Olle Wreede
18 L
ABV: 6,0%
IBU: 32
P. Ekktur
38 L
ABV: 5,4%
IBU: 44
P. Ekktur
Boulder road

Boulder road Stiiim

California Common Beer

38 L
ABV: 5,3%
IBU: 46
P. Ekktur
Boulder road

Bordsporter

Robust Porter

30 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Olle Wreede
Exalted Beer

Vit Katt

American Wheat or Rye Beer

10 L
ABV: 6,9%
IBU: 41
Olle Wreede
Exalted Beer

V2

Christmas/Winter Specialty Spice Beer

10 L
ABV: 8,9%
IBU: 35
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,7%
IBU: 62
Olle Wreede
Exalted Beer

Söderkällan

Bohemian Pilsner

10 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Röd Katt

American IPA

10 L
ABV: 6,5%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Röd Älg

Scottish strong ale, 90/-

19 L
ABV: 6,7%
IBU: 21
Olle Wreede
Exalted Beer

Purple Power

American IPA

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 222
Olle Wreede
16 L
ABV: 6,7%
IBU: 48
Olle Wreede
Exalted Beer

Måns

American IPA

10 L
ABV: 6,3%
IBU: 71
Olle Wreede
Exalted Beer

Lokatt

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 4,6%
IBU: 42
Olle Wreede
Exalted Beer

Kottmos

American Pale Ale

18 L
ABV: 5,6%
IBU: 46
Olle Wreede
Exalted Beer

Karmen

American Wheat or Rye Beer

18 L
ABV: 5,2%
IBU: 28
Olle Wreede
Exalted Beer

Bonnen Pils

Bohemian Pilsener

20 L
ABV: 5,0%
IBU: 44
Olle Wreede
15 L
ABV: 7,2%
IBU: 56
Olle Wreede
Exalted Beer

Gul Katt

American IPA

18 L
ABV: 6,8%
IBU: 82
Olle Wreede
Exalted Beer

Hardcat

Dubbel IPA

18 L
ABV: 9,3%
IBU: 135
Olle Wreede
Exalted Beer

Hopkok

American IPA

10 L
ABV: 7,9%
IBU: 63
Olle Wreede
Exalted Beer

Inge Katt

Double IPA

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 81
Olle Wreede
Exalted Beer

Junibeer

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,3%
IBU: 42
Olle Wreede
16 L
ABV: 7,1%
IBU: 23
Olle Wreede
10 L
ABV: 10,0%
IBU: 37
Olle Wreede
Exalted Beer

In de Wreede 12

Mörk stark belgisk ale

18 L
ABV: 11%
IBU: 37
Örjan
70 L
ABV: 4,6%
IBU: 16
Ulrik
Ulrik

Belgian quadrupel

Mörk stark belgisk ale

36 L
ABV: 12%
IBU: 23
Ulrik
Ulrik

BBA IMP STOUT

Imperial Stout

5 L
ABV: 14%
IBU: 49
Ulrik
36 L
ABV: 5,1%
IBU: 8
Ulrik
23 L
ABV: 5,6%
IBU: 21
Dan
21 L
ABV: 6,5%
IBU: 88
Dan
Dan

Sunes Old Ale

Old Ale

21 L
ABV: 7,9%
IBU: 51
Magnus Keijser
punkis

Keijsers RIS Coconut

Russian Imperial Stout

9 L
ABV: 10%
IBU: 88
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 7,0%
IBU: 53
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 5,4%
IBU: 29
Mikael Sörensen
23 L
ABV: 7,2%
IBU: 57
Eric
Eric

Amarillo Lager

Modern Ljus Lager

23 L
ABV: 5,3%
IBU: 44
Olle Wreede
Exalted Beer

Weission

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 15
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
Olle Wreede
18 L
ABV: 5,8%
IBU: 29
Olle Wreede
Exalted Beer

Summer Breeze

New England IPA

23 L
ABV: 6,9%
IBU: 20
Olle Wreede
16 L
ABV: 6,3%
IBU: 54
Olle Wreede
18 L
ABV: 10,0%
IBU: 73
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Rings Of Light #2

