Olle Wreede
18 L
ABV: 6,0%
IBU: 32
P. Ekktur
38 L
ABV: 5,4%
IBU: 44
P. Ekktur
Boulder road

Boulder road Stiiim

California Common Beer

38 L
ABV: 5,3%
IBU: 46
P. Ekktur
Boulder road

Bordsporter

Robust Porter

30 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Olle Wreede
Exalted Beer

Vit Katt

American Wheat or Rye Beer

10 L
ABV: 6,9%
IBU: 41
Olle Wreede
Exalted Beer

V2

Christmas/Winter Specialty Spice Beer

10 L
ABV: 8,9%
IBU: 35
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,7%
IBU: 62
Olle Wreede
Exalted Beer

Söderkällan

Bohemian Pilsner

10 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Röd Katt

American IPA

10 L
ABV: 6,5%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Röd Älg

Scottish strong ale, 90/-

19 L
ABV: 6,7%
IBU: 21
Olle Wreede
Exalted Beer

Purple Power

American IPA

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 222
Olle Wreede
16 L
ABV: 6,7%
IBU: 48
Olle Wreede
Exalted Beer

Måns

American IPA

10 L
ABV: 6,3%
IBU: 71
Olle Wreede
Exalted Beer

Lokatt

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 4,6%
IBU: 42
Olle Wreede
Exalted Beer

Kottmos

American Pale Ale

18 L
ABV: 5,6%
IBU: 46
Olle Wreede
Exalted Beer

Karmen

American Wheat or Rye Beer

18 L
ABV: 5,2%
IBU: 28
Olle Wreede
Exalted Beer

Bonnen Pils

Bohemian Pilsener

20 L
ABV: 5,0%
IBU: 44
Olle Wreede
15 L
ABV: 7,2%
IBU: 56
Olle Wreede
Exalted Beer

Gul Katt

American IPA

18 L
ABV: 6,8%
IBU: 82
Olle Wreede
Exalted Beer

Hardcat

Dubbel IPA

18 L
ABV: 9,3%
IBU: 135
Olle Wreede
Exalted Beer

Hopkok

American IPA

10 L
ABV: 7,9%
IBU: 63
Olle Wreede
Exalted Beer

Inge Katt

Double IPA

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 81
Olle Wreede
Exalted Beer

Junibeer

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,3%
IBU: 42
Olle Wreede
16 L
ABV: 7,1%
IBU: 23
Olle Wreede
10 L
ABV: 10,0%
IBU: 37
Olle Wreede
Exalted Beer

In de Wreede 12

Mörk stark belgisk ale

18 L
ABV: 11%
IBU: 37
Örjan
70 L
ABV: 4,6%
IBU: 16
Ulrik
Ulrik

Belgian quadrupel

Mörk stark belgisk ale

36 L
ABV: 12%
IBU: 23
Ulrik
Ulrik

BBA IMP STOUT

Imperial Stout

5 L
ABV: 14%
IBU: 49
Ulrik
36 L
ABV: 5,1%
IBU: 8
Ulrik
23 L
ABV: 5,6%
IBU: 21
Dan
21 L
ABV: 6,5%
IBU: 88
Dan
Dan

Sunes Old Ale

Old Ale

21 L
ABV: 7,9%
IBU: 51
Magnus Keijser
punkis

Keijsers RIS Coconut

Russian Imperial Stout

9 L
ABV: 10%
IBU: 88
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 7,0%
IBU: 53
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 5,4%
IBU: 29
Mikael Sörensen
23 L
ABV: 7,2%
IBU: 57
Eric
Eric

Amarillo Lager

Modern Ljus Lager

23 L
ABV: 5,3%
IBU: 44
Olle Wreede
Exalted Beer

Weission

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 15
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
Olle Wreede
18 L
ABV: 5,8%
IBU: 29
Olle Wreede
Exalted Beer

Summer Breeze

New England IPA

23 L
ABV: 6,9%
IBU: 20
Olle Wreede
16 L
ABV: 6,3%
IBU: 54
Olle Wreede
18 L
ABV: 10,0%
IBU: 73
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Rings Of Light #2

Juicy or Hazy Pale Ale

23 L
ABV: 5,1%
IBU: 45
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Fresh!

Juicy or Hazy India Pale Ale

23 L
ABV: 6,6%
IBU: 57
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 7,0%
IBU: 0
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 5,9%
IBU: 27
Olle Wreede
8 L
ABV: 13%
IBU: 0
Olle Wreede
20 L
ABV: 7,8%
IBU: 90
Rabarbeer v2

Rabarbeer v2

Saison
Exalted Beer
10 april 2018 kl 13:06

En uppdaterad version av min tidigare Rabarbeer. Dubbelt så mycket rabarber och jästen utbytt till Imperial Rustic.

Offentlig 0 kommentarer 0 gillade 144 nedladdningar
Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 90 min 1.065 SG 1.017 SG 22 6,6% 9 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
22 6,6% 9 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Rabarber 5,00 kg 51,3% Adjunkt 0 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 0 EBC  
Utbyte: 10%
Potential: 1.005 SG
Använd efter kokning: Ja

Wheat Malt, Pale (Weyermann) 2,00 kg 20,5% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

Pale Ale 1,25 kg 12,8% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Använd efter kokning: Ja

Pilsner (Weyermann) 0,75 kg 7,7% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Använd efter kokning: Ja

Carahell (Weyermann) 0,25 kg 2,6% Malt 13 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 13 EBC  
Utbyte: 76%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Milk Sugar (Lactose) 0,25 kg 2,6% Socker 0 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 0 EBC  
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Använd efter kokning: Ja

Havreskal 0,25 kg 2,6% Adjunkt 0 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 0 EBC  
Potential: 1.000 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
East Kent Goldings (EKG) 28 gr 60 min Kok Pellets 5,00% 17,2 1,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,00%
IBU: 17,2
gr/L: 1,6
7.8 mg/L AA
4,9 AAU

East Kent Goldings (EKG) 17 gr 15 min Kok Pellets 5,00% 5,2 0,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 5,00%
IBU: 5,2
gr/L: 0,9
4.7 mg/L AA
3,0 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Epsom Salt (MgSO4) 2,60 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Calcium Chloride 1,09 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Salt 0,68 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Protafloc 1 gr 20 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok

Malto-Dextrine 250 gr 5 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Rustic Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Proteinrast 50°C 15 min 40 min Temperatur 20,12 L

Höjningstid: 40 min
Typ: Temperatur
Vatten: 20,12 L

Försockringsrast 65°C 75 min 20 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 20 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 76°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Malt

Humle

Kommentarer

Du måste logga in för att posta kommentarer

9H. Belgisk och fransk ale

Stilguide

SHBF 2017

OG

1.056 - 1.044

FG

1.002 - 1.008

IBU

20 - 35

Färg

3 - 18