Tweed (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tweed

Engelsk best bitter

25 L
ABV: 4,0%
IBU: 40
Wreedes druvor (Exalted Beer)
Exalted Beer

Wreedes druvor

New England IPA - Vermont IPA

26 L
ABV: 6,7%
IBU: 0
In de Zeeland (Exalted Beer)
23 L
ABV: 6,0%
IBU: 28
Sandviks Blonda (Uppsala hembryggareförening)
22 L
ABV: 6,4%
IBU: 20
Drevvikens Dunkelweizen  (Petter Wigle)
1
Petter Wigle

Drevvikens Dunkelweizen

Mörkt veteöl av sydtysk typ

12 L
ABV: 5,1%
IBU: 12
Whamageddon (Petter Wigle)
Petter Wigle

Whamageddon

English strong bitter - ESB

12 L
ABV: 5,9%
IBU: 31
Kenta Brun (Petter Wigle)
21 L
ABV: 6,4%
IBU: 29
Kellys svarta (Exalted Beer)
26 L
ABV: 4,4%
IBU: 43
Kellys ljusa (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kellys ljusa

Övriga klassiska i kategori Mild ale

18 L
ABV: 4,2%
IBU: 33
Kattpunk NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kattpunk NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

26 L
ABV: 6,6%
IBU: 14
Kellys Röda (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kellys Röda

Irish Red Ale

25 L
ABV: 4,2%
IBU: 23
Poppkatt NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Poppkatt NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

23 L
ABV: 7,1%
IBU: 18
Bodsjö bitter (Exalted Beer)
Exalted Beer

Bodsjö bitter

Engelsk best bitter

18 L
ABV: 4,7%
IBU: 35
Pilis Surjamt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Pilis Surjamt

Övriga klassiska syrliga öl

18 L
ABV: 4,9%
IBU: 15
Kattpunk NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Kattpunk NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,7%
IBU: 19
Tembo (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tembo

Ljus stark belgisk ale

18 L
ABV: 8,6%
IBU: 32
De Volle Maan Quadrupel (Brouwerij De Volle Maan)
24 L
ABV: 13%
IBU: 36
De Volle Maan Geuze (Brouwerij De Volle Maan)
24 L
ABV: 6,6%
IBU: 0
MG
Micke Granath

Sängson

Modifierade öl

20 L
ABV: 5,1%
IBU: 27
Hindenbeer (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,2%
IBU: 35
Lussekatt NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Lussekatt NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,5%
IBU: 31
Kenta (Petter Wigle)
12 L
ABV: 6,3%
IBU: 26
Lussebulle Stout (Exalted Beer)
18 L
ABV: 7,0%
IBU: 60
Caprisol NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Caprisol NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 6,5%
IBU: 20
Därk Söül (Exalted Beer)
1
Exalted Beer

Därk Söül

Imperial stout

18 L
ABV: 7,9%
IBU: 54
Heffaklump (Exalted Beer)
Exalted Beer

Heffaklump

Ljus veteöl av sydtysk typ

18 L
ABV: 5,7%
IBU: 10
Tembo (Exalted Beer)
Exalted Beer

Tembo

Ljus stark belgisk ale

18 L
ABV: 8,9%
IBU: 31
Pixie Bob Kitten Session NEIPA (Exalted Beer)
Exalted Beer

Pixie Bob Kitten Session NEIPA

New England IPA - Vermont IPA

18 L
ABV: 4,9%
IBU: 42
MF
Mikael Fridén

Gambler's choice

Mörk stark belgisk ale

9 L
ABV: 9,4%
IBU: 40
MF
10 L
ABV: 6,6%
IBU: 10
Wallonie Ale (Olof)
Olof

Wallonie Ale

Belgiskt och franskt specialöl

18 L
ABV: 0,0%
IBU: 0
Pixie Bobcat DIPA (Exalted Beer)
2
Exalted Beer

Pixie Bobcat DIPA

New England IPA - Vermont IPA

45 L
ABV: 9,5%
IBU: 46
LN
20 L
ABV: 6,9%
IBU: 26
LN
OL-Brewery

Pors Pilsner

Tjeckisk pilsner

21 L
ABV: 4,2%
IBU: 10
Pixie DODDH (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,2%
IBU: 56
A
18 L
ABV: 6,6%
IBU: 34
In de Wreede 6 (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,0%
IBU: 32
Mälarens Perla Pilsner (Exalted Beer)
18 L
ABV: 4,7%
IBU: 40
PE
38 L
ABV: 5,4%
IBU: 44
PE
Boulder road

