Tweed (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tweed

Engelsk best bitter

25 L
ABV: 4,0%
IBU: 40
Wreedes druvor (Exalted Beer)
Exalted Beer

Wreedes druvor

New England IPA - Vermont IPA

26 L
ABV: 6,7%
IBU: 0
In de Zeeland (Exalted Beer)
23 L
ABV: 6,0%
IBU: 28
Sandviks Blonda (Uppsala hembryggareförening)
22 L
ABV: 6,4%
IBU: 20
Drevvikens Dunkelweizen  (Petter Wigle)
1
Petter Wigle

Drevvikens Dunkelweizen

Mörkt veteöl av sydtysk typ

12 L
ABV: 5,1%
IBU: 12
Whamageddon (Petter Wigle)
Petter Wigle

Whamageddon

English strong bitter - ESB

12 L
ABV: 5,9%
IBU: 31
Kenta Brun (Petter Wigle)
21 L
ABV: 6,4%
IBU: 29
Kellys svarta (Exalted Beer)
26 L
ABV: 4,4%
IBU: 43
Kellys ljusa (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kellys ljusa

Övriga klassiska i kategori Mild ale

18 L
ABV: 4,2%
IBU: 33
Kattpunk NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kattpunk NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

26 L
ABV: 6,6%
IBU: 14
Kellys Röda (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kellys Röda

Irish Red Ale

25 L
ABV: 4,2%
IBU: 23
Poppkatt NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Poppkatt NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

23 L
ABV: 7,1%
IBU: 18
Bodsjö bitter (Exalted Beer)
Exalted Beer

Bodsjö bitter

Engelsk best bitter

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 35
Pilis Surjamt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Pilis Surjamt

Övriga klassiska syrliga öl

18 L
ABV: 4,9%
IBU: 15
Kattpunk NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kattpunk NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,7%
IBU: 19
Tembo (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tembo

Ljus stark belgisk ale

18 L
ABV: 8,6%
IBU: 32
De Volle Maan Quadrupel (Brouwerij De Volle Maan)
24 L
ABV: 13%
IBU: 36
De Volle Maan Geuze (Brouwerij De Volle Maan)
24 L
ABV: 6,6%
IBU: 0
MG
Micke Granath

Sängson

Modifierade öl

20 L
ABV: 5,1%
IBU: 27
Hindenbeer (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,2%
IBU: 35
Lussekatt NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Lussekatt NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,5%
IBU: 31
Kenta (Petter Wigle)
12 L
ABV: 6,3%
IBU: 26
Lussebulle Stout (Exalted Beer)
18 L
ABV: 7,0%
IBU: 60
Caprisol NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Caprisol NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,5%
IBU: 20
Därk Söül (Exalted Beer)
1
Exalted Beer

Därk Söül

Imperial stout

18 L
ABV: 7,9%
IBU: 54
Heffaklump (Exalted Beer)
Exalted Beer

Heffaklump

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 5,7%
IBU: 10
Tembo (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tembo

Ljus stark belgisk ale

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 31
Pixie Bob Kitten Session NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Pixie Bob Kitten Session NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 4,9%
IBU: 42
MF
Mikael Fridén

Gambler's choice

Mörk stark belgisk ale

9 L
ABV: 9,4%
IBU: 40
MF
10 L
ABV: 6,6%
IBU: 10
Wallonie Ale (Olof)
Olof

Wallonie Ale

Belgiskt och franskt specialöl

18 L
ABV: 0,0%
IBU: 0
Pixie Bobcat DIPA (Exalted Beer)
2
Exalted Beer

Pixie Bobcat DIPA

New England IPA - Vermont IPA

45 L
ABV: 9,5%
IBU: 46
LN
20 L
ABV: 6,9%
IBU: 26
LN
OL-Brewery

Pors Pilsner

Tjeckisk pilsner

21 L
ABV: 4,2%
IBU: 10
Pixie DODDH (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,2%
IBU: 56
A
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
In de Wreede 6 (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,0%
IBU: 32
Mälarens Perla Pilsner (Exalted Beer)
18 L
ABV: 4,7%
IBU: 40
PE
38 L
ABV: 5,4%
IBU: 44
PE
Boulder road

Boulder road Stiiim

California Common Beer

38 L
ABV: 5,3%
IBU: 46
PE
Boulder road

Bordsporter

Robust Porter

30 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Vit Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Vit Katt

