
Rabarbeer v2
Saison
Exalted Beer
10 april 2018 kl 13:06
En uppdaterad version av min tidigare Rabarbeer. Dubbelt så mycket rabarber och jästen utbytt till Imperial Rustic.

Saison
Exalted Beer
10 april 2018 kl 13:06
En uppdaterad version av min tidigare Rabarbeer. Dubbelt så mycket rabarber och jästen utbytt till Imperial Rustic.
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 18,0 L | 90 min | 1.065 SG | 1.017 SG | 22 | 6,6% |
9 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 22 | 6,6% |
9 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Rabarber | 5,00 kg | 51,3% | Adjunkt |
0 EBC
|
|
|
Typ:
Adjunkt |
|||||
| Wheat Malt, Pale (Weyermann) | 2,00 kg | 20,5% | Malt |
2 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Pale Ale | 1,25 kg | 12,8% | Malt |
3 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Pilsner (Weyermann) | 0,75 kg | 7,7% | Malt |
2 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Carahell (Weyermann) | 0,25 kg | 2,6% | Malt |
13 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Milk Sugar (Lactose) | 0,25 kg | 2,6% | Socker |
0 EBC
|
|
|
Typ:
Socker |
|||||
| Havreskal | 0,25 kg | 2,6% | Adjunkt |
0 EBC
|
|
|
Typ:
Adjunkt |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| East Kent Goldings (EKG) | 28 gr | 60 min | Kok | Pellets | 5,00% | 17,2 | 1,6 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| East Kent Goldings (EKG) | 17 gr | 15 min | Kok | Pellets | 5,00% | 5,2 | 0,9 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Epsom Salt (MgSO4) | 2,60 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Calcium Chloride | 1,09 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Salt | 0,68 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
|
Typ: Vattenjustering |
||||||
| Protafloc | 1 gr | 20 min | Klarning | Kok | ||
|
Typ: Klarning |
||||||
| Malto-Dextrine | 250 gr | 5 min | Övrigt | Kok | ||
|
Typ: Övrigt |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Rustic | Flytande | |||||
|
Labb: |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Proteinrast | 50°C | 15 min | 40 min | Temperatur | 20,12 L | |
|
Höjningstid: 40 min |
||||||
| Försockringsrast | 65°C | 75 min | 20 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 20 min |
||||||
| Utmäskning | 76°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
|
Höjningstid: 10 min |
||||||
Du måste logga in för att posta kommentarer
1.056 - 1.044
1.002 - 1.008
20 - 35
3 - 18