Boulder road Stiiim

California Common Beer

38 L
ABV: 5,3%
IBU: 46
PE
Boulder road

Bordsporter

Robust Porter

30 L
ABV: 4,8%
IBU: 30
Vit Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Vit Katt

American Wheat or Rye Beer

10 L
ABV: 6,9%
IBU: 41
V2 (Exalted Beer)
Exalted Beer

V2

Christmas/Winter Specialty Spice Beer

10 L
ABV: 8,9%
IBU: 35
Svartvit Katt (Exalted Beer)
18 L
ABV: 6,7%
IBU: 62
Söderkällan (Exalted Beer)
Exalted Beer

Söderkällan

Bohemian Pilsner

10 L
ABV: 5,1%
IBU: 39
Röd Katt (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Katt

American IPA

10 L
ABV: 6,5%
IBU: 39
Röd Älg (Exalted Beer)
Exalted Beer

Röd Älg

Scottish strong ale, 90/-

19 L
ABV: 6,7%
IBU: 21
Purple Power (Exalted Beer)
Exalted Beer

Purple Power

American IPA

18 L
ABV: 5,8%
IBU: 222
Pixie Voss (Exalted Beer)
16 L
ABV: 6,7%
IBU: 48
Måns (Exalted Beer)
Exalted Beer

Måns

American IPA

10 L
ABV: 6,3%
IBU: 71
SF

Soil of Slaka 2

Brown ale (amerikansk)
Slaka Färsköl
10 januari 2016 kl 19:50

Välbalanserad Amerikansk Brown Ale som placerade sig på bronsplats i Eskilstuna 2013. Pale Chocholate malt och jästen är viktiga för receptets karaktär. Jästemp ca 17C första tiden.

Offentlig Inga bryggningar 1 kommentar 0 gillade 682 nedladdningar
Ölrecept
Volym Koktid OG FG IBU ABV Kalorier/L Färg
20,0 L 90 min 1.056 SG 1.014 SG 43 5,5% 526 25 EBC
 
IBU ABV Kalorier/L Färg
43 5,5% 526 25 EBC
 
Malt
Namn Mängd % Typ Färg
Viking Pale Ale 3,80 kg 74,5% Malt 2 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 2 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 70,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Sverige
Leverantör: Maltmagnus.se

Pale Ale malt är tillverkad av 2-radigt vårkorn. Hög modifieringsgrad främjar enkel nedbrytning av socker för enzymerna. Smaken bidrar speciellt till söt och nötaktiga toner. Idealisk malt för ale och särskilda lageröl. Färgen på Pale Ale malt är inte al

Viking Crystal 150 0,40 kg 7,8% Malt 76 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 76 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 5,50%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 20%
Protein: 11,7%
Ursprung: Sverige
Leverantör: maltmagnus.se

En hög grad av caramelisation är kännetecknande för denna malt. Den bidrar till smak och stabilitet, vanligtvis förbättras skum kvaliteten. Crystal malts är väl lämpade för vinter öl, ale-typ öl och andra aromatiska öl så som mörkt lageröl och stouts. Sm

Pale Chocholat 0,30 kg 5,9% Malt 279 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 279 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 75%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 10%
Protein: 0,0%
Ursprung: England
Leverantör: Thomas Fawcett

Dark Milds - Stouts
Small quantities used for flavour and colour enhancement on dark beers

Pale crystal malt 0,20 kg 3,9% Malt 31 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 31 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 74%
Potential: 1.034 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 25%
Protein: 10,0%
Ursprung: UK
Leverantör: Thomas Fawcett

Viking Enzym Malt 0,20 kg 3,9% Malt 3 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 3 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 6,00%
Utbyte: 77%
Potential: 1.035 SG
Enzymatisk aktivitet: 180,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 11,7%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Sverige
Leverantör: maltmagnus.se

Enzymmalt tillverkas av 2-radigt eller 6-radigt korn. Stöpning och grobarhets villkor är valt att främja enzym frigörning och syntes. Mältnings programet är konstruerat för att bevara så mycket enzymer som möjligt. Enzyme Malt rekommenderas när hög andel

Viking Melanoidmalt 0,20 kg 3,9% Malt 36 EBC
 

Typ: Malt
Färg: 36 EBC  
Malningsgrad: 1,50%
Fuktighet: 4,00%
Utbyte: 80%
Potential: 1.037 SG
Enzymatisk aktivitet: 0,0 Lintner
Rekommenderad max giva: 100%
Protein: 10,0%
Mäskning rekommenderad: Ja
Ursprung: Sverige
Leverantör: maltmagnus.se

