Pixie Bobcat DIPA (Exalted Beer)
2
Exalted Beer

Pixie Bobcat DIPA

New England IPA - Vermont IPA

45 L
ABV: 9,5%
IBU: 46
LN
20 L
ABV: 6,9%
IBU: 26
LN
OL-Brewery

Pors Pilsner

Tjeckisk pilsner

21 L
ABV: 4,2%
IBU: 10
Pixie DODDH (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,2%
IBU: 56
A
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
In de Wreede 6 (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,0%
IBU: 32
Mälarens Perla Pilsner (Exalted Beer)
18 L
ABV: 4,7%
IBU: 40
PE
38 L
ABV: 5,4%
IBU: 44
PE
Boulder road

Boulder road Stiiim

California Common Beer

38 L
ABV: 5,3%
IBU: 46
PE
Boulder road

Bordsporter

Robust Porter

30 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Vit Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Vit Katt

American Wheat or Rye Beer

10 L
ABV: 6,9%
IBU: 41
V2 (Exalted Beer)
Exalted Beer

V2

Christmas/Winter Specialty Spice Beer

10 L
ABV: 8,9%
IBU: 35
Svartvit Katt (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,7%
IBU: 62
Söderkällan (Exalted Beer)
Exalted Beer

Söderkällan

Bohemian Pilsner

10 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Röd Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Katt

American IPA

10 L
ABV: 6,5%
IBU: 39
Röd Älg (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Älg

Scottish strong ale, 90/-

19 L
ABV: 6,7%
IBU: 21
Purple Power (Exalted Beer)
Exalted Beer

Purple Power

American IPA

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 222
Pixie Voss (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,7%
IBU: 48
Måns (Exalted Beer)
Exalted Beer

Måns

American IPA

10 L
ABV: 6,3%
IBU: 71
Lokatt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Lokatt

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 4,6%
IBU: 42
Kottmos (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kottmos

American Pale Ale

18 L
ABV: 5,6%
IBU: 46
Karmen (Exalted Beer)
Exalted Beer

Karmen

American Wheat or Rye Beer

18 L
ABV: 5,2%
IBU: 28
Bonnen Pils (Exalted Beer)
Exalted Beer

Bonnen Pils

Bohemian Pilsener

20 L
ABV: 5,0%
IBU: 44
Dark Experiment (Exalted Beer)
15 L
ABV: 7,2%
IBU: 56
Gul Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Gul Katt

American IPA

18 L
ABV: 6,8%
IBU: 82
Hardcat (Exalted Beer)
Exalted Beer

Hardcat

Dubbel IPA

18 L
ABV: 9,3%
IBU: 135
Hopkok (Exalted Beer)
Exalted Beer

Hopkok

American IPA

10 L
ABV: 7,9%
IBU: 63
Inge Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Inge Katt

Double IPA

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 81
Junibeer (Exalted Beer)
Exalted Beer

Junibeer

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,3%
IBU: 42
Amadeus Neepah (Exalted Beer)
16 L
ABV: 7,1%
IBU: 23
Bellmans Skeppsmumma (Exalted Beer)
10 L
ABV: 10,0%
IBU: 37
In de Wreede 12 (Exalted Beer)
Exalted Beer

In de Wreede 12

Mörk stark belgisk ale

18 L
ABV: 11%
IBU: 37
Witter (Uppsala hembryggareförening)
70 L
ABV: 4,6%
IBU: 16
Belgian quadrupel (Ulrik)
Ulrik

Belgian quadrupel

Mörk stark belgisk ale

36 L
ABV: 12%
IBU: 23
BBA IMP STOUT (Ulrik)
Ulrik

BBA IMP STOUT

Imperial Stout

5 L
ABV: 14%
IBU: 49
Hehe Jojo (Ulrik)
36 L
ABV: 5,1%
IBU: 8
Julis (Ulrik)
23 L
ABV: 5,6%
IBU: 21
Sunes Hoppy Christmas 2019 (Dan)
21 L
ABV: 6,5%
IBU: 88
Sunes Old Ale (Dan)
Dan

