
VinterWreede
Modern Stout & Porter
Exalted Beer
10 december 2018 kl 19:48
En pastry stout med laktos och mandelessens som fick silvermedalj på Vinterölsträffen i Stockholm 2019.

Modern Stout & Porter
Exalted Beer
10 december 2018 kl 19:48
En pastry stout med laktos och mandelessens som fick silvermedalj på Vinterölsträffen i Stockholm 2019.
| Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 20,0 L | 80 min | 1.056 SG | 1.012 SG | 50 | 5,9% |
19 EBC
|
| IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
|---|---|---|---|
| 50 | 5,9% |
19 EBC
|
| Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
|---|---|---|---|---|---|
| Pale Ale (Crisp) | 3,80 kg | 70,9% | Malt |
2 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Pale Chocolate | 0,53 kg | 9,9% | Malt |
104 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Milk Sugar (Lactose) | 0,50 kg | 9,3% | Socker |
0 EBC
|
|
|
Typ:
Socker |
|||||
| Crystal 150 | 0,16 kg | 3,0% | Malt |
44 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Biscuit Malt | 0,16 kg | 3,0% | Malt |
12 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Oats, Flaked | 0,16 kg | 3,0% | Malt |
1 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Rostat Korn (Castle) | 0,05 kg | 0,9% | Malt |
335 EBC
|
|
|
Typ:
Malt |
|||||
| Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| Mosaic (HBC 369) | 20 gr | 60 min | Kok | Pellets | 12,25% | 29,5 | 1,0 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Denali (Exp 06277) | 20 gr | 20 min | Kok | Pellets | 14,00% | 20,4 | 1,0 | |
|
Användning: Kok |
||||||||
| Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
|---|---|---|---|---|---|---|
| Gräddkola Essens | 0 gr | 0 min | Smak | Buteljering | ||
|
Typ: Smak |
||||||
| Mandel Essens | 0 gr | 0 min | Smak | Buteljering | ||
|
Typ: Smak |
||||||
| Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Darkness | Flytande | |||||
|
Labb: |
||||||
| Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
|---|---|---|---|---|---|---|
| Inmäskning | 67°C | 60 min | 2 min | Infusion | 13,37 L | |
|
Höjningstid: 2 min |
||||||
| Utmäskning | 76°C | 10 min | 2 min | Infusion | 7,49 L | |
|
Höjningstid: 2 min |
||||||
Du måste logga in för att posta kommentarer
1.048 - 1.063
1.010 - 1.022
30 - 40
41 - 61