MF
Mikael Fridén

Gambler's choice

Mörk stark belgisk ale

9 L
ABV: 9,4%
IBU: 40
MF
10 L
ABV: 6,6%
IBU: 10
Wallonie Ale (Olof)
Olof

Wallonie Ale

Belgiskt och franskt specialöl

18 L
ABV: 0,0%
IBU: 0
Pixie Bobcat DIPA (Exalted Beer)
2
Exalted Beer

Pixie Bobcat DIPA

New England IPA - Vermont IPA

45 L
ABV: 9,5%
IBU: 46
LN
20 L
ABV: 6,9%
IBU: 26
LN
OL-Brewery

Pors Pilsner

Tjeckisk pilsner

21 L
ABV: 4,2%
IBU: 10
Pixie DODDH (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,2%
IBU: 56
A
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
In de Wreede 6 (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,0%
IBU: 32
Mälarens Perla Pilsner (Exalted Beer)
18 L
ABV: 4,7%
IBU: 40
PE
38 L
ABV: 5,4%
IBU: 44
PE
Boulder road

Boulder road Stiiim

California Common Beer

38 L
ABV: 5,3%
IBU: 46
PE
Boulder road

Bordsporter

Robust Porter

30 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Vit Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Vit Katt

American Wheat or Rye Beer

10 L
ABV: 6,9%
IBU: 41
V2 (Exalted Beer)
Exalted Beer

V2

Christmas/Winter Specialty Spice Beer

10 L
ABV: 8,9%
IBU: 35
Svartvit Katt (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,7%
IBU: 62
Söderkällan (Exalted Beer)
Exalted Beer

Söderkällan

Bohemian Pilsner

10 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Röd Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Katt

American IPA

10 L
ABV: 6,5%
IBU: 39
Röd Älg (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Älg

Scottish strong ale, 90/-

19 L
ABV: 6,7%
IBU: 21
Purple Power (Exalted Beer)
Exalted Beer

Purple Power

American IPA

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 222
Pixie Voss (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,7%
IBU: 48
Måns (Exalted Beer)
Exalted Beer

Måns

American IPA

10 L
ABV: 6,3%
IBU: 71
Lokatt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Lokatt

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 4,6%
IBU: 42
Kottmos (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kottmos

American Pale Ale

18 L
ABV: 5,6%
IBU: 46
Karmen (Exalted Beer)
Exalted Beer

Karmen

American Wheat or Rye Beer

18 L
ABV: 5,2%
IBU: 28
Bonnen Pils (Exalted Beer)
Exalted Beer

Bonnen Pils

Bohemian Pilsener

20 L
ABV: 5,0%
IBU: 44
Dark Experiment (Exalted Beer)
15 L
ABV: 7,2%
IBU: 56
Gul Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Gul Katt

American IPA

18 L
ABV: 6,8%
IBU: 82
Hardcat (Exalted Beer)
Exalted Beer

Hardcat

Dubbel IPA

18 L
ABV: 9,3%
IBU: 135
Hopkok (Exalted Beer)
Exalted Beer

Hopkok

American IPA

10 L
ABV: 7,9%
IBU: 63
Inge Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Inge Katt

Double IPA

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 81
Junibeer (Exalted Beer)
Exalted Beer

Junibeer

Pale ale (APA)

18 L
ABV: 5,3%
IBU: 42
Amadeus Neepah (Exalted Beer)
16 L
ABV: 7,1%
IBU: 23
Bellmans Skeppsmumma (Exalted Beer)
10 L
ABV: 10,0%
IBU: 37
In de Wreede 12 (Exalted Beer)
Exalted Beer

In de Wreede 12

Mörk stark belgisk ale

18 L
ABV: 11%
IBU: 37
Witter (Uppsala hembryggareförening)
70 L
ABV: 4,6%
IBU: 16
Belgian quadrupel (Ulrik)
Ulrik

Belgian quadrupel

Mörk stark belgisk ale

36 L
ABV: 12%
IBU: 23
BBA IMP STOUT (Ulrik)
Ulrik

BBA IMP STOUT

Imperial Stout

5 L
ABV: 14%
IBU: 49
Hehe Jojo (Ulrik)
36 L
ABV: 5,1%
IBU: 8
Julis (Ulrik)
23 L
ABV: 5,6%
IBU: 21
Sunes Hoppy Christmas 2019 (Dan)
21 L
ABV: 6,5%
IBU: 88
Sunes Old Ale (Dan)
Dan

Sunes Old Ale

Old Ale

21 L
ABV: 7,9%
IBU: 51
Keijsers RIS Coconut (punkis)
punkis

Keijsers RIS Coconut

Russian Imperial Stout

9 L
ABV: 10%
IBU: 88
Tasmanian Devil IPA (Picapica Brewing)
45 L
ABV: 7,0%
IBU: 53
Ställverksbira 1,4 Orginal (Picapica Brewing)
45 L
ABV: 5,4%
IBU: 29
PicaPica Centennial IPA (Picapica Brewing)
23 L
ABV: 7,2%
IBU: 57
Amarillo Lager (Eric)
Eric

Amarillo Lager

Modern Ljus Lager

23 L
ABV: 5,3%
IBU: 44
Weission (Exalted Beer)
Exalted Beer

Weission

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 15
Skaukatt Kveik IPA (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
Bondkatt IPA (Exalted Beer)
18 L
ABV: 5,8%
IBU: 29
SF

Slaka by Dusk 3

Copy of Brown porter
Slaka Färsköl
10 januari 2016 kl 19:23

Stiltypisk Brown Porter som tagit flera priser i SM genom åren, som bäst guld i Mild Stout/Porter i Eskilstuna 2013, senare 4:a i Skandinaviska mästerskapen. Lång mäsktid, ordentligt med neutral jäst och mineralrikt vatten är nyckeln till att brygga denna.

