P. Ekktur
38 L
ABV: 5,4%
IBU: 44
P. Ekktur
Boulder road

Boulder road Stiiim

California Common Beer

38 L
ABV: 5,3%
IBU: 46
P. Ekktur
Boulder road

Bordsporter

Robust Porter

30 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Olle Wreede
Exalted Beer

Vit Katt

American Wheat or Rye Beer

10 L
ABV: 6,9%
IBU: 41
Olle Wreede
Exalted Beer

V2

Christmas/Winter Specialty Spice Beer

10 L
ABV: 8,9%
IBU: 35
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,7%
IBU: 62
Olle Wreede
Exalted Beer

Söderkällan

Bohemian Pilsner

10 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Röd Katt

American IPA

10 L
ABV: 6,5%
IBU: 39
Olle Wreede
Exalted Beer

Röd Älg

Scottish strong ale, 90/-

19 L
ABV: 6,7%
IBU: 21
Olle Wreede
Exalted Beer

Purple Power

American IPA

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 222
Olle Wreede
16 L
ABV: 6,7%
IBU: 48
Olle Wreede
Exalted Beer

Måns

American IPA

10 L
ABV: 6,3%
IBU: 71
Olle Wreede
Exalted Beer

Lokatt

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 4,6%
IBU: 42
Olle Wreede
Exalted Beer

Kottmos

American Pale Ale

18 L
ABV: 5,6%
IBU: 46
Olle Wreede
Exalted Beer

Karmen

American Wheat or Rye Beer

18 L
ABV: 5,2%
IBU: 28
Olle Wreede
Exalted Beer

Bonnen Pils

Bohemian Pilsener

20 L
ABV: 5,0%
IBU: 44
Olle Wreede
15 L
ABV: 7,2%
IBU: 56
Olle Wreede
Exalted Beer

Gul Katt

American IPA

18 L
ABV: 6,8%
IBU: 82
Olle Wreede
Exalted Beer

Hardcat

Dubbel IPA

18 L
ABV: 9,3%
IBU: 135
Olle Wreede
Exalted Beer

Hopkok

American IPA

10 L
ABV: 7,9%
IBU: 63
Olle Wreede
Exalted Beer

Inge Katt

Double IPA

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 81
Olle Wreede
Exalted Beer

Junibeer

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,3%
IBU: 42
Olle Wreede
16 L
ABV: 7,1%
IBU: 23
Olle Wreede
10 L
ABV: 10,0%
IBU: 37
Olle Wreede
Exalted Beer

In de Wreede 12

Mörk stark belgisk ale

18 L
ABV: 11%
IBU: 37
Örjan
70 L
ABV: 4,6%
IBU: 16
Ulrik
Ulrik

Belgian quadrupel

Mörk stark belgisk ale

36 L
ABV: 12%
IBU: 23
Ulrik
Ulrik

BBA IMP STOUT

Imperial Stout

5 L
ABV: 14%
IBU: 49
Ulrik
36 L
ABV: 5,1%
IBU: 8
Ulrik
23 L
ABV: 5,6%
IBU: 21
Dan
21 L
ABV: 6,5%
IBU: 88
Dan
Dan

Sunes Old Ale

Old Ale

21 L
ABV: 7,9%
IBU: 51
Magnus Keijser
punkis

Keijsers RIS Coconut

Russian Imperial Stout

9 L
ABV: 10%
IBU: 88
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 7,0%
IBU: 53
Mikael Sörensen
45 L
ABV: 5,4%
IBU: 29
Mikael Sörensen
23 L
ABV: 7,2%
IBU: 57
Eric
Eric

Amarillo Lager

Modern Ljus Lager

23 L
ABV: 5,3%
IBU: 44
Olle Wreede
Exalted Beer

Weission

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 15
Olle Wreede
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
Olle Wreede
18 L
ABV: 5,8%
IBU: 29
Olle Wreede
Exalted Beer

Summer Breeze

New England IPA

23 L
ABV: 6,9%
IBU: 20
Olle Wreede
16 L
ABV: 6,3%
IBU: 54
Olle Wreede
18 L
ABV: 10,0%
IBU: 73
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Rings Of Light #2

Juicy or Hazy Pale Ale

23 L
ABV: 5,1%
IBU: 45
Misty Shed Brewing
Misty Shed Brewing

Fresh!