American Wheat or Rye Beer

10 L
ABV: 6,9%
IBU: 41
V2 (Exalted Beer)
Exalted Beer

V2

Christmas/Winter Specialty Spice Beer

10 L
ABV: 8,9%
IBU: 35
Svartvit Katt (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,7%
IBU: 62
Söderkällan (Exalted Beer)
Exalted Beer

Söderkällan

Bohemian Pilsner

10 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Röd Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Katt

American IPA

10 L
ABV: 6,5%
IBU: 39
Röd Älg (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Älg

Scottish strong ale, 90/-

19 L
ABV: 6,7%
IBU: 21
Purple Power (Exalted Beer)
Exalted Beer

Purple Power

American IPA

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 222
Pixie Voss (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,7%
IBU: 48
Måns (Exalted Beer)
Exalted Beer

Måns

American IPA

10 L
ABV: 6,3%
IBU: 71
BBA IMP STOUT (Ulrik)

BBA IMP STOUT

Imperial Stout
Ulrik
13 december 2019 kl 18:55

Den första stout jag gjorde. Kokade då i en 10l Ikea kastrull med biab på spisen i köket

Resultatet blev riktigt bra dock!

Gjorde en tinktur på Makers Mark och slängde vaniljen.

Börjar också jäsa med us-05 till ca 70% klart och sedan pitchar jag i wlp099. Tror nog wlp är lite onödig i denna men nu blev det så ändå.

Ölet i sig är fylligt, tjockt, härlig bourbon-ton utan att vara spritig och vaniljen ger ett mysigt avslut. Är inte heller så besk/bitter så den är relativt lättdrucken, förutom fylligheten från ölet då.

Offentlig Inga bryggningar 1 kommentar 1 gillade 145 nedladdningar
Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
5,0 L 105 min 1.142 SG 1.032 SG 49 14% 127 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
49 14% 127 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pale Ale 2,00 kg 43,5% Malt 4 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 4 EBC  
Utbyte: 80%
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: American

Chocolate Rye 0,50 kg 10,9% Malt 240 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 240 EBC  
Utbyte: 67%
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: German

Dry Malt Extract - Dark 0,90 kg 19,6% Torrextrakt 30 EBC
 

Typ: Torrextrakt
Färg: 30 EBC  
Utbyte: 96%
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Använd efter kokning: Ja

Crystal 60L 0,30 kg 6,5% Malt 60 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 60 EBC  
Utbyte: 72%
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Storbritannien

Black 0,20 kg 4,3% Malt 600 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 600 EBC  
Utbyte: 75%
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: Storbritannien

Flaked Oats 0,50 kg 10,9% Adjunkt 2 EBC
 

Typ: Adjunkt
Färg: 2 EBC  
Utbyte: 72%
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Använd efter kokning: Ja

Carafa II 0,20 kg 4,3% Malt 425 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 425 EBC  
Utbyte: 70%
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Använd efter kokning: Ja
Ursprung: German

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Citra LupuLN2 (Cryo) 5 gr 105 min Kok Pellets 22,50% 27,1 1,0

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 22,50%
IBU: 27,1
gr/L: 1,0
22.5 mg/L AA
4,0 AAU

Saaz 10 gr 55 min Kok Kottar 3,50% 6,9 2,0

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 3,50%
IBU: 6,9
gr/L: 2,0
7.0 mg/L AA
1,2 AAU

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Safale - American Ale Yeast US-05 US-05 Fermentis / Safale Torr 81% 12°C - 25°C

Labb: Fermentis / Safale
Labb: Fermentis / Safale
Form: Torr
Förjäsbarhet: 81%
Temperatur: 12°C - 25°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium

Super High Gravity Ale Yeast WLP099 WLP099 White Labs Flytande 85% 18°C - 21°C

Labb: White Labs
Labb: White Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 85%
Temperatur: 18°C - 21°C
Typ: Ale
Flockulering: Medium

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
60°C 30 min 0 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

70°C 30 min 0 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 0 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Malt

Humle

Kommentarer

Du måste logga in för att posta kommentarer

20C. American Porter and Stout

Stilguide

BJCP

Typ

Ale

OG

1.075 - 1.115

FG

1.018 - 1.030

IBU

50 - 90

Färg

30 - 40