreedeslager

Internationell lager

20 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Lingonblond

Belgian Blond Ale

18 L
ABV: 7,1%
IBU: 20
Olle Wreede
Exalted Beer

Hjortonvete

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 4,3%
IBU: 13
Olle Wreede
1
18 L
ABV: 6,4%
IBU: 92
Olle Wreede
Exalted Beer

Granskottsbitter

English ordinary bitter

18 L
ABV: 3,6%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Nästan En IPA

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,4%
IBU: 100
Olle Wreede
18 L
ABV: 7,2%
IBU: 62
Olle Wreede
18 L
ABV: 7,5%
IBU: 46
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,4%
IBU: 149
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 22
Andreas Häggström
11 L
ABV: 5,2%
IBU: 41
Andreas Häggström
11 L
ABV: 5,2%
IBU: 41
Andreas Häggström
11 L
ABV: 6,7%
IBU: 40
[N/A]
20 L
ABV: 5,3%
IBU: 62
Andreas Andersson Carlgren
20 L
ABV: 5,4%
IBU: 85
Anders Nilsen
23 L
ABV: 3,5%
IBU: 16
Daniel Grankvist
Spruce Twig Brewery

SMaSH Mosaic

American Pale Ale

10 L
ABV: 5,5%
IBU: 34
Martin Sundin
21 L
ABV: 9,1%
IBU: 71
Andreas Häggström
22 L
ABV: 6,1%
IBU: 25
Andreas Häggström
Ärlans Bryggeri

solera

Ljus belgisk ale

23 L
ABV: 5,8%
IBU: 4
huspilsner v.08

huspilsner v.08


Ärlans Bryggeri
7 april 2018 kl 20:38

Offentlig 0 kommentarer 0 gillade 132 nedladdningar
Ölrecept
Mängd Koktid IBU OG FG ABV Kalorier / L Färg
11,0 L 90 min 41 1.047 SG 1.008 SG 5,2% 3 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner (Weyermann) 2,15 kg 100,0% Malt 1 EBC
 

Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Nelson Sauvin 5 gr 30 min Kok Pellets 12,00% 10,9 0,5

5.5 mg/L AA
2,1 AAU

Nelson Sauvin 5 gr 15 min Kok Pellets 12,00% 7,1 0,5

5.5 mg/L AA
2,1 AAU

Simcoe 5 gr 15 min Kok Pellets 13,00% 7,6 0,5

5.9 mg/L AA
2,3 AAU

Nelson Sauvin 10 gr 5 min Kok Pellets 12,00% 5,7 0,9

10.9 mg/L AA
4,2 AAU

Simcoe 5 gr 5 min Kok Pellets 13,00% 3,1 0,5

5.9 mg/L AA
2,3 AAU

Nelson Sauvin 20 gr 20 min Whirlpool Pellets 3,00% 4,3 1,8

5.5 mg/L AA
2,1 AAU

Simcoe 10 gr 20 min Whirlpool Pellets 3,00% 2,2 0,9

2.7 mg/L AA
1,1 AAU

Nelson Sauvin 40 gr 4 dgr Torrhumling Pellets 12,00% 0,0 3,6

43.6 mg/L AA
16,9 AAU

Citra 30 gr 4 dgr Torrhumling Pellets 12,00% 0,0 2,7

32.7 mg/L AA
12,7 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Typ Användning Tid
Lactic Acid 0,00 gr Vattenjustering Mäskning 60 min

Gypsum (Calcium Sulfate) 3,23 gr Vattenjustering Mäskning 60 min

Epsom Salt (MgSO4) 0,99 gr Vattenjustering Mäskning 60 min

Calcium Chloride 0,61 gr Vattenjustering Mäskning 60 min

Salt 0,38 gr Vattenjustering Mäskning 60 min

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Saflager Lager Torr

Typ: Lager

Mäskning
Namn Typ Vatten Stegtemperatur Höjningstid Stegtid
Proteinrast Temperatur 14,00 L 52°C 15 min 10 min
Försockringsrast 1 Temperatur 0,00 L 64°C 11 min 55 min
Försockringsrast 2 Temperatur 0,00 L 72°C 9 min 30 min
Utmäskning Temperatur 0,00 L 78°C 6 min 10 min

Malt

Humle

Det finns ingen stiltypsinformation för detta recept.