Är en aromatisk malt och rekommenderas för mörkt öl för att förbättra färg och arom. Ett särskilt mältningsprogram används för att säkerställa rätt smak och arom. Färgen man får är rödaktig och Melanoid Malt är också något surt. Smaken av Melanoid Malt ä

Humle
Namn Mängd Tid Användning Form Alfa IBU gr/L
Saaz, 15 gr 4 dgr Torrhumling Kottar 3,30% 0,0 0,8

Användning: Torrhumling
Form: Kottar
Alfa: 3,30%
IBU: 0,0
gr/L: 0,8
2.5 mg/L AA
1,7 AAU
Beta: 3,00%
HSI: 25,00%
Ursprung: Tjeckien

Tjeckien är ett av de klassiska humleländerna där det har odlats humle i många hundra år. Härifrån kommer den världsberömda Saazhumlen som är en av de ädla humlesorterna och som ofta beskrivs som gräsig och blommig. Humlesorten kallas på tyska Saazer.

Saaz 5 gr 90 min Vörthumling Kottar 3,30% 2,1 0,3

Användning: Vörthumling
Form: Kottar
Alfa: 3,30%
IBU: 2,1
gr/L: 0,3
0.8 mg/L AA
0,6 AAU
Beta: 3,00%
HSI: 25,00%
Ursprung: Tjeckien

Tjeckien är ett av de klassiska humleländerna där det har odlats humle i många hundra år. Härifrån kommer den världsberömda Saazhumlen som är en av de ädla humlesorterna och som ofta beskrivs som gräsig och blommig. Humlesorten kallas på tyska Saazer.

Centennial 20 gr 4 dgr Torrhumling Kottar 11,80% 0,0 1,0

Användning: Torrhumling
Form: Kottar
Alfa: 11,80%
IBU: 0,0
gr/L: 1,0
11.8 mg/L AA
8,3 AAU
Beta: 3,00%
HSI: 25,00%
Ursprung: USA

Högalfasort med trevlig Cascade-lik arom.

Simcoe 2011 20 gr 4 dgr Torrhumling Kottar 14,20% 0,0 1,0

Användning: Torrhumling
Form: Kottar
Alfa: 14,20%
IBU: 0,0
gr/L: 1,0
14.2 mg/L AA
10,0 AAU
Beta: 5,00%
HSI: 18,00%
Ursprung: U.S.

High alpha bitterng hops with good aroma characteristics. Citrus aroma.
Best for: IPAs
Substitutes: N/A

Centennial 10 gr 90 min Vörthumling Kottar 11,80% 15,2 0,5

Användning: Vörthumling
Form: Kottar
Alfa: 11,80%
IBU: 15,2
gr/L: 0,5
5.9 mg/L AA
4,2 AAU
Beta: 3,00%
HSI: 25,00%
Ursprung: USA

Högalfasort med trevlig Cascade-lik arom.

Centennial 10 gr 60 min Kok Kottar 11,80% 12,9 0,5

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 11,80%
IBU: 12,9
gr/L: 0,5
5.9 mg/L AA
4,2 AAU
Beta: 3,00%
HSI: 25,00%
Ursprung: USA

Högalfasort med trevlig Cascade-lik arom.

Centennial 18 gr 20 min Kok Pellets 11,00% 14,4 0,9

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 11,00%
IBU: 14,4
gr/L: 0,9
9.9 mg/L AA
7,0 AAU
Beta: 3,00%
HSI: 25,00%
Ursprung: USA

Högalfasort med trevlig Cascade-lik arom.

Simcoe 2011 12 gr 6 min Kok Pellets 14,20% 4,8 0,6

Användning: Kok
Form: Pellets
Alfa: 14,20%
IBU: 4,8
gr/L: 0,6
8.5 mg/L AA
6,0 AAU
Beta: 5,00%
HSI: 18,00%
Ursprung: U.S.

High alpha bitterng hops with good aroma characteristics. Citrus aroma.
Best for: IPAs
Substitutes: N/A

Saaz 25 gr 6 min Kok Kottar 3,30% 2,1 1,3

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 3,30%
IBU: 2,1
gr/L: 1,3
4.1 mg/L AA
2,9 AAU
Beta: 3,00%
HSI: 25,00%
Ursprung: Tjeckien

Tjeckien är ett av de klassiska humleländerna där det har odlats humle i många hundra år. Härifrån kommer den världsberömda Saazhumlen som är en av de ädla humlesorterna och som ofta beskrivs som gräsig och blommig. Humlesorten kallas på tyska Saazer.