Juicy or Hazy India Pale Ale

23 L
ABV: 6,6%
IBU: 57
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 7,0%
IBU: 0
Andreas A Carlgren
21 L
ABV: 5,9%
IBU: 27
Olle Wreede
8 L
ABV: 13%
IBU: 0
Olle Wreede
20 L
ABV: 7,8%
IBU: 90
Olle Wreede
Exalted Beer

Waniko

Imperial stout

18 L
ABV: 11%
IBU: 27
Bellmans Skeppsmumma

Bellmans Skeppsmumma

Kryddöl
Exalted Beer
22 januari 2020 kl 21:50

Offentlig 0 kommentarer 1 gillade 11 nedladdningar
Ölrecept
Mängd Koktid IBU OG FG ABV Kalorier / L Färg
10,0 L 330 min 37 1.150 SG 1.078 SG 10,0% 1136 36 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Wheat Malt, Dark 4,35 kg 66,7% Malt 18 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,50%
Utbyte: 84%
Potential: 1.039 SG
Enzymatisk aktivitet: 10,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 11,5%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany

Dark malted wheat base for use in dark wheat styles such as Dunkleweizen.

Munich II (Weyermann) 2,15 kg 33,0% Malt 17 EBC
 

Malningsgrad: 1,60%
Fuktighet: 3,10%
Utbyte: 82%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 25,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Germany
Leverantör: Weyermann

Darker Munich Malt. Used as a base malt in many German beer styles. Fest beers, bocks and ales. Enhances malt flavour and aroma

Plum 0,02 kg 0,3% Malt 99 EBC
 

Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 14%
Potential: 1.007 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Ursprung: US
Leverantör: Whole Fruit

Whole fruit. Generally you want to freeze first, then thaw and dice before use. Recommend using a large grain bag to contain the fruit for easy removal.

Note:: SRM color is a very rough estimate.

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Hallertauer Mittelfrueh 42 gr 0 dgr Whirlpool Pellets 4,00% 0,0 4,2

16.8 mg/L AA
5,9 AAU
Beta: 4,60%
HSI: 45,00%
Ursprung: Germany

Used for: Continental Lagers, German Ales/Lagers, US Lagers
Aroma: Pleasant, assertive, mild herbal aroma
Substitutes: Hallertauer, Mt. Hood, Liberty, Crystal
Examples: Sam Adams Boston Lager, Sam Adams Boston Lightship

Övriga ingredienser
Namn Mängd Typ Användning Tid
Protafloc 1 gr Klarning Kok 20 min

Används till: Clarity

Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre. Mängden varierar med vörtstyrkan. Tillsätt 2 gram per 100L vört för svaga öl och 4g per 100L för starkare öl ca. 15-20 minuter före slutet av vörtkokningen. Detta motsvarar ett rågat kryddmått (1 ml) till 40 liter svag vört och ett kryddmått till 20L starkare vört.

Trots det högre priset per gram blir Protafloc mycket mer ekonomiskt än Irish Moss på grund av den lägre doseringen. Det minsta paketet bör räcka i flera år för en vanlig hembryggare (räcker till ca 2500 liter öl), medan de större förpackningarna rekommenderas för bryggklubbar och bryggerier.

Mejram 2 gr Ört Primärjäsning 600 min

Timjan 2 gr Ört Primärjäsning 600 min

Fläderblomma 1 gr Ört Primärjäsning 600 min

Enbär 23 gr Krydda Primärjäsning 600 min

Används till: Smaksättning

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
SafBrew Ale S-33 DCL/Fermentis Torr 73% 18°C - 22°C

Typ: Ale
Flockulering: Medium
Bäst till: Most ales.
Max antal generationer: 5
Generation: 0

General purpose ale yeast, widely used. Very consistent, clean finish. High attenuation and good flavor profile.

Mäskning
Namn Typ Vatten Stegtemperatur Höjningstid Stegtid
Inmäskning Infusion 23,00 L 75°C 20 min 60 min
Utmäskning Temperatur 0,00 L 84°C 6 min 10 min

Malt

Humle

11B. Specialöl

Stilguide

SHBF 2018

Typ

Mixed

OG

1.035 - 1.055

FG

1.008 - 1.015

IBU

10 - 30

Färg

0 - 0

Anteckningar

Ett öl där man använder kryddor och/eller örter istället för humle, för att få en tydlig, men balanserad, kryddig/örtig karaktär på ölet. Kryddningen får inte dominera över ölkaraktären. Om humle används tillsammans med övriga kryddor skall inte humlen få dominera.