Juicy or Hazy Pale Ale

23 L
ABV: 5,1%
IBU: 45
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Fresh!

Juicy or Hazy India Pale Ale

23 L
ABV: 6,6%
IBU: 57
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 7,0%
IBU: 0
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 5,9%
IBU: 27
Olle Wreede
8 L
ABV: 13%
IBU: 0
Olle Wreede
20 L
ABV: 7,8%
IBU: 90
Waniko

Waniko

Imperial stout
Exalted Beer
7 april 2019 kl 01:15

Bryggd tillsammans med min bror Kalle Wreede under bryggerinamnet Wreede och Wreede för SM i hembryggning 2019.

Offentlig 0 kommentarer 0 gillade 71 nedladdningar
Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
18,0 L 180 min 1.126 SG 1.052 SG 27 11% 50 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
27 11% 50 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Ale, Low Colour Maris Otter (Simpsons) 4,00 kg 41,5% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 79%
Potential: 1.036 SG
Använd efter kokning: Ja

Maris Otter Pale Liquid Extract 3,00 kg 31,1% Sirap 6 EBC
 

Typ: Sirap
Färg: 6 EBC  
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Använd efter kokning: Ja

Caramunich I (Weyermann) 0,75 kg 7,8% Malt 51 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 51 EBC  
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Använd efter kokning: Ja

Maltodextrin 0,50 kg 5,2% Socker 3 EBC
 

Typ: Socker
Färg: 3 EBC  
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Pale Chocolate Malt 0,50 kg 5,2% Malt 254 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 254 EBC  
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Använd efter kokning: Ja

Oats, Flaked (Briess) 0,50 kg 5,2% Malt 1 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 1 EBC  
Utbyte: 85%
Potential: 1.039 SG
Använd efter kokning: Ja

Roasted Barley (Thomas Fawcett) 0,25 kg 2,6% Malt 609 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 609 EBC  
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Använd efter kokning: Ja

Rice Hulls 0,15 kg 1,6% Adjunkt 0 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 0 EBC  
Potential: 1.000 SG
Använd efter kokning: Ja

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Mosaic (HBC 369) 20 gr 60 min Kok Pellets 12,25% 17,4 1,1

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 12,25%
IBU: 17,4
gr/L: 1,1
13.6 mg/L AA
8,6 AAU

Fuggles 25 gr 60 min Kok Pellets 4,50% 8,0 1,4

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 8,0
gr/L: 1,4
6.2 mg/L AA
4,0 AAU

Fuggles 20 gr 10 min Whirlpool Pellets 4,50% 1,2 1,1

Användning: Whirlpool
Form: Pellets
Alfa: 4,50%
IBU: 1,2
gr/L: 1,1
5.0 mg/L AA
3,2 AAU

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Calcium Chloride 14,22 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Salt 4,61 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Epsom Salt (MgSO4) 1,27 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Gypsum (Calcium Sulfate) 1,19 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning

Protafloc 1 gr 20 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok

Yeast Nutrient 0 gr 10 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok

Kokos 500 gr 5 dgr Smak Sekundärjäsning

Typ: Smak
Användning: Sekundärjäsning

Vanilj 3 gr 5 dgr Krydda Sekundärjäsning

Typ: Krydda
Användning: Sekundärjäsning

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
London ESB Ale Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

San Diego Super Yeast Flytande

Labb:
Labb:
Form: Flytande
Förjäsbarhet:
Temperatur:
Typ: Ale

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 69°C 60 min 20 min Temperatur 8,20 L

Höjningstid: 20 min
Typ: Temperatur
Vatten: 8,20 L

Mash Step 72°C 20 min 4 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 4 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 78°C 10 min 6 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 6 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Malt

Humle

Kommentarer

Du måste logga in för att posta kommentarer

8D. Kraftig Stout/Porter

Stilguide

SHBF 2017

OG

1.070 - 1.200

FG

1.014 - 1.028

IBU

50 - 90

Färg

46 - 61