Centennial 20 gr 0 min Kok Kottar 11,80% 0,0 1,0

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 11,80%
IBU: 0,0
gr/L: 1,0
11.8 mg/L AA
8,3 AAU
Beta: 3,00%
HSI: 25,00%
Ursprung: USA

Högalfasort med trevlig Cascade-lik arom.

Simcoe 2011 20 gr 0 min Kok Kottar 14,20% 0,0 1,0

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 14,20%
IBU: 0,0
gr/L: 1,0
14.2 mg/L AA
10,0 AAU
Beta: 5,00%
HSI: 18,00%
Ursprung: U.S.

High alpha bitterng hops with good aroma characteristics. Citrus aroma.
Best for: IPAs
Substitutes: N/A

Saaz 15 gr 0 min Kok Kottar 3,30% 0,0 0,8

Användning: Kok
Form: Kottar
Alfa: 3,30%
IBU: 0,0
gr/L: 0,8
2.5 mg/L AA
1,7 AAU
Beta: 3,00%
HSI: 25,00%
Ursprung: Tjeckien

Tjeckien är ett av de klassiska humleländerna där det har odlats humle i många hundra år. Härifrån kommer den världsberömda Saazhumlen som är en av de ädla humlesorterna och som ofta beskrivs som gräsig och blommig. Humlesorten kallas på tyska Saazer.

Övriga ingredienser
Namn Mängd Tid Typ Användning
Protafloc 1 gr 15 min Klarning Kok

Typ: Klarning
Användning: Kok
Används till: Klarning

Irish Moss liknande klarningsmedel

Wyeast Yeast Nutrient 2 gr 15 min Övrigt Kok

Typ: Övrigt
Användning: Kok
Används till: Jäsning

Gives yeast nutrients for healthy fermentation. Not needed for most beers, but good for those with a high percentage of adjuncts. Add before yeast.

Calcium Chloride 5,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Alters water profile and pH of mash. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Gypsum (Calcium Sulfate) 5,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Vattenjustering

Reduces PH of water for mashing and sparging. Alters water profile -- used to harden soft water. Use the BeerSmith Water Profile tool to determine amount to add.

Lactic Acid 9,00 gr 60 min Vattenjustering Mäskning

Typ: Vattenjustering
Användning: Mäskning
Används till: Mäsk pH

Used to lower the pH of the mash without altering the water profile. Lower pH mashes generally improves head retention, increases extraction rate.

Jäst
Namn Produkt ID Labb Form Förjäsbarhet Temperatur
American Ale II 1272 Wyeast Labs Flytande 74% 16°C - 22°C

Labb: Wyeast Labs
Labb: Wyeast Labs
Form: Flytande
Förjäsbarhet: 74%
Temperatur: 16°C - 22°C
Typ: Ale
Flockulering: Hög
Bäst till: All American Ales, Brown Ales, Barley Wine
Max antal generationer: 5
Generation: 0

Clean, tart, nutty flavor. More fruity than Wyeast American Ale yeast.

Mäskning
Namn Temp. Tid Höjningstid Typ Vatten
Inmäskning 60°C 0 min 20 min Infusion 29,00 L

Höjningstid: 20 min
Typ: Infusion
Vatten: 29,00 L

Försockring 66°C 45 min 25 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 25 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Steg 70°C 30 min 5 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 5 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Steg 75°C 10 min 10 min Temperatur 0,00 L

Höjningstid: 10 min
Typ: Temperatur
Vatten: 0,00 L

Malt

Humle

Kommentarer

Du måste logga in för att posta kommentarer

4D. Karaktrsfull ale

Stilguide

SHBF 2013

Typ

Ale

OG

1.048 - 1.060

FG

1.010 - 1.017

IBU

25 - 60

Färg

22 - 35

Anteckningar

Brown Ale har inte mnga likheter med den brittiska varianten som dock r dess ursprung. Humlekaraktr med citrustoner ska vara tydlig till kraftig bde i smak och arom. ven om amerikanska och andra nya humlesorter dominerar, s anvnds ofta ven engelska och tyska sorter. Maltigheten ska vara tydlig till rik. Anvndandet av mnga mrka maltsorter ger lttrostade toner, ntighet,

Förebild

Jackie Brown 5,9%/Mikkeller

Profil

Humlearomen, av citrus och tropiska frukter, ska vara p medium till hg niv. Maltigt komplex med inslag av choklad, karamell och rostade toner p medium niv. Brnda arominslag frn mrka maltsorter fr finnas p en mycket lg niv. Fruktestrar br frekomma p lg niv. Ingen smrkola/diacetyl br finnas. Rdbrun till mrkbrun. Kldgrumling fr frekomma. Bde humlen och mal