Offentlig Inga bryggningar 0 kommentarer 0 gillade 638 nedladdningar
Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
22,0 L 77 min 1.047 SG 1.011 SG 33 4,7% 452 24 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
33 4,7% 452 24 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Viking Pale Ale 2,00 kg 42,1% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 70,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Sverige
Leverantör: Maltmagnus.se

Pale Ale malt är tillverkad av 2-radigt vårkorn. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna. Smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner. Idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte al

Pale Malt, Maris Otter 1,30 kg 27,4% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 3,00%
Utbyte: 83%
Potential: 1.038 SG
Enzymatisk aktivitet: 120,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Maris Otter

Premium base malt from the UK. Popular for many English styles of beer including ales, pale ales and bitters.

Brown Malt 0,50 kg 10,5% Malt 81 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 81 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 70%
Potential: 1.032 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 0,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Storbritannien
Leverantör: Crisp Malting

Imparts a dry, biscuit flavor. Used in nut brown ales, porters and some Belgian ales.

Viking Crystal 100 0,50 kg 10,5% Malt 51 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 51 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,00%
Utbyte: 76%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Ursprung: Sverige
Leverantör: maltmagnus.se

Crystal 100 En hög grad av caramelisation är kännetecknande för denna malt. Den bidrar till smak och stabilitet, vanligtvis förbättras skum kvaliteten. Crystal malts är väl lämpade för vinter öl, ale-typ öl och andra aromatiska öl så som mörkt lageröl oc

Pale Chocholat 0,25 kg 5,3% Malt 279 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 279 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 0,0%
Ursprung: England
Leverantör: Thomas Fawcett

Dark Milds - Stouts
Small quantities used for flavour and colour enhancement on dark beers

Viking Enzym Malt 0,20 kg 4,2% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 6,00%
Utbyte: 77%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 180,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Sverige
Leverantör: maltmagnus.se

Enzymmalt tillverkas av 2-radigt eller 6-radigt korn. Stöpning och grobarhets villkor är valt att främja enzym frigörning och syntes. Mältnings programet är konstruerat för att bevara så mycket enzymer som möjligt. Enzyme Malt rekommenderas när hög andel

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
East Kent Goldings 2011MM 40 gr 60 min Kok Kottar 6,16% 26,5 1,8

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 6,16%
IBU: 26,5
gr/L: 1,8
11.2 mg/L AA
8,7 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 35,00%
Ursprung: Storbritannien

Used For: General purpose hops for bittering/finishing all British Ales
Aroma: Floral, aromatic, earthy, slightly sweet spicy flavor
Substitutes: Fuggles, BC Goldings
Examples: Bass Pale Ale, Fullers ESB, Samual Smith's Pale Ale

East Kent Goldings 2011MM 15 gr 30 min Kok Kottar 6,16% 7,6 0,7

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 6,16%
IBU: 7,6
gr/L: 0,7
4.2 mg/L AA
3,3 AAU
Beta: 3,50%
HSI: 35,00%
Ursprung: Storbritannien

Used For: General purpose hops for bittering/finishing all British Ales
Aroma: Floral, aromatic, earthy, slightly sweet spicy flavor
Substitutes: Fuggles, BC Goldings
Examples: Bass Pale Ale, Fullers ESB, Samual Smith's Pale Ale

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Protafloc 1 gr 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Klarning

Irish Moss liknande klarningsmedel

Wyeast Yeast Nutrient 2 gr 15 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok
Används till: Jäsning

Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.

Gypsum (Calcium Sulfate) 2,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Calcium Chloride 4,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Lactic Acid 10,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Mäsk pH

Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
Nottingham - Danstar Torr 75% 14°C - 21°C

Labb: Danstar
Labb: Danstar
Form: Torr
Förjäsbarhet: 75%
Temperatur: 14°C - 21°C
Typ: Ale
Flockulering: Hög
Bäst till: Good neutral ale yeast.
Max antal generationer: 5
Generation: 1

Dry strain is highly flocculant and has high attenuation. Produces relatively few fruity esters for a dry yeast. Can be fermented at low temperature to produce lager-style beers.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 60°C 0 min 20 min Infusion 30,00 L

Höjningstid: 20 min
Typ: Infusion
Vatten: 30,00 L

Försockring 69°C 140 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Steg 75°C 5 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Malt

Humle

Kommentarer

Du måste logga in för att posta kommentarer

7C. Mild Stout/Porter

Stilguide

SHBF 2013

Typ

Ale

OG

1.040 - 1.052

FG

1.010 - 1.018

IBU

20 - 35

Färg

25 - 40

Anteckningar

Typiska l i den hr stilen r brittiska publ som ofta bara frkommer som fatl.

Förebild

Nrke Mrker 4,2%, Timothy Taylors Porter 3,8% OG 1 041.

Profil

Humledoft frn frsumbar till mrkbar. Mjukt maltig, aningen rostad med inslag av choklad. Ltt fruktighet tillten. Brun till mrkt brun, med inslag av rtt. Skall inte vara svart. Smaken r mjukt, maltigt chokladig med viss karamellighet. Rostad maltsmak skall finnas och kan variera mellan tydlig till mrkbart mjlkchokladmild. Fruktestrar kan finnas och skall vara i b