Slaka Session IPA
Pale ale (APA)
Slaka Färsköl
10 januari 2016 kl 19:35
Extremt hinkbar öl med tydlig tropisk och citrusdominerande humle. Verklig IBU runt 35 pga fullvarm hopstand.
Pale ale (APA)
Slaka Färsköl
10 januari 2016 kl 19:35
Extremt hinkbar öl med tydlig tropisk och citrusdominerande humle. Verklig IBU runt 35 pga fullvarm hopstand.
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
22,0 L | 90 min | 1.048 SG | 1.011 SG | 14 | 4,9% | 449 |
7 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
14 | 4,9% | 449 |
7 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Malt, Golden Promise (Thomas Fawcett) | 2,00 kg | 42,6% | Malt |
3 EBC
|
|
Typ:
Malt Floor malted spring barley from the UK. Suitable base male for all types of ales. |
|||||
Pilsner premium (Weyermann) | 1,80 kg | 38,3% | Malt |
1 EBC
|
|
Typ:
Malt Pilsner base malt for all pilsners, lagers. Highly modified malt. |
|||||
Best Malz mörk Münchermalt | 0,70 kg | 14,9% | Malt |
13 EBC
|
|
Typ:
Malt Aromatisk, nötig karaktär.München Malt är idealisk malt för mörkt lageröl, festival öl och bock öl, för att understryka maltiga smaker och ge ölet en större kropp. |
|||||
Best Malz Carahell | 0,20 kg | 4,3% | Malt |
13 EBC
|
|
Typ:
Malt Trots dess låga färg värde så är Cara Pale är en riktig karamell malt. Cara Pale är söt och kola-liknande. Den enzymatiska aktiviteten hos Cara Pale är försumbar. Cara Pale används för att producera öl med en fylligare och en ren, rund smak. På grund av |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Amarillo 2014 | 33 gr | 4 dgr | Torrhumling | Pellets | 8,00% | 0,0 | 1,5 | |
Användning: Torrhumling Citrus-like, More orange than grapefruit, floral. |
||||||||
Simcoe 2014 | 22 gr | 4 dgr | Torrhumling | Pellets | 13,00% | 0,0 | 1,0 | |
Användning: Torrhumling Ny högalfasort med bra arom, blodapelsin. Passionfruit, apricot, and fruity aroma and flavor. |
||||||||
Citra 2014 | 22 gr | 4 dgr | Torrhumling | Pellets | 13,50% | 0,0 | 1,0 | |
Användning: Torrhumling Citra är en amerikansk humlesort från 2008, en korsning av bland annat Hallertauer Mittelfrüh, EKG och amerikansk Tettnanger, med fruktiga toner av citrus, krusbär, mango. Sierra Nevada Torpedo IPA är senhumlad med Citra. |
||||||||
Simcoe 2014 | 10 gr | 45 min | Kok | Pellets | 13,00% | 14,0 | 0,5 | |
Användning: Kok Ny högalfasort med bra arom, blodapelsin. Passionfruit, apricot, and fruity aroma and flavor. |
||||||||
Citra 2014 | 22 gr | 25 min | Whirlpool | Pellets | 13,50% | 12,1 | 1,0 | |
Användning: Whirlpool Citra är en amerikansk humlesort från 2008, en korsning av bland annat Hallertauer Mittelfrüh, EKG och amerikansk Tettnanger, med fruktiga toner av citrus, krusbär, mango. Sierra Nevada Torpedo IPA är senhumlad med Citra. |
||||||||
Amarillo 2014 | 22 gr | 25 min | Whirlpool | Pellets | 8,00% | 7,2 | 1,0 | |
Användning: Whirlpool Citrus-like, More orange than grapefruit, floral. |
||||||||
Simcoe 2014 | 15 gr | 25 min | Whirlpool | Pellets | 13,00% | 8,0 | 0,7 | |
Användning: Whirlpool Ny högalfasort med bra arom, blodapelsin. Passionfruit, apricot, and fruity aroma and flavor. |
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Protafloc | 1 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Irish Moss liknande klarningsmedel |
||||||
White Labs Yeast Nutrient | 5 gr | 15 min | Övrigt | Kok | ||
Typ: Övrigt Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast. |
||||||
Gypsum (Calcium Sulfate) | 2,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Calcium Chloride | 5,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add. |
||||||
Lactic Acid | 9,00 gr | 60 min | Vattenjustering | Mäskning | ||
Typ: Vattenjustering Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate. |
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Safale American | US-05 | DCL Yeast | Torr | 76% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL Yeast American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning | 60°C | 1 min | 20 min | Infusion | 21,00 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Försockring | 69°C | 75 min | 20 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 20 min |
||||||
Steg | 75°C | 10 min | 2 min | Infusion | 9,00 L | |
Höjningstid: 2 min |
Du måste logga in för att posta kommentarer
1.044 - 1.056
1.008 - 1.016
20 - 40
6 - 14
lstilen utvecklades i USA mot slutet av 1970-talet som \"American Pale Ale\". I brjan var anvndandet av amerikansk Cascade-humle dominerande. Drefter har odlandet och anvndandet av nya moderna humlesorter med de fr ltypen nskvrda tonerna av citrus, frukt och blommighet spridits ver hela vrlden. let ska ha en tydlig humlekaraktr dr moderna humlesorter bidrar me
Pale Ale 5,6%/Sierra Nevada - Inferno 4,4%/Oakham Ales Pale 31 4,8%/Firestone Walker
Aromhumlad med moderna humlesorter ska ge en fruktig humlearom p medium till hg niv. En liten karamellig maltton br finnas som kompletterar humlen. Gyllengul till ljust kopparfrgad. Kldgrumling r tillten. Humlesmaken ska vara hg. Amerikanska och andra nya humlesorter anvnds fr att ge karakteristiska citrusaktiga och fruktiga nyanser. En liten till medi