Bonnen Pils
Bohemian Pilsener
Exalted Beer
22 januari 2020 kl 21:56
Bohemian Pilsener
Exalted Beer
22 januari 2020 kl 21:56
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
20,0 L | 90 min | 1.048 SG | 1.010 SG | 44 | 5,0% | 508 |
9 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
44 | 5,0% | 508 |
9 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pilsner | 3,50 kg | 79,7% | Malt |
5 EBC
|
|
Typ:
Malt |
|||||
Goldpils Vienna (Briess) | 0,45 kg | 10,3% | Malt |
7 EBC
|
|
Typ:
Malt Rik maltig smak med antydan av kex och en exceptionellt ren avslutning. Används som basmalt till 100% eller som specialmalt i höga doseringar för justering av färg och smak. Ger ljusa gyllene nyanser. Används vanligtvis i Vienna, Oktoberfest och Märzen öl, eller i vilken öl som helst för att ge en rik maltig smak. |
|||||
Carapils (Briess) | 0,24 kg | 5,5% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Om du letar efter en beprövad top-prestanda dextrinmalt rekommenderar vi Carapils ® malt som produceras av Briess. Carapils ® och Cara-Pils ® är båda varumärken registrerade av United States Patent and Trademark Office och ägs av Briess Industries, Inc. Carapils ® malt från Briess är den bäst presterande malten i dextrinemaltkategorin. Prova och du kommer att upptäcka att den gör ett enastående jobb med att konsekvent ge en ökning av skum (vilket kan vara bra i ljusare öl) och även förbättrar skumstabiliteten och ger en ökad munkänsla utan att ändra smaken eller färgen på din öl.
|
|||||
Munich | 0,20 kg | 4,6% | Malt |
20 EBC
|
|
Typ:
Malt |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Hersbrucker | 30 gr | 60 min | Kok | Pellets | 2,75% | 10,7 | 1,5 | |
Användning: Kok Hersbrucker Hops is similar to the noble hop varieties with its low co-humulone level.
|
||||||||
Northern Brewer | 15 gr | 60 min | Kok | Pellets | 8,50% | 16,5 | 0,8 | |
Användning: Kok Also called Hallertauer Northern Brewers
|
||||||||
Hersbrucker | 30 gr | 15 min | Kok | Pellets | 2,75% | 5,3 | 1,5 | |
Användning: Kok Hersbrucker Hops is similar to the noble hop varieties with its low co-humulone level.
|
||||||||
Northern Brewer | 15 gr | 15 min | Kok | Pellets | 8,50% | 8,2 | 0,8 | |
Användning: Kok Also called Hallertauer Northern Brewers
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Paradisfrön | 3 gr | 5 min | Krydda | Kok | ||
Typ: Krydda Also called Paradise Seeds or Grains of Paradise. Native to west Africa. Pepper zing with citrus notes, pine aroma. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Pilsen Lager | 2007 | Wyeast Labs | Flytande | 73% | 9°C - 13°C | |
Labb: Wyeast Labs Classic American pilsner strain. Smooth with a malty flavor. Dry and crisp fermentation. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Proteinrast | 50°C | 30 min | 2 min | Infusion | 19,02 L | |
Höjningstid: 2 min |
||||||
Försockringsrast | 64°C | 75 min | 15 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 15 min |
||||||
Utmäskning | 76°C | 10 min | 10 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 10 min |
Du måste logga in för att posta kommentarer
1.044 - 1.056
1.013 - 1.017
35 - 45
7 - 12
History: First brewed in 1842, this style was the original clear, light-colored beer. Comments: Uses Moravian malted barley and a decoction mash for rich, malt character. Saaz hops and low sulfate, low carbonate water provide a distinctively soft, rounded hop profile. Traditional yeast sometimes can provide a background diacetyl note. Dextrins provide additional body, and diacetyl enhances the perception of a fuller palate.
Soft water with low mineral content, Saaz hops, Moravian malted barley, Czech lager yeast.
Aroma: Rich with complex malt and a spicy, floral Saaz hop bouquet. Some pleasant, restrained diacetyl is acceptable, but need not be present. Otherwise clean, with no fruity esters. Appearance: Very pale gold to deep burnished gold, brilliant to very clear, with a dense, long-lasting, creamy white head. Flavor: Rich, complex maltiness combined with a pronounced yet soft and rounded bitterness and spicy flavor from Saaz hops. Some diacetyl is acceptable, but need not be present. Bitterness is prominent but never harsh, and does not linger. The aftertaste is balanced between malt and hops. Clean, no fruity esters. Mouthfeel: Medium-bodied (although diacetyl, if present, may make it seem medium-full), medium carbonation. Impression: Crisp, complex and well-rounded yet refreshing.