Sunes Old Ale

Old Ale

21 L
ABV: 7,9%
IBU: 51
Keijsers RIS Coconut (punkis)
punkis

Keijsers RIS Coconut

Russian Imperial Stout

9 L
ABV: 10%
IBU: 88
Tasmanian Devil IPA (Picapica Brewing)
45 L
ABV: 7,0%
IBU: 53
Ställverksbira 1,4 Orginal (Picapica Brewing)
45 L
ABV: 5,4%
IBU: 29
PicaPica Centennial IPA (Picapica Brewing)
23 L
ABV: 7,2%
IBU: 57
Amarillo Lager (Eric)
Eric

Amarillo Lager

Modern Ljus Lager

23 L
ABV: 5,3%
IBU: 44
Weission (Exalted Beer)
Exalted Beer

Weission

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 15
Skaukatt Kveik IPA (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
Bondkatt IPA (Exalted Beer)
18 L
ABV: 5,8%
IBU: 29
Summer Breeze (Exalted Beer)
Exalted Beer

Summer Breeze

New England IPA

23 L
ABV: 6,9%
IBU: 20
Cryzilla (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,3%
IBU: 54
Tre Flöjter (Exalted Beer)
18 L
ABV: 10,0%
IBU: 73
Bonnen Pils (Exalted Beer)

Bonnen Pils

Bohemian Pilsener
Exalted Beer
22 januari 2020 kl 21:56

Offentlig Inga bryggningar 0 kommentarer 0 gillade 32 nedladdningar
Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 90 min 1.048 SG 1.010 SG 44 5,0% 508 9 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
44 5,0% 508 9 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Pilsner 3,50 kg 79,7% Malt 5 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 5 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Goldpils Vienna (Briess) 0,45 kg 10,3% Malt 7 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 7 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 3,50%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 80,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 0%
Protein: 12,0%
Ursprung: US
Leverantör: MaltMagnus.se

Rik maltig smak med antydan av kex och en exceptionellt ren avslutning. Används som basmalt till 100% eller som specialmalt i höga doseringar för justering av färg och smak. Ger ljusa gyllene nyanser. Används vanligtvis i Vienna, Oktoberfest och Märzen öl, eller i vilken öl som helst för att ge en rik maltig smak.

Carapils (Briess) 0,24 kg 5,5% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 0,00%
Fuktighet: 6,50%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 5%
Protein: 0,0%
Ursprung: US
Leverantör: MaltMagnus.se

Om du letar efter en beprövad top-prestanda dextrinmalt rekommenderar vi Carapils ® malt som produceras av Briess. Carapils ® och Cara-Pils ® är båda varumärken registrerade av United States Patent and Trademark Office och ägs av Briess Industries, Inc. Carapils ® malt från Briess är den bäst presterande malten i dextrinemaltkategorin. Prova och du kommer att upptäcka att den gör ett enastående jobb med att konsekvent ge en ökning av skum (vilket kan vara bra i ljusare öl) och även förbättrar skumstabiliteten och ger en ökad munkänsla utan att ändra smaken eller färgen på din öl.
Rekommenderad max giva är 5 %

Munich 0,20 kg 4,6% Malt 20 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 20 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,50%
Utbyte: 78%
Potential: 1.036 SG
Enzymatisk aktivitet: 80,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Finland
Leverantör: Viking Malt

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Hersbrucker 30 gr 60 min Kok Pellets 2,75% 10,7 1,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 2,75%
IBU: 10,7
gr/L: 1,5
4.1 mg/L AA
2,9 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 60,00%
Ursprung: Germany

Hersbrucker Hops is similar to the noble hop varieties with its low co-humulone level.
Aroma: Classicly spicy, herbal, with hints of citrus and stone fruit.
Used for: German and Bavarian style Lagers, Pilsners, Hefeweizens, Dunkles, and Bocks
Substitutions: Mt. Hood, Strisselspalt, Hallertau Mittelfruh, Liberty
Storage: Fair (55%-65% AA after 6 months at 20 C)
2-5% AA / 4-6% Beta

Northern Brewer 15 gr 60 min Kok Pellets 8,50% 16,5 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,50%
IBU: 16,5
gr/L: 0,8
6.4 mg/L AA
4,5 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 35,00%
Ursprung: Germany

