FolkAPAn
Pale ale (APA)
Pschhht Hembryggeri
17 januari 2016 kl 21:26
Läskande pale ale för sommaren 2013
Pale ale (APA)
Pschhht Hembryggeri
17 januari 2016 kl 21:26
Läskande pale ale för sommaren 2013
Volym | Koktid | OG | FG | IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|---|---|---|---|
40,0 L | 90 min | 1.037 SG | 1.010 SG | 45 | 3,5% | 354 |
16 EBC
|
IBU | ABV | Kalorier/L | Färg |
---|---|---|---|
45 | 3,5% | 354 |
16 EBC
|
Namn | Mängd | % | Typ | Färg | |
---|---|---|---|---|---|
Pale Malt (Weyermann) | 5,00 kg | 84,7% | Malt |
7 EBC
|
|
Typ:
Malt Pale base malt for all ales and lagers. Good general purpose malt. |
|||||
Crystal Malt - 60L (Thomas Fawcett) | 0,50 kg | 8,5% | Malt |
118 EBC
|
|
Typ:
Malt Caramel or crystal malt from Thomas Fawcett. Adds Toffee caramel flavor. Improves head retention and body. |
|||||
Carafoam (Weyermann) | 0,20 kg | 3,4% | Malt |
4 EBC
|
|
Typ:
Malt Carafoam (also called Carapils) adds body and head retention without substantially altering flavor. Up to 10% for light beers, 40% for mashed beers |
|||||
Munich I (Weyermann) | 0,20 kg | 3,4% | Malt |
14 EBC
|
|
Typ:
Malt Light Munich malt. May be used as a base for many German beer styles. Fest beers, bocks, ales. Enhances malty flavour and aroma |
Namn | Mängd | Tid | Användning | Form | Alfa | IBU | gr/L | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Herkules | 50 gr | 60 min | Kok | Kottar | 15,00% | 48,6 | 1,3 | |
Användning: Kok |
||||||||
Cascade | 20 gr | 20 min | Kok | Pellets | 6,00% | 5,2 | 0,5 | |
Användning: Kok A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Cascade | 30 gr | 4 min | Whirlpool | Pellets | 6,00% | 1,0 | 0,8 | |
Användning: Whirlpool A hops with Northern Brewers Heritage
|
||||||||
Citra | 30 gr | 7 dgr | Torrhumling | Pellets | 12,00% | 0,0 | 0,8 | |
Användning: Torrhumling Special aroma hops released in 2007. Imparts high alpha/oil content but low cohumulone.
|
Namn | Mängd | Tid | Typ | Användning | ||
---|---|---|---|---|---|---|
Protafloc | 1 gr | 15 min | Klarning | Kok | ||
Typ: Klarning Protafloc är ett klarningsmedel som är baserat på karragen (den aktiva beståndsdelen i Irish Moss). Protafloc används på samma sätt som Irish Moss, men är både effektivare och mycket mer koncentrerat, och kan alltså doseras betydligt lägre.
|
Namn | Produkt ID | Labb | Form | Förjäsbarhet | Temperatur | |
---|---|---|---|---|---|---|
Safale American | US-05 | DCL/Fermentis | Torr | 77% | 15°C - 24°C | |
Labb: DCL/Fermentis American ale yeast that produces well balanced beers with low diacetyl and a very clean, crisp end palate. |
Namn | Temp. | Tid | Höjningstid | Typ | Vatten | |
---|---|---|---|---|---|---|
Inmäskning/Försockringsrast | 69°C | 40 min | 4 min | Infusion | 17,70 L | |
Höjningstid: 4 min |
||||||
Utmäskning | 76°C | 10 min | 7 min | Temperatur | 0,00 L | |
Höjningstid: 7 min |
Du måste logga in för att posta kommentarer
1.044 - 1.056
1.008 - 1.016
20 - 40
12 - 28
Ölstilen utvecklades i USA mot slutet av 1970-talet som \"American Pale Ale\". I början var användandet av amerikansk Cascade-humle dominerande. Därefter har odlandet och användandet av nya moderna humlesorter med de för öltypen önskvärda tonerna av citrus, frukt och blommighet spridits över hela världen. Ölet ska ha en tydlig humlekaraktär där moderna humlesorter bidrar med citrus, frukt och blommighet, framför allt i aromen. Ölet får dock inte vara obalanserat humligt, utan det ska ha ett tydligt maltstöd från ljus malt med inslag av viss karamellighet. Färgen är relativt ljus. Ofta används renjäsande jäststammar för att hålla fruktigheten på en låg nivå.
Pale Ale 5,6%/Sierra Nevada - Inferno 4,4%/Oakham Ales – Pale 31 4,8%/Firestone Walker
Aromhumlad med moderna humlesorter ska ge en fruktig humlearom på medium till hög nivå. En liten karamellig maltton bör finnas som kompletterar humlen. Gyllengul till ljust kopparfärgad. Köldgrumling är tillåten. Humlesmaken ska vara hög. Amerikanska och andra nya humlesorter används för att ge karakteristiska citrusaktiga och fruktiga nyanser. En liten till medium karamellmaltighet ska balansera humlesmaken. Friska/fräscha fruktestertoner bör förekomma i låga till höga nivåer. Ingen eller mycket liten diacetylton. Beskan ska vara medium, men får absolut inte dominera. Medium kropp. Ska ge en ren och krispig känsla, ej sötsliskig.