Also called Hallertauer Northern Brewers
Used for: Bittering and finishing both ales and lagers of all kinds
Aroma: Fine, dry, clean bittering hop. Unique flavor.
Substitutes: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer
Examples: Anchor Steam, Old Peculiar,

Hersbrucker 30 gr 15 min Kok Pellets 2,75% 5,3 1,5

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 2,75%
IBU: 5,3
gr/L: 1,5
4.1 mg/L AA
2,9 AAU
Beta: 2,00%
HSI: 60,00%
Ursprung: Germany

Hersbrucker Hops is similar to the noble hop varieties with its low co-humulone level.
Aroma: Classicly spicy, herbal, with hints of citrus and stone fruit.
Used for: German and Bavarian style Lagers, Pilsners, Hefeweizens, Dunkles, and Bocks
Substitutions: Mt. Hood, Strisselspalt, Hallertau Mittelfruh, Liberty
Storage: Fair (55%-65% AA after 6 months at 20 C)
2-5% AA / 4-6% Beta

Northern Brewer 15 gr 15 min Kok Pellets 8,50% 8,2 0,8

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 8,50%
IBU: 8,2
gr/L: 0,8
6.4 mg/L AA
4,5 AAU
Beta: 4,00%
HSI: 35,00%
Ursprung: Germany

Also called Hallertauer Northern Brewers
Used for: Bittering and finishing both ales and lagers of all kinds
Aroma: Fine, dry, clean bittering hop. Unique flavor.
Substitutes: Hallertauer Mittelfrueh, Hallertauer
Examples: Anchor Steam, Old Peculiar,

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Paradisfrön 3 gr 5 min Krydda Kok

Typ: Krydda
Användning: Kok
Används till: Kryddöl

Also called Paradise Seeds or Grains of Paradise. Native to west Africa. Pepper zing with citrus notes, pine aroma.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Pilsen Lager 2007 Wyeast Labs Flytande 73% 9°C - 13°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 73%
Temperatur: 9°C - 13°C
Typ: Lager
Flockulering: Medium
Bäst till: American Pilsner, Bohemian Pilsner, Light Lagers
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Classic American pilsner strain. Smooth with a malty flavor. Dry and crisp fermentation.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Proteinrast 50°C 30 min 2 min Infusion 19,02 L

Höjningstid: 2 min
Typ: Infusion
Vatten: 19,02 L

Försockringsrast 64°C 75 min 15 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 15 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Utmäskning 76°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Malt

Humle

Kommentarer

Du måste logga in för att posta kommentarer

2B. Pilsner

Stilguide

BJCP

Typ

Ale

OG

1.044 - 1.056

FG

1.013 - 1.017

IBU

35 - 45

Färg

7 - 12

Anteckningar

History: First brewed in 1842, this style was the original clear, light-colored beer. Comments: Uses Moravian malted barley and a decoction mash for rich, malt character. Saaz hops and low sulfate, low carbonate water provide a distinctively soft, rounded hop profile. Traditional yeast sometimes can provide a background diacetyl note. Dextrins provide additional body, and diacetyl enhances the perception of a fuller palate.

Ingredienser

Soft water with low mineral content, Saaz hops, Moravian malted barley, Czech lager yeast.

Profil

Aroma: Rich with complex malt and a spicy, floral Saaz hop bouquet. Some pleasant, restrained diacetyl is acceptable, but need not be present. Otherwise clean, with no fruity esters. Appearance: Very pale gold to deep burnished gold, brilliant to very clear, with a dense, long-lasting, creamy white head. Flavor: Rich, complex maltiness combined with a pronounced yet soft and rounded bitterness and spicy flavor from Saaz hops. Some diacetyl is acceptable, but need not be present. Bitterness is prominent but never harsh, and does not linger. The aftertaste is balanced between malt and hops. Clean, no fruity esters. Mouthfeel: Medium-bodied (although diacetyl, if present, may make it seem medium-full), medium carbonation. Impression: Crisp, complex and well-rounded yet refreshing.